Navrat na hlavni stranu

Plzen do ligy
PRAHA-pravo-Viktoria Plzen nahradi odstoupivsi Drnovice v nejvyssi fotbalove soutezi. "Prijali jsme nabidku svazu, zbyva jen doladit detaily," rekl vykonny reditel klubu Radomir Havel.
"Plzen ma vsechny predpoklady hrat prvni ligu, uz jde jen o formality," dodal reditel oddeleni profesionalniho fotbalu CMFS Ivo Lubas. "Mame licenci na druhou ligu, jde jen o to ji povysit na prvni. V pondeli prijede licencni manazer Ryznar, aby overil par detailu. Neni zadny zasadni problem, ktery nedokazeme vyresit," doplnil Havel.
Do prvni ligy definitivne chce i novacek z Jihlavy, vedeni FC Vysocina na valne hromade rozhodlo, ze mezi elitu vstoupi, i kdyz to znamena zvysenou ekonomickou zatez. "Prepusteni souteze jsme zamitli. Jedname se sponzory a do utery musime dodat podklady pro udeleni licence, pricemz zadame o vyjimku, abychom umele osvetleni nemuseli mit hned na startu podzimu," uvedl reditel klubu Zdenek Tulis.
***
Sparta zacina v Plzni,
Slavia hosti Jihlavu

Praha-pravo-Prvni i druha liga byly vylosovany podle takzvanych Froncekovych tabulek a na zaklade pozadavku klubu
V patek byly v Praze rozlosovany obe nejvyssi fotbalove souteze. Gambrinus liga zacne v sobotu 6. srpna a skonci az v prosinci.
"Vzhledem k mistrovstvi sveta v Nemecku odehrajeme na podzim sestnact, a pokud to pocasi dovoli az sedmnact kol. Vyblokovany je i termin barazi o postup na MS, ktery muzeme rovnez pripadne vyuzit," rekl reditel oddeleni profesionalniho fotbalu CMFS Ivo Lubas.
Kluby mely moznost v dostatecnem predstihu zaslat svoje pozadavky, aby se napriklad v jednom regionu neseslo vice zapasu ve stejnem terminu a bylo prihlednuto i k druholigovym rezervam. O televiznich zapasech se bude teprve jednat. TV Nova bude zacinat v sobotu od 14.55 h, TV Prima v pondeli opet v 16.40 h. V hotelu Praha byly oceneny i nejlepsi tymy obou profesionalnich i nejvyssich dorosteneckych soutezi a Sigma Olomouc si odvezla pohar jako nejslusnejsi prvoligovy tym.
"Na zaklade techto pozadavku pocitac vygeneroval cisla a podle tabulek profesora Dalibora Fronceka byla soutez vylosovana. Pochopitelne vsechny pozadavky nelze splnit na sto procent, ale z vice nez devadesati bylo vyhoveno. Nikomu se nestane, ze by hral tri utkani za sebou doma nebo venku," dodal Lubas.
V prvnim kole tak bude hrat mistr z Letne u novacka v Plzni, Slavia hosti dalsiho novacka z Jihlavy a treti novacek z Mostu privita sousedy z Teplic. Derby Slavia-Sparta pripadlo na rijnove 10. kolo.
Predkolo Poharu CMFS v cervenci
***
Artmedia Bratislava futbalovym majstrom SR
BRATISLAVA 12. juna (SITA) - Futbalisti Artmedie Bratislava sa po remize na pode MFK Ruzomberok (2:2) stali celkovymi vitazmi aktualneho rocnika Corgon ligy 2004/2005. Muzstvo z praveho brehu Dunaja ma jedno kolo pred koncom sutaze uz nedostihnutelny sedembodovy naskok pred druhou Zilinou.
Artmedia je iba piatym slovenskym klubom v historii samostatnej slovenskej futbalovej sutaze, ktory si dokazal vybojovat titul. Styri ligove primaty ma na svojom konte v sucasnosti druholigovy Slovan Bratislava, tri posledne rocniky kralovali pod Tatrami hraci MSK Zilina a po dva tituly ziskali futbalisti Interu Bratislava a 1. FC Kosice.
35. kolo: ZTS Dubnica - FC Rimavska Sobota 3:0, MFK Ruzomberok - Artmedia Bratislava 2:2, Inter Bratislava - Spartak Trnava 1:1. AS Trencin - MSK Zilina 2:1 Matador Puchov - Dukla Banska Bystrica 0:0.
36. kolo: Dukla Banska Bystrica - MFK Ruzomberok 2:1, MSK Zilina - Inter Bratislava 7:3, Spartak Trnava - ZTS Dubnica 1:0, Artmedia Bratislava - AS Trencin 6:1 FC Rimavska Sobota - Matador Puchov 3:3
***

Navrat na hlavni stranu