Navrat na hlavni stranu

Co noveho na torontskem festivalu?
V utery 13. cervence se konala tiskova konference na ktere byly oznameny technicke zalezitosti tykajici se nejvetsi prehlidky filmu v Torontu. Vetsinu informaci o letosnim Mezinarodnim torontskem filmovem festivalu se muzete dovedet na internetovych strankach www.bell.ca/filmfest nebo kdyz zavolate na cislo 416/968-FILM. S kreditni kartou VISA lze zakoupit legitimace na filmovy festival jiz od 19. cervence 2004. Jinak prodej zacina o tyden pozdeji. Nova pokladna bude otevrena v Manulife Centre, 55 Bloor St. W., Main Floor. Kupony za listky na jednotliva promitani si muzete vymenit v pokladne v College Park, 444 Yonge St. a to od 31. srpna 2004. Samostatne listky se zacnou prodavat 8. zari 2004 v 9 hodin. Cena festivalove legitimace je 450 dolaru. Kupony na tricet filmu stoji 360 dolaru. Na deset filmu 140 dolaru. Jednotlive listky stoji na Gala predstaveni 28,50 a na bezne predstaveni 16,75 dolaru.
Lahudkou letosniho festivalu bude zrejme film RAY o zpevaku a hudebnikovi Ray Charlesovi. Svetovou premieru filmu rezisera Taylora Hackforda uvidite v serii Gala Presentation v Roy Thomson Hall.
Letosni filmovy festival je venovan jihoafrickemu filmu. Bude zde take severoamericka premiera filmu Jean Luc Godarda Notre Musique. Organizatori dale slibuji skvele filmy jako izraelsky Prochazka po vode, dansky od Susanne Bier Bratri a spanelsko-argentinsko-italsky Svata divka. Festival zahaji 9. zari Gala predstavenim filmu madarskeho rezisera Istvana Szabo Being Julia.

Z tiskove konference
abe

Navrat na hlavni stranu