Navrat na hlavni stranu

The 5th Annual
DiscoverAbility Children's Arts Festival
Art Exhibit and Silent Charity Auction
Monday, Jan. 31 ­ Thursday, Feb. 3, 2005
Canadian Broadcasting Centre
250 Front Street West.
Metro Hall
55 John Street

Pro ceskou komunitu bude odpoledne v nedeli 23. ledna 2005 v hale kostela sv. Vaclava (496 Gladstone Ave., Toronto) od 12 hodin.
Deti komunikuji s okolnim svetem ponekud jinak nez je tomu ve svete dospelych. Jejich svet je castokrat spravedlivejsi, ale zaroven i bezmocnejsi nez svet dospelych. Musi se ucit tomu, ze o veci, ktere maji se musi delit. Na druhou stranu deti se rady deli o sve dojmy a pocity. Rady vypraveji, recituji a kresli. Tento dar vsak deti vetsinou nedokazi zuzitkovat a dospeli si teto aktivity deti nevazi. Vytvorit most mezi svetem dospelych a svetem deti o to se pokousi ticha aukce, ktera se kona v Toronte od 31. ledna do 3. unora 2005. Dospeli zhodnocuji kresby deti a deti poznavaji, ze penize se nemusi pouzit pouze na nakup hracek, ale i pro pomoc druhym. Uci se tomu, ze existuje charita a rozhoduji se na kterou dobrocinnou akci prispeji. Letosni pate tiche aukce se zucastni krome kanadskych i deti z Ceske republiky, Polska a Indie.
Z CR to budou vytvory deti ze Zakladni umelecke skoly v Polici nad Metuji, z Integrovane materske a zakladni skoly z nedalekeho Bezdekova a ze Zakladni umelecke skoly z Ostrova nad Ohri. Na jejich aukci budou kolaze, keramiky, prace suchou jehlou, akvarely a dalsi vytvarne vytvory. Mimo to si budou moci navstevnici zakoupit CD s hudbou deti po deseti dolarech. Navstevnici tiche aukce si budou moci vybrat z deviti set kreseb.
Na zaver cele akce se kona 3. unora 2005 v 18:30 hodin Gala vecer, ktereho se zucastni mistostarostka mesta Police nad Metuji, Ida Seidlmanova.
Dale prijede pani Kvetuse Belanova, ktera se zabyva oborem stara ceska vytvarna remesla (palickovani, batikovani, mramorovani papiru a kresba na hedvabi, dratovani, plsteni, zpracovani kuze atd) a bude mit radu workshopu v Toronte. Pro ceskou komunitu se takove setkani bude konat v kostele sv. Vaclava v nedeli 23. ledna 2005 od 12 hodin. Je pripravene i male obcerstveni.
Vice informaci o workshopu i tiche aukci se muzete dovedet od Rity Langrove: 416/730-8142 nebo na www.discoverability.com.
rl/abe

Navrat na hlavni stranu