Navrat na hlavni stranu

Hokej
V Cechach Sparta na Slovensku Zilina
V prazskem finale rozhodlo prvni utkani, kdy Sparta zvitezila po samostatnych najezdech 4:3. Ve zbyvajicich zapasech zvitezili domaci. Nejprve Slavia srovnala stav serie vitezstvim 3:2, ale pak zvitezila Sparta dvakrat doma 2:1 v prodlouzeni a 3:2. Slavia sice dokazala vitezstvim 3:2 jeste jednou snizit, ale v sestem zapase prohrala na Sparte 0:3.
Zilina oslavovala prvy majstrovsky titul
BRATISLAVA -sme/sita-Hokejova Zilina vcera oslavovala premierovy majstrovsky titul. Na zaplnenom namesti Andreja Hlinku sa oslavy zacali kratko po 16.30 h. Pred naladenych fanusikov zilinskych vlkov ako prvy predstupil golman Miroslav Lipovsky, ktory zatancoval svoj obligatny tanec. Postupne sa k nemu v rukach so sampanskym pridavali aj dalsi jeho spoluhraci, ktori po skonceni play off mohli konecne zhodit z tvare fuzy a brady. Gabriel Spilar sa predstavil s novym letnym ucesom. Viaceri z hracov pocastovali sampanskym prve rady fanusikov, niektori im ho hodili nedopite.
Kapitan Zilincanov Roman Kontsek priniesol so sebou na tribunu majstrovsky pohar. Za ovacii publika ho potom so svojimi spoluhracmi dvihol nad hlavu. Na tribune boli aj luciaci sa treneri Jan Sterbak a Anton Tomko, spolu s sportovym manazerom klubu Janom Nociarom a prezidentom MsHK i primatorom Ziliny Janom Slotom. Hraci ho neskor dakovne osprchovali sampanskym. Finalove zapasy: Poprad-Zilina 4:3, 2:3, 2:3, 3:2 po predl., 5:1, 1:2 po predl. a 1:4.
***
Mezinarodni hokej

CR-Slovensko 2:1 a 2:2. V prvnim utkani na Svedskych hrach prohrali Cesi se Svedskem 0:3.

Navrat na hlavni stranu