Navrat na hlavni stranu

Ceska liga Gambrinus
21. kolo
Pribram-Sparta 3:1
Fotbaliste Marily prepisovali v sobotu ligovou historii. Poprve v ni porazili Spartu, ktera u Litavky uz pet let nezvitezila. Navic lidra tabulky znicili standardnimi situacemi a jednim kurioznim golem nejlepsiho muze zapasu Rudolfa Otepky. V 70. min nenapadne rozehral rohovy kop zleva Cupr, ale od mice odesel, toho se chopil Otepka, dosel s nim do sestnactky a propalil po zemi les nohou. Vse bylo podle reguli, coz si velmi dobry sudi Adamek ohlidal. Sparta po trapnem vykonu prisla o jarni viteznou serii i neporazitelnost.
Branky: 18. Cupr, 70. Otepka, 81. Formanek - 34. Petras. 5536 divaku, polocas 1:1.
Ceske Budejovice-Drnovice 2:1
Navrat do prvni ligy treneru Ciprovi vysel. Vdeci za to predevsim Grubrovi, ktery v nastavenem case rozhodl hlavickou o vitezstvi Ceskych Budejovic. "Zaslouzili jsme si to. Meli jsme vic sanci, golman hostu Bures chytil dve golove moznosti," hodnotil duel Frantisek Cipro, jenz v tydnu na pozici trenera nahradil Roberta Zaka. Branky: 40. Plocek, 90. Gruber - 65. Machan. 2752 divaku, polocas 1:0.
Blsany-Olomouc 2:2
Domaci dokazali zvratit nepriznivy vyvoj a s favorizovanym souperem uhrali bod. Nakonec sahali i po vyhre, ale Sigmu spasil nekolika skvelymi zakroky brankar Vaniak. "Kdyz jsme vedli 2:0, tak jsem si myslel, ze tady vyhrajeme. Ale bod beru, protoze proti nam nastoupil vynikajici souper. Blsany jdou dobre za zachranou," rekl kouc Hanaku Petr Ulicny. Branky: 36. Polodna, 56. Devaty -11. Spilacek, 18. Kobylik z pen. 1778 divaku, polocas 1:2.
Liberec-Mlada Boleslav 1:3
Soustredena hra zajistila plny bodovy zisk fotbalistum Mlade Boleslavi, kteri udelili Severocechum lekci z efektivity. Naopak Liberecti se ani pri ctvrtem jarnim vystoupeni nedockali vitezstvi.
Branky: 54. Lib. Dosek - 28. Pecka, 65. T. Sedlacek, 74. Vaculik. 5330 divaku, polocas 0:1.
Teplice-Brno 3:1
Domaci se radovali z prvniho jarniho vitezstvi. "Za bojovny a obetavy vykon jsme si tri body zaslouzili. Konecne jsme zahrali podle predstav," netajil spokojenost teplicky trener Vlastislav Marecek.
Branky: 29. a 76. Masek, 70. K. Rada - 82. Belej. 4890 divaku, polocas 1:0.
Opava-Slovacko 2:2
Po ctvrhodine to vypadalo na snadny triumf Opavy a prodlouzeni serie neporazitelnosti na ctyri zapasy, ale ve druhem polocase prisel napor Slovacka. V souboji o zachranu se nakonec domaci museli trast i o bod. Branky: 10. Zeher, 15. Svatek - 58. L. Jarolim, 67. Ordos. 4857 divaku, polocas 2:0.
Zlin-Ostrava 1:1
Mistr ve Zline dlouho nebyl nebezpecny, ale po polocasove bouri v kabine mel ve druhe puli prevahu, kterou korunoval vyrovnanim. Branky: 40. Koubsky - 83. Zd. Pospech. 4355 divaku, polocas 1:0.
Slavia-Jablonec 1:1
Sedm remiz v rade, to je bilance Slavie a Jablonce ve vzajemnych utkanich fotbalove Gambrinus ligy. Nerozhodne skoncila i dohravka 21. kola na Strahove. "Zaspali jsme zacatek. Po prestavce jsme hrali odvazneji. Meli jsme tri sance na vitezstvi, ale vychytal nas Kozacik," hodnotil zapas trener Jablonce Petr Rada. Vedeni prislo z nenapadne akce, kdy Adautovu hlavicku vyrazil Spit jen k Pitakovi, ktery palil do tyce, ale na podruhe dorazil mic do site. Po prestavce prinesla hra vice vzruchu, hoste pridali na pohybu a byli nebezpecni. Trestny kop Cizka i prizemni strelu Webera Kozacik kryl, domaci kontrovali strelou Vlcka, tu Spit vyrazil k Fortovi, ktery prestrelil. Na treti pokus uz se Severocesi dockali, kdyz po Kotyzove hlavicce se mic odrazil k nekrytemu Klapkovi, ktery presne dorazil. Slavia nakonec dohrala bez vyloucenych Forta za protesty a Kolouska za prislapnuti Korduly. "Nedali jsme sance a po nasem otevreni hry v zaveru mel souper prilezitosti na vyhru. Presto je remiza ztrata," uvedl kouc Slavie Josef Csaplar. Branky: 40. Pitak - 76. Klapka. 2195 divaku, polocas 1:0.
***
***
Dohravky 18. kola
Olomouc - Liberec 2:2

Hanaci predvedli slaby vykon a trestuhodne tak propasli utok na spici tabulky. "Vazim si, ze to hraci za stavu 2:1 nezabalili, ale vzhledem k prubehu utkani jsem remizou, lec byla asi spravedliva, dost zklaman," tvrdil kouc Liberce Stanislav Griga. Branky: 54. Randa, 58. Hudec - 6. Zbozinek (vlastni), 79. 4470 divaku, polocas 0:1.
Drnovice- Teplice 2.0
Fotbaliste Teplic vysli poprve na jare bodove naprazdno. Drnovicti naopak po dvou prohrach zabrali, dulezite vitezstvi v boji o zachranu jim dvema goly zajistil strelecky disponovany Holub. Branky: 23. a 60. Holub. 1926 divaku, polocas 1:0.
***

Slovenska liga Corgon
21. kolo (dohravka)
: Puchov-Ruzomberok 1:0.
22. kolo: Trnava-Ruzomberok 1:2, Inter-Dubnica 3:1, Trencin-Puchov 3:1, Zilina-Rimavska Sobota 5:0, Petrzalka-B. Bystrica 3:1.
23. kolo: Ruzomberok-Trencin 2:0, R. Sobota-Petrzalka 1:1, Dubnica-Zilina 0:0, Puchov-Inter 1:0, B. Bystrica-Trnava 0:0.
V druhe lize vede Nitra se 40 body, pred Licartovcemi a Michalovcemi. Slovan je ctvrty.

Navrat na hlavni stranu