Navrat na hlavni stranu

Anketa
Otazka z cisla 4:
Ministersky predseda Gross nedokazal uspokojive vysvetlit, odkud ziskal penize na luxusni byt. Navic jeho manzelka je podnikatelsky provazana s zenou, ktera vlastnila domy nevalne povesti. Mel by politik v takovem pripade rezignovat nebo je to jeho soukroma vec?
Pavel Deutsch, Mississauga: Ten sedmilhar by mel odejit, vzdyt si vymysli jednu blbost za druhou. Kolik uz uvedl zdroju, kde penize vzal? Ten clovek lze tak snadno a bez rozpaku, ze se mu nemuze verit ani slovo podobne jako liberalum v Ottawe pri skandalu ohledne sponzorovani.
Radovan Holub, publicista, Spicak: Neni to Grossova soukroma vec. Politik musi zustat cisty, jeho argumentace pruzracna. Pokud Gross odstoupi a pokud budou vyhlaseny predcasne volby a vyhraje ODS, bude to paradoxne dobre pro socialni demokracii. Jedine to muze zastavit jeji stremhlavy pad na dno. Soc. demokracie potrebuje cas na sebereflexi a ten neziska, pokud bude vladnout. Pan Gross lidove zvany pan Jelimanek by jiste mel rezignovat, pomohl by tak socialni demokracii. Jinak tuto stranu zahubi.
Milan Linhart, VUS Pardubice: V Ceske republice je jakousi modou okoukanou z velkych zemi diskreditovat a medialne zostuzovat vedouci predstavitele statu. Neni to tak dlouho co vlaceli medii premiera Klause pro jakysi bankovni ucet ve Svycarsku a jeho vilu tam. Muj nazor je, ze Ceska republika se za osobu premiera pana Stanislava Grosse, jeho praci nemusi stydet. Temne sily nasi spolecnosti chteji dosahnout jeho vymeny nebot maji strach z jeho mladi. Mohl by velmi dlouho zustavat ve vysokych funkcich. Jeho osobu media porovnavali s formatem premiera Tony Blaira. Je smutne, ze nebyl na tyto utoky lepe pripraven a jednal zkratkove. Nase mlada demokracie se musi hodne ucit. Zatim jsme velmi nepripraveni na svobodu, ktere se nam dostava. Ja z postu manazera Vysokoskolskeho umeleckeho souboru Pardubice, mohu za svou osobu prohlasit, a pripojuji se k nazoru kolegy z Teplic (z jedne z minulych anket), ze si lide vyskoleni komunistickym rezimem nasli svoje mista na uradech a institucich. Jen doplnim, ze nam tito jedinci predvadeji kapitalismus podle pravidel, ktera vystudovali na vysokych skolach Marxe a Lenina. Bohuzel dnes jsou zmineni i v jinych partajich a vystudovana idea z nich silne dycha v podobe zavisti, neprejicnosti a lhostejnosti. Co se tyce aktivit manzelky premiera: Mela by byt opatrnejsi ve svych znamostech, nebot jak jsem jiz uvedl na popularnich politicich si temne sily rady smlsnou. Nikdo nemuze za jednani svych pribuznych a v tomto pripade by pan premier Gross mel byt hodnocen stejne, byt jde o jeho manzelku. Nemusite s mym nazorem souhlasit, ale ja v CR ziju a vse vnimam. Jsem rad, ze letos budeme koncertovat i za podpory Vas - krajanu v Torontu a tesim se, ze si budeme moci i o techto tematech pohovorit. Rezignace pana premiera Stanislava Grosse s tim nasledny odchod ministra kultury pana Pavla Dostala, by byla ujmou pro kulturni deni v CR. Za minule (dnes stinove) vlady byla kultura az to posledni, o co ji slo.
Otazka pro nektere z pristich cisel: Jeste v prvni polovine sedesatych let byl v Ceskoslovensku sestidenni pracovni tyden, presto se zda, ze lide tehdy meli vice casu. Mate pocit, ze casu je stale mene a mene a kde mate pocit, ze ho maji lide vice v CR, na Slovensku, v zapadni Evrope nebo v severni Americe?
Odpovedi muzete poslat faxem: 416/530-0069 mezimestsky: 1-877-333-6371 nebo e-mailem na adresy: abe@zpravy.ca nebo abe@zpravy.org ci abe@satellite1-416.com.
abe

Navrat na hlavni stranu