Navrat na hlavni stranu

Zacala i nezacala fotbalova liga
Trochu ambiciozni mel byt koncem unora zacatek fotbalove ligy v Cechach. Nakonec se v prvnim jarnim kole odlozily dva zapasy. Za to v druhem (celkove 18. kole) se pouze dve utkani na vyhrivanych travnicich odehrala.
17. kolo: Budejovice - Ostrava 0:1
I kdyz meli domaci vice ze hry, strelecky vyhoreli. Banik se pak dockal v lize pod taktovkou trenera Jozefa Jarabinskeho prvni vyhry. Branka: 8. Magera. 2830 divaku, polocas 0:1.
Slavia - Olomouc 3:2
Hanaci sice dvakrat vyrovnali, ale posledni, a tudiz vitezne slovo mel ze znacky pokutoveho kopu slavista Holenak. V utkani dobre urovne byly k videni dva vlastni goly. "Jsem spokojeny se tremi body i vykonem v tezkem zapase, ktery jsme zvladli, ale meli jsme i potrebne stesti," rikal trener domacich Josef Csaplar. V 77. min. privital promrzly stadion potleskem vstoje Vaclava Kolouska, ktery se po tri ctvrte roce a viteznem boji s leukemii vratil na prvoligovy travnik a blyskl se nekolika peknymi akcemi. "Hodne jsme Slavii pomohli, dostali jsme branky po chybach. Podali jsme poctivy vykon, i kdyz mu chybela vyssi kvalita," konstatoval kouc hosti Petr Ulicny. Branky: 20. R. Hubnik (vlastni), 44. Vlcek, 70. Holenak z penalty - 43. Zboncak (vlastni), 58. M. Hubnik. 2969 divaku, polocas 2:1. Slavia: Kozacik - Svec, Holenak, Bejbl, Zboncak - Pitak, Latka, Gedeon, Sedlacek (77. Kolousek) - Vlcek (86. Adauto), Fort (67. Kuka).
1. FC Slovacko - Brno 1:2
Trenerovi domacich Ladislavu Molnarovi se premiera na lavicce Slovacka nevydarila, tym v 18. ligovem utkani na novem stadionu v Uherskem Hradisti poprve prohral. Naopak Brno vedene novym koucem Jirim Kotrbou se dockalo po 11 zapasech vitezstvi. Branky: 58. Rajnoch - 45. Cerny, 56. Zelenka. 4752 divaku, polocas 0:1.
Teplice - Mlada Boleslav 1:1
Devatenactilety mladoboleslavsky zaloznik Brunclik prisel na travnik na zaverecnych 25 min. a ve druhe minute nastaveni sokoval vyrovnavacim golem. Zatimco domaci prisli o dva body a 2. misto v tabulce, hostum ten jeden, ktery si odvezli, priblizil zachranu. Branky: 60. Masek - 90 Brunclik. 4083 divaku, polocas 0:0.
Blsany - Zlin 2:0
Dva paradni centry Pleska, posazene presne na hlavy spoluhracu, Horacka, respektive Strihavky, rozhodly o vitezstvi domacich, kteri pritom v prvnim polocase tahali za kratsi konec. Branky: 73. Horacek, 86. Strihavka. 1684 divaku, polocas 0:0.
Opava-Sparta 0:1
Jedina Zelenkova trefa stacila fotbalistum Sparty k vitezstvi v dohravce 17. ligoveho kola v Opave a upevneni vedouci pricky v tabulce. Branka: 6. Zelenka. 2545 divaku, polocas 0:1.
***
18. kolo: Sparta - Blsany 4: 2
Pri absenci potrestaneho Poborskeho a Kovace, ktery uz je v Moskve, se Lukas Zelenka stal hrdinou zapasu. Sparta v sobotu odskocila druhe Slavii o 14 bodu.
Branky: 45. a 88. Zelenka, 2. Jun z penalty, 52. Meduna - 9. Strihavka, 13. Polodna. 1657 divaku, polocas 2:2. Sparta: Blazek - Johana, Homola, Petras, Urbanek (81. Rezek) - Herzan, Zelenka, Sivok, Matusovic - Jun, Meduna.
FK Jablonec - Slovacko 1:1
Vyrovnana bitva skoncila spravedlivou delbou bodu. Jablonec stihajici na podzim celky na nejvyssich prickach tabulky ve svem prvni jarnim utkani vedl, novy trener hostu Ladislav Molnar se ale nakonec od sveho tymu dockal vyrovnani a prvniho jarniho bodoveho zisku. Branky: 47. Michalek - 60. Ordos. 820 divaku, polocas 0:0.

Navrat na hlavni stranu