Navrat na hlavni stranu

Divadelni predstaveni v Ottawe
Otevreny dopis ottawskemu Vyboru Ceskeho a Slovenskeho sdruzeni v Kanade
Hrstka hercu z Toronta byla pred nekolika mesici pozvana panem M. Suchmou (za Ottawskou pobocku CSSK) pobavit Cechy a Slovaky v Ottawe tremi jednoaktovkami A. P. Cechova Medved, Namluvy a Slza. Prijali jsme tuto nabidku s nadsenim. Hrstka divaku, ktera v sobotu 12. listopadu 2005 predstaveni shledla, nas prijala take s nadsenim.
Podle statistik populace Cechu a Slovaku v Ottawe jsme ocekavali navstevu vetsi. Jak se ukazalo, vybor odbocky zajezd kocovnych divadelniku nepropagoval. Slyseli jsme komenty razu: "kdyby mi to nerekla sestrenice z Toronta, ani bych o predstaveni nevedel," "na posledni akci taky prislo malo lidi", atd. Dr. Gustav Pliva (Predseda CSSK) nas vrele privital a na otazku kolik je rezervaci odpovedel, ze rezervace neberou a prijde tak mezi peti a padesati divaky. Uhadl celkem dobre, bylo jich kolem ctyriceti, z ambasady nikdo.
Po navratu do Toronta jsme se ze zvedavosti podivali na website CSSK. Stranka Ottawske pobocky byla naposled upravena v roce 2003. Takze zadne akce se od te doby nepropagovaly. Posledni vydani vestniku "Ottawsky Zpravodaj" se zda byt duben/kveten 2003. Narozdil od toho stranka odbocky v Calgary je kompletne "up-to-date", se spoustou uzitecnych informaci.
Obavame se, ze pokud se CSSK-Ottawa bude venovat pouze schuzovani a "skutek-utek", nasi krajane v hlavnim meste Kanady budou ochuzeni o dalsi kulturni zazitky.
Zdenka Novotna a Tomas Masek

 

Navrat na hlavni stranu