Navrat na hlavni stranu

V 13. cisle Satellitu najdete ohlednuti za Ceskym a Slovenskym dnem v Toronte. Zamysleni nad svatkem Mistra Jana Husa. Milos Suchma upozornuje na pokongresove zmeny CSSK. Nase anketa je venovana tentokrat ekologii a strane Zelenych. V historicke casti jsme se vratili do roku 1993 a zabyvame se osobnosti Klementa Gottwalda. Z ceskeho tisku mame cast venovanou Benesovym dekretum. Ze slovenskeho pak dve povidky Dusana Duska. Ve sportovni casti je zaverecna tabulka slovenske ligy Osudy brankare Petra Cecha a slavisty Vachouska..
Pro pristi cislo jsme pripravili opet anketu. Ceska republika a Slovensko vstoupi 1.5.2004 do EU. Znamena to dostatek prilezitosti pro dobrodruznejsi povahy zacit zivot nekde jinde. Do Kanady, Spojenych statu, Australie a na Novy Zeland bude stale obtiznejsi se vystehovat. Znamena to, ze zanikne v techto zemich krajansky zivot?
Otazka cislo sest zni: Tim, ze se CR a Slovensko stanou cleny EU nebude jiz duvod k emigraci nejen do Kanady, ale i do Australie, Spojenych statu a dalsich zemi. Myslite si, ze krajanske organizace jako Ceske a Slovenske sdruzeni v Kanade v techto zemich preziji rok 2006?

Navrat na hlavni stranu