Navrat na hlavni stranu

Ceska liga
Slavia Praha - FK Teplice 3:1
Az pote, co se rozpadl hostim stred obrany, dokazali domaci na strahovskem travniku plne uplatnit svoji silu, kterou je rychla kombinace a po ni presne zakonceni. I Teplice, stejne jako Liberec, uz jsou temer mimo hru o titul. "Bylo to zajimave utkani. Po dobrem uvodu se zapas jako by rozbil. Az v zaveru prvni pule jsme se golove prosadili, ale po zmene stran jsme lacino inkasovali. Kdyz jsme dali druhou branku, veril jsem, ze uz utkani dohrajeme vitezne. Opet se ukazalo, jak dobre je mit ctyri kvalitni utocniky. Goly dokazi davat i ti, co stridaji. Vachousek ani Kuka zatim nebyli pripraveni tak, aby mohli jit od zacatku, totez plati o golmanu Cernem," konstatoval kouc Slavie Miroslav Beranek. V prvnim polocase v nastavenem case si narazil nejlepsi hrac domacich Adauto s Dostalkem, ktery mu poslal paradni prihravku za kulhajiciho Hunala a Postulka proti prizemni strele k tyci nemel sanci. Po zmene stran hoste vyrovnali po trestnem kopu Voriska, ktery za sebe hlavou prodlouzil T. Dosek, Lengyel vratil mic pred branku a K. Rada zblizka rybickou vyrovnal. Po hodine hry sebral Zelenka mic Petrousovi, ale solo zakoncil strelou do nohou Vaclavika. Nedas dostanes platilo i na Strahove. Obdobnou hrubku udelal na druhe strane Skala, Vachousek si narazil mic s Dostalkem a bezpecne prostrelil Postulku. Za druhy polocas zaslouzenou vyhru Slavie pecetil po krasnem slalomu pres tri hrace Skacel. Branky: 45. Adauto, 64. Vachousek, 70. Skacel - 53. K. Rada. 2517 divaku, polocas 1:0.
***
Hradec Kralove - Tescoma Zlin 1:1
Ve chvilich, kdy uz bezely prvni vteriny nastaveneho casu, zachranili domaci alespon bod, presto po souboji s dalsim celkem z nizsich pater tabulky zustavaji na jejim dne s jednou jedinou vyhrou. Branky: 90. Krmas - 64. Lasota. 3235 divaku, polocas: 0:0.
***
1. FC Synot - Sparta Praha 0:1
Staromestska tvrz byla poprve v letosnim ligovem rocniku dobyta, tesnym vitezstvim navic Sparta ukoncila devitizapasovou snuru Synotu bez prohry. "Moc si toho cenime, protoze Synot disponuje vysokou hracskou kvalitou. Podle meho nazoru jsme zvitezili zaslouzene, vytvorili jsme si vic sanci. Domaci ale kousali az do zaverecneho hvizdu," hodnotil stretnuti trener Sparty Jiri Kotrba. V druhem polocase po Poborskeho centru a nasledne Homolove hlavicce jeste Synot podrzel Drobisz, ale o chvili pozdeji uz pretizena obrana slovackeho celku neuhlidala na prave strane Sionka, jenz skluzem usmernil Grygerovu prihravku do site. Branka: 55. Sionko. 6066 divaku, polocas 0:0.
***
Viktoria Zizkov - FK Jablonec 2:1
Dva goly zizkovskeho utocnika Oravce prinesly domacimu tymu tesne, ale pomerne zaslouzene vitezstvi. Na tezkem terenu se zapas rozdrobil do mnozstvi osobnich souboju a nezbylo v nem mnoho mista na pohledny, kombinacni fotbal. Branky: 20. a 84. Oravec - 59. Vit. 2526 divaku, polocas 1:0.
***
Banik Ostrava - Ceske Budejovice 1:0
Trener Baniku Erich Cviertna bude na oslavu svych 52. narozeniny vzpominat v dobrem. Jeho tym sice v zapase s Ceskymi Budejovicemi nepredvedl nijak uchvatnou podivanou, ale desata trefa sezony utocnika Sverkose zajistila Ostrave tri body. Branka: 51. Sverkos. 5259 divaku, polocas 0:0.
***
Chmel Blsany - Marila Pribram 4:3
V golove prestrelce byli uspesnejsi a stastnejsi blsansti fotbaliste, kteri o tribodovem zisku rozhodli uz v prvnim polocase. Branky: 16. a 45. Bures, 12. Selicha, 67. Sourada - 11. a 86. Siegl, 90. Novak. 3033 divaku, polocas: 3:1.
***
1. FC Brno - Sigma Olomouc 0:0
Brnane po vlaznem vykonu ztratili doma dalsi dulezite body a propadli se tak do boje o zachranu. 8050 divaku.
***
Slovan Liberec - Bohemians Praha 2:0
Uradujici mistr splnil proti predposlednimu celku roli favorita a vyhrou se posunul znovu na treti pricku tabulky. Pro Bohemans nezdar znamena prvni porazku v jarni casti souteze. Branky: 15. Lukas, 33. Kolousek z pen. 4900 divaku, polocas 2:0.
***
Slovenska liga
21. kolo (12.3.): Slovan-Trencin 1:0, Kosice-Inter 0:0, Zilina-Petrzalka 1:0, Trnava-Dubnica 3:2, Ruzomberok-Puchov 2:1.
22. kolo (16.3): Petrzalka-Slovan 2:0, Dubnica-Zilina 0:0, Kosice-Trnava 2:0, Trencin-Ruzomberok 2:1, Inter-Puchov 1:1.

Navrat na hlavni stranu