Navrat na hlavni stranu

Evropska integrace v Kanade
Ve ctvrtek 2. unora 2006 se ve vecernich hodinach do hotelu Delta Chelsea Inn sjizdela auta a limuziny ze vsech stran.
Obri hotel v centru Toronta byl mistem, kde byl poradan Diplomaticky salon obchodni komory Evropske unie v Toronte. Cilem teto akce bylo priblizit Evropu pritomnym hostum a umoznit jim vzajemne se predstavit a navazat vztahy pro budouci spolupraci, ale take usporadat hody pro vsech pet smyslu.
Akce byla beznadejne vyprodana mnoho dni predem. Vyznamne hosty, sestavajici z reditelu nadnarodnich spolecnosti, hlav diplomatickych misi, mezinarodnich obchodnich komor a obchodnich komisi a manazeru uradu cestovniho ruchu a kulturnich instituci, privital Josef Ebner, regionalni vice-prezident a generalni reditel Delta Chelsea Inn spolecne s Jay Jhingranem, reditelem obchodniho rozvoje pro tentyz hotelovy retezec.
Christian Frayssignes, prezident, a Ken Tracey, vice-prezident obchodni komory Evropske unie v Toronte v privitaci reci vyslovili to, co si temer kazdy z vice nez 500 ucastniku tohoto vecera uvedomoval: vetsina Kanadanu pochazi z Evropy, ale co se tyce obchodnich a kulturnich styku, spoluprace s Evropou za spolupraci se Spojenymi staty pokulhava.
Christian Frayssignes rekl: "Obchodni komora Evropske unie v Toronte byla zalozena pred deseti lety a ma momentalne sedmnact clenu a tri dalsi se do komory hlasi. I kdyz je komora vedena dobrovolniky, vsichni na budovani mezinarodnich obchodnich, turistickych a kulturnich styku mezi Evropou a Kanadou pracuji na sto procent."
Mnohe evropske zeme vcetne Ceske republiky, krome svych vyrobku predstavily kupr. sve aerolinky, cestovni kancelare a vyznamne firmy. Za zminku jiste stoji mezi jinymi sklar Mervi Haapakoski z Finska, cesko-kanadska firma Lamberhurst, CzechTourism a CzechTrade.
Ceska skupina zorganizovala vystavu obrazu Oldricha Kulhanka a ceskeho skla.
O zabavu a hudbu se postarali take italsky zpevak Carlo Coppola se skupinou, recky folklorni soubor z jihozapadniho Ontaria, portugalska skupina mladych zpevaku a kytaristu a trio Jiriho Grosmana.
Ekonomicky reditel ceskeho konzulatu v Toronte Zdenek Ulc hodnotil vecer nasledovne: "Je to velka akce, s ucasti znacneho mnozstvi vyznamnych lidi a jako takova jiste nebyla jednoduchou z organizacni stranky. Vedeni a zamestnancum hotelu, spolecne se cleny komory a ostatnim organizatorum se skvele vydarila. Byl jsem velmi prijemne prekvapen vysokym poctem zastoupenych zemi, moznostmi navazani novych styku a prirozene take pohostenim a kulturnim programem."
Pan Ulc se akce ucastnil spolecne s panem velvyslancem JUDr. Pavlem Vosalikem, generalnim konzulem Ceske republiky Petrem Mikyskou a kulturnim atase Janem Bubnem.
Vyznamne setkani diplomatu, konzulu, zastupcu obchodnich komor, podnikatelu z mnoha zemi EU sponzorovaly mj. Royal Bank of Canada, Neste Oil, Austrian Airlines, Air France, Grant Thornton a Toronto Tours.
Akci zakoncilo trio Jiriho Grosmana znamou pisni Zivot je jen nahoda za doprovodu vsech, komu byla blizka.
Pro Satellite 1-416: Alexandra Sara Travnickova
***

Navrat na hlavni stranu