Navrat na hlavni stranu

Vladena a Ian Krykorkovi

O kaprovi Karlickovi
Neni to bezne, ale take to neni tak neobvykle, ze se objevi tvurci dvojice otec a dcera. Vzpomenme jen Franka Sinatru a jeho dceru Nancy. Zcela opacne je tomu u Krykorku. Vladena Krykorkova se synem Ianem vydali pred vanocemi v nakladatelstvi Orca Book Publishers detskou knizku Carl the Christmas Carp - Vanocni kapr Karel. Pohadku napsal Ian, ktery ma skutecne velice dobre vypravecske schopnosti, o kterych jsme se mohli presvedcit behem vecera v Yorkville Library. O cem vlastne tato knizka je, jsme se zeptali behem vecera autora pribehu Iana.
"Tento pribeh je o malem chlapci Radimovi, ktery odmitne na Stedry den snist kapra a rozhodne se pustit kapra, ktery se jmenuje Karel do Vltavy. Udela to na Stedry den brzy rano se svou pritelkyni Milou. Vzpominam si, ze jako dite jsem castokrat slysel od maminky, jak litovala kapra ve vane. Vlastne jsem prvni ceske Vanoce zazil az v roce 1999. Kdyz jsem videl, jak se ryby zabijeji, tak mne to skutecne zasahlo. O par let pozdeji jsem videl v hospode napis. "Zastavte vanocni rybi masakr." Jak mne vsak nedavno rekli moji pribuzni, vypustit kapra do Vltavy je pro nej jista smrt. Tuto otazku v pohadce vsak neprobiram. V pribehu zustane nazivu. Nechme ho tedy zit."
Knizku Iana Krykorky Carl the Christmas Carp s ilustracemi Vladeny Krykorkove si muzete koupit ve vsech vetsich knihkupectvich jako Indigo nebo Chapters. Vystava s ilustracemi Vladeny Krykorkove k teto knizce je v Yorkville Library na rohu ulic Yonge a Yorkville.
abe

Obrazky z knizky

 

 

Navrat na hlavni stranu