Navrat na hlavni stranu

VELVYSLANECTVI CESKE REPUBLIKY V KANADE
EMBASSY OF THE CZECH REPUBLIC IN CANADA
AMBASSADE DE LA REPUBLIQUE TCHtQUE AU CANADA
251 Cooper Str., Ottawa, Ontario, K2P 0G2 tel: 613/562-3875, fax: 613/562-3878
e-mail: ottawa@embassy.mzv.cz http://www.czechembassy.org

OZNAMENI
o dobe a miste konani voleb do Poslanecke snemovny Parlamentu CR

Vedouci zastupitelskeho uradu Ceske republiky v Ottawe, Kanada, podle § 15 odstavce 3 zakona c. 247/1995 Sb., o volbach do Parlamentu Ceske republiky a o zmene a doplneni nekterych dalsich zakonu, ve zneni pozdejsich predpisu (dale jen "zakon o volbach"), oznamuje:
1. Volby do Poslanecke snemovny Parlamentu Ceske republiky se uskutecni
· ve ctvrtek dne 1. cervna 2006 od 14.00 hodin do 21.00 hodin a
· v patek dne 2. cervna 2006 od 14.00 hodin do 21.00 hodin.
2. Mistem konani voleb ve zvlastnim volebnim okrsku Ottawa je volebni mistnost na velvyslanectvi Ceske republiky v Ottawe, 251 Cooper Street, Ottawa, Ontario, Kanada, pro volice, kteri maji bydliste ve zvlastnim volebnim okrsku Ottawa, t.j. v uzemnim obvodu zdejsiho zastupitelskeho uradu: Ontario (okresy Prescott and Russell, Stormont Dundas a Glengarry, Ottawa­Carleton, Leeds a Grenville, Lanark, Renfrew, Nipissing, Lennox a Addington a Frontenac), Alberta, Yukon, Northwest Territories, Nunavut, New Founland a Labrador.
3. Mistem konani voleb ve zvlastnim volebnim okrsku Montreal je volebni mistnost na generalnim konzulatu Ceske republiky v Montrealu, 1305 Avenue des Pins Ouest, Montreal, Quebec, Kanada, pro volice, kteri maji bydliste ve zvlastnim volebnim okrsku Montreal, t.j. v uzemnim obvodu zdejsiho zastupitelskeho uradu: British Columbia, Nova Scotia, New Brunswick, Prince Edward Island a Quebec.
4. Mistem konani voleb ve zvlastnim volebnim okrsku Toronto je volebni mistnost na generalnim konzulatu Ceske republiky v Torontu, 2 Bloor Street West, Suite 1500, Toronto, Ontario, Kanada, pro volice, kteri maji bydliste ve zvlastnim volebnim okrsku Toronto, t.j. v uzemnim obvodu zdejsiho zastupitelskeho uradu: Ontario (okresy Algoma, Brant, Bruce, Chatham-Kent, Cochrane, Dufferin, Durham, Elgin, Essex, Greater Sudbury, Grey, Haldimand, Haliburton, Halton, Hamilton, Hastings, Huron, Kawartha Lakes, Kenora, Lambton, Manitoulin, Middlesex, Muskoka, Niagara, Norfolk, Northumberland, Oxford, Parry Sound, Peel, Perth, Peterborough, Prince Edward, Rainy River, Simcoe, Sudbury, Thunder Bay, Timiskaming, Toronto, Waterloo, Wellington, York), Manitoba a Saskatchewan.
5. Hlasovani bude umozneno volici, ktery ma bydliste mimo uzemi Ceske republiky, zapsanemu do zvlastniho seznamu volicu vedeneho zdejsim zastupitelskym uradem (§ 6 zakona o volbach), a volici, ktery predlozi volicsky prukaz a prokaze svou totoznost a statni obcanstvi Ceske republiky.
6. Volic bude zapsan do zvlastniho seznamu volicu na zaklade jeho pisemne zadosti, dolozene originalem, popripade overenou kopii dokladu potvrzujicich jeho totoznost, statni obcanstvi Ceske republiky a bydliste v uzemnim obvodu zdejsiho zastupitelskeho uradu. Zadost o zapis do zvlastniho seznamu volicu musi byt zdejsimu zastupitelskemu uradu dorucena nebo predana nejpozdeji 40 dnu pred prvnim dnem voleb (§ 6 odst. 5 zakona o volbach), tj. nejpozdeji dne 23. dubna 2006 do 16.00 hodin. Zapisem do zvlastniho seznamu volicu bude volic automaticky vyskrtnut ze staleho seznamu volicu vedeneho obecnim uradem prislusnym pro misto trvaleho pobytu volice.
7. Obcane, kteri pozadali o zapis do zvlastniho seznamu volicu vedenem pri ZU Ottawa nebo GK Montreal pri poslednich parlamentnich volbach v roce 2002 a nepozadali v mezidobi o vyskrtnuti, se jiz znovu zapisovat nemuseji. Presto doporucujeme, aby si alespon telefonickym dotazem overili, zda jsou v seznamu skutecne uvedeni, pripadne u ktereho uradu jsou registrovani. S ohledem na otevreni GK Toronto soucasne sdelujeme, ze volici registrovani u ZU Ottawa spadajici do volebniho okrsku Toronto budou prevedeni do seznamu vedeneho u tohoto uradu a o teto skutecnosti budou individualne informovani.
8. Volici, kteri jsou vedeni ve volebnim seznamu jednoho z volebnich okrsku v Kanade, avsak z nejakeho duvodu budou chtit volit u uradu jineho (at jiz v Kanade nebo v Ceske republice), pozada urad, u nehoz je v seznamu veden, o vydani volicskeho prukazu, na jehoz zaklade pak muze volit u jineho uradu.
9. Totoznost volic prokazuje platnym obcanskym prukazem, platnym cestovnim dokladem, popr. jinym platnym urednim dokladem, a to i cizozemskym, opatrenym fotografii drzitele a obsahujicim jeho zakladni osobni udaje (jmeno, popr. jmena, prijmeni, datum narozeni) vystavenym prislusnym organem.
10. Statni obcanstvi CR volic prokazuje platnym obcanskym prukazem, cestovnim, diplomatickym, sluzebnim pasem, cestovnim prukazem, osvedcenim, popr. potvrzenim o statnim obcanstvi CR. Statni obcanstvi CR lze pro ucely zapisu do zvlastniho seznamu volicu prokazat tez Listinou o udeleni obcanstvi Ceske republiky, je-li v Listine uvedeno, ze obcan nabyl statni obcanstvi Ceske republiky, a osvedcenim o statnim obcanstvi Ceske republiky.
11. Bydliste volic prokazuje zasadne urednim dokladem vydanym organem statu pusobnosti prislusnym k evidenci obyvatel, popr. k vydavani povoleni k pobytu, osvedcujicim bydliste obcana alespon v rozsahu zapisovanem do zvlastniho seznamu volicu (napr. potvrzeni prihlasovaciho uradu, povoleni k pobytu, identifikacni karta, osobni prukaz ci ridicsky prukaz).
12. O volicsky prukaz je mozne pozadat ode dne vyhlaseni voleb, vydan vsak muze byt nejdrive 15 dnu pred prvnim dnem voleb, tedy 18. kvetna 2006. Hlasovaci listky obdrzi volic ve volebni mistnosti ve dnech voleb.
V Ottawe dne 15. brezna 2006
JUDr. Pavel Vosalik, v.r.
velvyslanec


Navrat na hlavni stranu