Navrat na hlavni stranu

Sejdeme se jeste v kvetnu?
Vecer jeste ani nebyl u konce a uz se vedelo, ze se vydaril. Vecirek pro svobodne a nezadane se konal v sobotu 26. brezna v restaurantu Praha na Masaryktownu. Jeho organizatorem byl MMI, a abychom byla konkretni, pak Julie Novotna a Dagmar Vavrusova. Jak se vlastne napad zorganizovat neco takoveho pro nezadane zrodil? Jednou nekdo zavolal, proc ze pro tento okruh lidi MMI neco neudela, a uz to slo jako echo. Pozadavek inspiroval Julii natolik, ze celou akci domyslela a dotahla do zdarneho konce (ci lepe zacatku?). Posezeni u stolu predchazely pozvanky, propagace, orientacni dotazniky, az se doslo k samotnemu programu ­ co s lidmi, kteri prijdou, jak je zabavit a jak to udelat, aby se rychle zbavili ostychu, aby nesedeli znamy se znamym, aby se nestydeli pred sebou hovorit, aby rychle dostali pocit pevne pudy pod nohama - aby, aby, aby
"Bezvadne bylo, ze se nam sesel priblizny pocet muzu a zen a ze byli ve veku od 20 do 60 let. Seslo se jich tricet, a prisli vsichni, krome tri, kteri zrejme na posledni chvili ztratili odvahu.," hovori o prvnich zkusenostech Dagmar Vavrusova. "Usadili jsme je podle vylosovanych cisel ­ zeny mely suda a muzi licha cisla, ktera byla prirozene shodna s misty u stolu, cimz jsme roztrhli eventualni dvojice pratel, kteri se dostavili spolecne. Usazeni jsme v prubehu vecera rozhodili jeste jednou. Formou spolecenskych her jsme se pak postarali o to, aby se vzajemne pritomni poznavali. Treba takova hra "vsichni mluvi se vsemi" vzala sice mene casu, nez jsme predpokladali, ale vytahovani otazek ze sklenice zase naopak vzala casu vice. Ovsem tento zpusob predstavovani se, namisto "recitovani zivotopisu", je mnohem zabavnejsi. Lidi uz z prvnich ohlasu byli velice spokojeni a uz dnes vime, ze si preji takove posezeni zopakovat. My jsme pripraveni je zorganizovat jeste v kvetnu, pokud bude opravdovy zajem, jinak s Vecirkem pro svobodne a nezadane pocitame v zari."
Prirozene, ze tato forma vzajemneho poznavani se - ale je to urcene pouze pro nezadane a svobodne jedince - nenahrazuje snatkovou kancelar ci seznamku. Organizatori take na nikoho ze zucastnenych nepodavaji nikomu zadne informace. A pokud se chce Pepik sejit s Marenkou a opacne, projevi prani u diskretnich pracovnic a ty otukaji pudu na druhe strane a se stanoviskem Marencinym Pepika seznami. A kdyby cele to schazeni se doslo tak daleko, ze by se jeden dva pary sesly na radnici? Pak organizatorky doufaji, ze budou u toho nadeje tady vzdycky je, protoze uz se objevil i zajem jedne dvojice sejit se nekde jinde, a o samote. A o tom to vsechno je: o pohode, vzajemnem zalibeni, naplneni zivota, a co si budeme zastirat - treba i o lasce, o niz se rika, ze kvete v kazdem veku.
Takze, dejte na tel. cisle 416/439-4354 vedet co nejrychleji, zda byste meli zajem sejit se na druhe schuzce jeste v mesici maji. Urcite nebudete sami.
vk

Navrat na hlavni stranu