Navrat na hlavni stranu

Ceska liga Gambrinus
2. kolo:
Slavia Praha-Teplice 3:2 (0:1),4084 divaku; Slovan Liberec-Banik Ostrava 2:0 (1:0) 6814; Sigma Olomouc-Dynamo C. Budejovice 0:0 (0:0) 5085; Brno-Tescoma Zlin 1:0 (0:0) 4161; Slovacko-Mlada Boleslav 0:2 (0:1) 5300; SIAD Most-Marila Pribram 1:1 (1:1) 4899; Viktoria Plzen-Sparta Praha 0:1 (0:1) 7495; Kladno-Jablonec 0:1 (0:0) 2850;
3. kolo: Jablonec-Sparta Praha-0:0 (0:0) 6095; Mlada Boleslav-Viktoria Plzen 0:0 4485; Tescoma Zlin-SIAD Most-2:1 (1:1) 1790; Teplice-Slovacko-3:2 (0:2) 3950; Dynamo C. Budejovice-Brno 0:0 4442; Banik Ostrava-Sigma Olomouc 3:1 (2:0) 4804; Slavia Praha-Slovan Liberec-0:2 (0:1) 6120.
+++
Slovenska liga Corgon
4.KOLO:
4. a 5, augusta 2006: FC Senec-FK ZTS Dubnica 1:0, FC Nitra-Spartak Trnava 3:2, Inter Bratislava-MSK Zilina 1:2, AS Trencin-Banska Bystrica 0:1, MFK Kosice-Slovan Bratislava 3:2, Artmedia-MFK Ruzomberok 2:2.
5.KOLO: 12. a 13, augusta 2006: Slovan Bratislava-FC Nitra 1:0, FK ZTS Dubnica-MFK Kosice 0:3, MSK Zilina-AS Trencin 4:1, Spartak Trnava-Inter Bratislava 1:0, MFK Ruzomberok-FC Senec 2:0, Banska Bystrica-Artmedia 2:0.
***
Liga mistru
Liberci chybel k radosti gol, ale sanci ma

Pro odvetu si Severocesi musi uchovat odvazneho ducha z domaciho zapasu Velmi slusne, ba na ceske pomery primo nadstandardni predstaveni nabidl Slovan Liberec v uvodnim zapase 3. predkola Ligy mistru se Spartakem Moskva (0:0). Ve stredu vecer sehral s mnohem slavnejsim klubem partii, v niz byl lepsim tymem, jen golove vyjadreni schazelo jako pecet na severoceskou odvahu.
Liberecka pozice pred odvetou neni beznadejna. Jiste, Spartak se doma s nejvetsi pravdepodobnosti vytasi se zcela jinym arzenalem zbrani, nez ktere predvedl pod Jestedem. "Ale zjisteni, ze jsme soupere k jeho hre v prvnim utkani nepustili, nas pro odvetu posili," veri Lavicka.
***
Boleslavi pomuze asi jen zazrak
PRAHA - Tvrdou lekci dostali fotbaliste Mlade Boleslavi na hristi Galatasaraye Istanbul. Pravidelny ucastnik evropskych soutezi vyskolil ambiciozni cesky klub, jemuz na pocatku sezony zatim vychazelo vsechno. Ve stredu podlehl 2:5. O to tvrdsi je navrat na zem. Sen o milionech z Ligy mistru se rozplyva. Zvlaste kdyz v odvete 3. predkola bude chybet vykartovany Marek Kulic, nejvetsi boleslavska hrozba pro souperovy zadaky.
Podle trenera Dusana Uhrina rozhodl zapas rychly prvni gol z penalty. "Ale nebylo to bourlivou atmosferou, spise jsme zacali hodne opatrne. Gol nas zaskocil, ale stale jsme mohli uhrat dobry vysledek, coz za stavu 2:4 bylo videt. Jenze paty gol nas definitivne zlomil," hodnotil kouc Mlade Boleslavi.
***
Ruzombercania lepsi len v statistike rohov
MOSKVA 10. augusta SME (SITA) - Oficialna webova stranka ruskeho futbaloveho sampiona CSKA Moskva priniesla v suvislosti so stredajsim subojom 3. predkola Ligy majstrov s MFK Ruzomberok (3:0) statisticky suhrn zapasu. Z neho jednoznacne vyplyva, ze panmi na ihrisku stadiona Lokomotivu v Cerkizove boli zverenci trenera Valerija Gazzajeva, ktori svojho slovenskeho supera z Liptova predcili vo vsetkych dolezitych statistikach s vynimkou rohovych kopov. Moskovcania prestrielali Ruzombercanov celkovo 17:5, z toho 8:1 v strelach na branku. Hoci hostia zo Slovenska zahravali az sedem rohovych kopov (domaci len tri), nevytvorili si z nich ziadnu vaznejsiu golovu prilezitost. Tvorcovia internetovej stranky CSKA najviac ocenili vykon utocnej dvojice domacich: Olic - Vagner Love. A hoci Brazilcan odohral len zaverecnu polhodinku, dostal spolu s dvojgolovym strelcom Olicom najvyssiu znamku - sedmicku.
Zaujimave statistiky zo stredajsieho stretnutia 3. predkola futbalovej Ligy majstrov CSKA Moskva - MFK Ruzomberok, ktory sa na stadione Lokomotivu v Moskve skoncil 3:0 pre ruskeho sampiona:
***
Pohar UEFA
Slavia veze z Azerbajdzanu dvougolovy naskok

