Navrat na hlavni stranu

Cesi zahajili vitezstvim
Fotbalovy priznivec ma v techto dnech skutecne svatky. TSN nabidla vsechny prenosy z ME a diky vitezstvi ceskych fotbalistu nad Lotysskem budou i obe zbyvajici utkani nesmirne zajimava. V sobotu se tedy v dobe kitchenerskeho pikniku cesti fotbaliste stretnou s Holandskem (ve 14:45 na stanici Fox, repriza je na TSN v 21 hodin). Pristi stredu ve 14:45 pak hraji s Nemeckem (primy prenos na TSN - repriza v 19 hodin). Pokud by postoupili, pak se ctvrtfinalove utkani bude hrat bud pristi sobotu nebo v nedeli. To jest na Ceskoslovensky den nebo v dobe Sletu.
Ale nepredbihejme, zatim mame za sebou pouze prvni zapasy, v kterych se zrodilo nejvetsi prekvapeni hned v uvodnim zapase. Outsider Recko porazil domaci Portugalsko 2:1, a to jeste Portugalci vstrelili jedinou branku az v posledni minute. Zatim nejzajimavejsim zapasem bylo stretnuti Francie s Anglii. Za stavu 1:0 20 minut pred koncem Beckham nepromenil penaltu. Francouzsky brankar Bartez jeho strelu do leve strany vyrazil. Diky ruznym zdrzenim se nastavovaly tri minuty a Zidane dvema goly ze standardnich situaci otocil stav utkani ve prospech Francie. Prvni branku vstrelil z trestneho kopu, druhou z penalty po chybe anglicke obrany a faulu brankare Jonese. Jedine muzstvo, ktere zatim nadchlo svym vykonem byli Svedove, s kterymi nikdo doposud nepocital. Vitezstvi 5:0 nad Bulharskem a skvely vykon Henrika Larssona, ktery vstrelil dve branky je radi mezi favority.
S napetim jsme cekali na uterni zapasy, kdy ve skupine "smrti" nastoupili nasi proti Lotyssku. Hned v uvodu utkani Nedved poslal mic pred branku, ale mic skoncil v zamezi. Prestoze nasi tlacili, s vyjimkou Rosickeho strely, kterou lotyssky brankar Kolinko vyrazil na roh, vsak vsechny akce koncily v zamezi. Po bezzubem naporu vstrelil vedouci branku Lotysu v posledni minute Verpakovskis po uniku Prohorenkovse, kdy zcela zaspala ceska obrana, vcetne brankare Cecha. Neplodna prevaha pokracovala i po prestavce. Baros ani Koller nedokazali promenit vylozene sance. Teprve s prichodem Heinze a Smicera doslo k oziveni. V 73. minute se proklickoval po prave strane Poborsky. V jednu chvili se zdalo, ze mic je za brankovou carou, ale Poborsky udrzel mic ve hre a Baros prostrelil Kolinka. Pet minut pred koncem Baros vyhral souboj s lotysskym brankarem, mic se dostal na sestnactce k Heinzovi, ktery do opustene branky strelou do praveho horniho rohu rozhodl o nasem vitezstvi.
Po tomto utkani sehrali vyrovnanou partii Holandane s Nemci. Zapas se nakonec skoncil po zasluze 1:1, coz hraje opet do karet nasim reprezentantum. Otazkou je, jestli by pak stacila remiza, jak s Nemeckem, tak Holandskem. V takovem pripade by rozhodovalo skore a to by zrejme bohuzel nehovorilo pro nas. Branky: 73. Baros, 85. Heinz - 45. Verpakovskis. Rozhodci: Veissiere (Francie), bez karet, 21744 divaku, polocas 0:1. Cesko: Cech - Grygera (57. Heinz), Bolf, Ujfalusi, Jankulovski - Poborsky, Rosicky, Galasek (64. Smicer), Nedved - Koller, Baros (87. Jiranek). Lotyssko: Kolinko - Isakovs, Zemlinskis, Stepanovs, Blagonadezdins - Bleidelis, Lobanovs (90. Rimkus), Astafjevs, Rubins - Verpakovskis (82. Pahars), Prohorenkovs (72. Laizans).
abe
***
Slovenska liga
Zilina obhajila titul

35. kolo (5.6.):
Trencin-Petrzalka 2:3, Inter-Trnava 1:0, Zilina-Slovan 1:0, Puchov-Dubnica 1:1, Ruzomberok-B. Bystrica 1:1.
36. kolo (8.6.): Dubnica-Zilina 0:0, B. Bystrica-Puchov 4:0, Slovan-Inter 1:3, Petrzalka-Ruzomberok 2:3, Trnava-Trencin 3:1.

Navrat na hlavni stranu