Navrat na hlavni stranu


Burnsuv Problem se strachem zahaji Torontsky filmovy festival

V utery 22. cervence 2003 dopoledne se konala v torontskem Metropolitnim hotelu tiskova konference, na ktere byla verejnost seznamena s kanadskymi filmy na letosnim Mezinarodnim torontskem filmovem festivalu. Uvodni gala predstaveni se kona dne 5. zari a bylo svereno reziseru Garymu Burnsovi, ktery ve svetove premiere predstavi film Problem se strachem.
Laurie Harding (hraje Paulo Costanzo) se ve filmu boji vseho: vytahu, pojizdnych schodu, prejit ulici, spaget a hlavne jakychkoliv duvernosti Tim se stava vlastne perfektnim zakaznikem spolecnosti Global Safety Inc. Muze ziskat jeji produkt, ktery ho ochrani proti vsemu vcasnym varovanim. Jenze strach se zacne sirit a mesto je na pokraji zkazy. Je potreba se zbavit strachu. K tomu ma Lauriemu pomoci jeho pritelkyne Dot (Emily Hampshire). Ta prijde na to, ze Laurie zachrani svet, kdyz prekona strach a prejde ulici.
Na festival bylo prihlaseno 632 kanadskych snimku, z toho 67 bude mozne videt na letosnim festivalu. 13 z nich bude mit svetovou premieru. Celkovy pocet kanadskych filmu uvedenych na torontskem festivalu tak dosahne od roku 1976 cisla 1638.
abe

Navrat na hlavni stranu