Navrat na hlavni stranu

Gambrinus liga
6. kolo:Sparta Praha-Tescoma Zlin 2:0 (0:0) 8521, Jablonec-Teplice 2:1 (0:1) 4265. Marila Pribram-Mlada Boleslav 1:2 (0:0) 5265, Brno-Banik Ostrava 2:1 (0:0) 6950, Slovacko-Slovan Liberec 0:1 (0:0) 3750, SIAD Most-Slavia Praha 2:0 (0:0) 7123, Viktoria Plzen-Sigma Olomouc 2:0 (0:0) 4584, Kladno-Dynamo C. Budejovice 2:1 (0:0) 2450.
Slovenska liga Corgon
8. kolo (30.8.):
Artmedia-Inter Bratislava 1:1, FC Senec-Spartak Trnava 2:0, MFK Ruzomberok-FK ZTS Dubnica 5:0
9. kolo (9.9): Inter Bratislava-FC Senec 1:2, MSK Zilina-Slovan Bratislava 3:0, Spartak Trnava-MFK Kosice 3:3, AS Trencin-Artmedia 4:0, MFK Ruzomberok-FC Nitra 3:2, Banska Bystrica-FK ZTS Dubnica 5:1.

ME - kvalifikace
Lafata prisel a dvema goly zachranil tri body

CR-Wales 2:1 (0:0)

Poprve se trefil po necele minute na travniku, podruhe v predposledni minute po Jirankove vlastenci
Tri cenne body vydreli cesti fotbaliste v sobotu vecer v bitve s Walesem na teplickych Stinadlech v uvodnim utkani kvalifikace na ME 2008. Zajistil je dvema trefami stridajici David Lafata,.
Kdyz uz se vkradalo do myslenek zoufalstvi z remizy, prisel na travnik debutujici Lafata. Po necele minute si nabehl pred branku, kam vratil odrazeny mic Sionko a jablonecky strelec ho zblizka rybickou propasiroval do site. Radost netrvala ani deset minut, kdyz po ojedinelem pruniku Walesanu si Jiranek srazil strilenou prihravku Cotterilla do vlastni branky. Hororu vsak nemel byt konec. Cesky tym se vzepjal k zaverecnemu naporu. Jankulovski vratil mic do sestnactky od brankove cary, Sionko opet uspesne hledal Lafatu, ktery zamiril presne k prave tyci. A Stinadla si zhluboka oddechla. Branky: 76. a 89. Lafata - 85. Jiranek (vlastni). Rozhodci Eriksson (Svedsko), zluta karta: Gabbidon, 16200 divaku.
***
Slovensko-Cyprus 6:1 (3:0)
Presvedcivo vstupila slovenska futbalova reprezentacia do D-skupiny kvalifikacie majstrovstiev Europy 2008. V sobotu 2. septembra rozdrvila na Tehelnom poli Cyprus po kolektivnom vykone, ku ktoremu pridala vysoku strelecku efektivitu.
Trener Dusan Galis poslal na ihrisko ofenzivnejsie ladenu zakladnu zostavu. Po hetriku do siete Malty dostal prilezitost od zaciatku v utoku Filip Sebo a ani tentoraz nesklamal. V rozpati piatich minut strelil dva goly a dokazal sa dostat aj do niekolkych dalsich sanci.
GOLY: 9. Skrtel, 33. a 55. Mintal, 43. a 48. Sebo, 52. Karhan - 90.+ Yiasoumi. Pred 4323 divakmi rozhodoval Orechov (Ukr.).
***
Cesi rozobrali Slovakov do poslednej skrutky
Slovensko - Cesko 0:3 (0:2)

BRATISLAVA- -sme-Slovaci este stale nedorastli na ceskeho futbaloveho brata. V druhom suboji kvalifikacie ME 2008 utrpeli v susedskom derby po zalostnom a zahanbujucom vykone debakel. Pri pohlade na oktobrovy dvojzapas vo Walese a doma s tretim timom sveta Nemeckom sa mozu nase postupove nadeje skoncit velmi rychlo.
Asi tak bleskovo, ako sme na nie vypredanom Tehelnom poli pustili supera do dvojgoloveho vedenia. Po desatminutovej taktickej otukavacke sa na pravej strane uvolnil Sionko a napalil loptu do brvna. Odrazenej sa zmocnil Jankulovski a jeho presny center poslal hrac Glasgowa Rangers ,konikom' do siete. Ladova sprcha v teplom vecere. Sventova odpoved spoza sestnastky prisla vzapati, lenze tesne nad. V 21. min odcentroval nekryty Polak, Koller vratil loptu hlavou dozadu a Sionko prestrelil vsetko, co mu stalo v ceste. Ofenzivny stredopoliar skotskeho velkoklubu hral v sobotu proti Walesu len v druhom polcase, no stihol asistovat Lafatovi na oba goly. Na Tehelnom poli zobral do vlastnych ruk.
Psychicky zdeptanym Slovakom nepomohol ani prichod Hodura s Holoskom. Nadalej sa utapali v nepresnej kombinacii a neschopnosti co len pribrzdit prevahu rozbehnuteho supera. Totalna demontaz prisla v 57. min. Na zaciatku nacviceneho signalu z priameho kopu bol Rosicky, z mura sa elegantne odtrhol neudrzatelny Sionko a volny Koller dorazal do prazdnej branky - 0:3. Cesi logicky zvolnili tempo, stiahli sa dozadu a zapas sa prakticky dohraval. Blizko k aspon cestnemu uspechu mal Holosko a po nom aj Nemeth, ich strely leteli vedla. Z doterajsich piatich vzajomnych zapasov nam Cesi po treti raz udelili trojgolovu lekciu. Nebolo hernej cinnosti, v ktorej by vcera za superom nezaostavali. GOLY: 10. a 21. Sionko, 57. Koller. Pred 27 683 divakmi rozhodoval Bennett (Angl.), zlte karty Skrtel, Durica, Krajcik. SLOVENSKO: Contofalsky - Krajcik, Skrtel, Durica, Cech (24. Nemeth) - Karhan, Valachovic (46. Hodur), Hlinka, Svento - Mintal - Sebo (46. Holosko). CESKO : Cech - Ujfalusi, Jiranek, Rozehnal, Jankulovski - Galasek - Sionko (77. Stajner), Rosicky, Polak (72. Kovac), Plasil - Koller.

Zapas Slovensko - Cesko

Zkraceny zaznam stredecniho utkani ve vysilani Ceskeho a Slovenskeho rozhlasu

Ceska verze v MP3

Slovenska verze v MP3

 

Navrat na hlavni stranu