BAKU - Dvoubrankove vitezstvi na pude azerbajdzanskeho Karvanu Jevlach priblizilo fotbalisty prazske Slavie postupu do Poharu UEFA.
V domaci odvete za dva tydny by uz nemeli prijit o naskok ze hriste protivnika.
Do poslednich chvil se ale o dlouho jen jednobrankovy naskok museli obavat. "Mohlo se zdat, ze souper byl z kategorie slabsich, ale nebylo tomu tak. My jsme podcenili zacatek a pustili soupere do dvou velkych sanci, ktere nastesti neskoncily golem," hodnotil pro CTK kouc Karel Jarolim s tim, ze vse nebylo zdaleka idealni.
Slaviste nastoupili v azerbajdzanske metropoli poprve v historii na evropske scene v netradicnich oranzovych dresech a uz ve 2. minute mohli inkasovat. Prazsky celek ve snaze o co nejrychlejsi prechod do utoku stale casteji ohrozoval Hasanova a zaslouzene se ve 14. minute dockal vedeni. Jarolim zahraval z prave strany roh a ve vzdusnem souboji s obranou uspel u predni tyce cihajici Hrdlicka.
Mic z jeho hlavy miril nejprve do brevna, az pak se dostal do branky, coz srbsky rozhodci potvrdil uznanim golu po konzultaci s asistentem.
V 83. minute se ale stridajici Mirzajev dostal do nejvetsi sance domacich. Nabehl si na Muzikuv pas za obranu, ale Kozacik skvele zasahnul. Jeste lepsi vyuziti nahradnika predvedla Slavia v posledni ze tri minut nastaveni, kdyz Janda z brejku nabidl snadnou trefu do opustene svatyne Fortovi.
***
Finis zachranil Artmediu od hanby
Bratislava-sme/Bukov-Mohla to byt pokojnejsia cesta do Minska. A aj bezproblemovejsi priebeh odvety. Lenze futbalisti bratislavskej Artmedie v prvom zapase druheho predkola Pohara UEFA proti Dinamu herne prepadli. Najma v prvom polcase hrali katastrofalne. Bol to najhorsi a zaroven najzufalejsi vykon slovenskeho vicemajstra na medzinarodnej scene.
Esteze mal bielorusky tim s viacerymi dvadsiatnikmi v zostave dostatok zlutovania a po veducom gole Brazilcana Eduarda nedupol na plyn raznejsie. To by bol zrejme jasny poharovy koniec Artmedie, ktora si vlani urobila v Europe dobre meno. S takouto biedou na minulorocne ucinkovanie sotva nadviaze.
Necakane priaznivy vyvoj a dlho sa trapiaci super akoby Dinamo uspal. A mozno aj futbalovo otravil. Az tak, ze si nepripustal nejaku zmenu skore. Hoci Reiter a Cisovsky sa o nu postarali, bielorusky tim splnil ciel, s ktorym do Bratislavy pricestoval. Strelil gol a ten ma v poharoch velku cenu. Artemdia-Minsk 2:1.
***
Lynx porazili mistra


Zacatek letosni sezony nebyl pro Toronto Lynx nejlepsi. Dlouho trvalo nez si torontsti fotbaliste pripsali prvni body. Muzstvo se rozehralo az teprve v polovine souteze a zrejme nejlepsi zapas byl proti Seattle Sounders, v kterem Lynx zvitezili 4:2. Uvod zapasu nebyl pro domaci nejstastnejsi a jiz ve 4. minute Kiss zajistil hostum vedeni, ale jeste v prvnim polocase behem deviti minut Jeffrey a Pelleschi otocili na 2:1. Tesne pred koncem polocasu Weaver (s cislem 14 na nasem snimku) vyrovnal na 2:2. V zaveru utkani, kdy uz se zdalo, ze zapas skonci plichtou, Pottinger a Neto rozhodli o dvoubrankovem vitezstvi Toronta. Dalsi utkani se hraji v nedeli 20. srpna proti Rochestru (v 18 hod.), ve stredu 23. srpna (v 19:30) proti Montrealu a 27. srpna (v 18:00) proti Puerto Ricu. Vsechna utkani se hraji na Centennial Park Stadionu v Etobicoke.

Navrat na hlavni stranu