Navrat na hlavni stranu

Z dosle posty
Slovenske granty

Vazeni krajania,
v nadvaznosti na novelu Zakona c. 70/1997 Z. z. o zahranicnych Slovakoch z 26. juna 2002 vlada Slovenskej republiky poverila Generalny sekretariat pre zahranicnych Slovakov koordinaciou a zabezpecovanim pomoci statnych a nestatnych subjektov Slovenskej republiky zahranicnym Slovakom. V tomto zmysle si Vam dovolujeme oznamit, ze aj v roku 2003 bude Generalny sekretariat pre zahranicnych Slovakov zabezpecovat a realizovat grantovy system pre poskytovanie dotacii fyzickym a pravnickym osobam na krytie aktivit zahranicnych Slovakov za tych istych podmienok, ake boli stanovene v roku 2002. Ziadosti je mozne predkladat od 1. 12. 2002 do 31. 3. 2003 na adresu: Urad vlady SR, Generalny sekretariat pre zahranicnych Slovakov, Nam. Slobody 1, 813 70 Bratislava. Vsetky potrebne informacie, zasady a formulare su k dispozicii na webovskej stranke www.gszs.sk.
S pozdravom
Dr. Claude Balaz, v. r. splnomocnenec vlady Slovenskej republiky pre zahranicnych Slovakov
***
A. Kubalek v Jeseniku
V cervenci 2003, kdy pan Kubalek bude opet v CR, se uskutecni na Jesenicku prvni rocnik Kubalkovych klavirnich kurzu. Zucastni se jich krome Zmineneho interpreta take M. Kymlicka a dalsi. Samozrejme vse je teprve ve stadiu pripravy, nicmene si myslim, ze by i tato informace zaslouzila propagaci. Pan Kubalek zahaji svuj pobyt koncertem v Ceskem Krumlove dne 4. 7. 2003.
***
Pozdrav Slovenske vlady
Vazeni priatelia,
opat prichadza cas pozastavenia sa, bilancovania, ale aj zblizenia a upevnenia rodinnych a priatelskych put a zvazkov. Ste kuskom Slovenska v nas, ste hruda slovenskej zeme odkotulana do cudzieho pola, ste stale nasi rodni, hoci aj z naslednych pokoleni. K radostnemu prezitiu tohorocnych vianocnych sviatkov Vam popri prijemnym chvilam v kruhu Vasich najblizsich prajeme, aby ste vo svojom srdci pocitili vonu stareho domova, spolupatricnosti s krajinou Vasich predkov a hlbku presvedcenia, ze Vasa stara vlast na Vas nezabuda.
Dovolte mi vyuzit tuto prilezitost a popriat Vam a Vasim blizkym do noveho roka 2003 vela zdravia, pracovnych uspechov, osobnej pohody, ale aj prepotrebneho entuziazmu a tvorivych sil pri naplnani Vasho poslania v prospech slovenskych komunit v zahranici a pre sirenie dobreho mena Slovenskej republiky vo svete.
S pozdravom
Claude Balaz-splnomocnenec vlady SR pre zahranicnych Slovakov
***
Zlata pametni medaile Alici Lintonove
Dne 15. listopadu 2002 predal ontarijsky guverner Alici Lintonove Queen's Golden Jubilee Medal.
Alice Lintonova, dcera spisovatele Svatopluka Pekarka, prisla do Kanady v roce 1983. Medaili obdrzela za svoji praci v organizaci Last Post Fund. Tato organizace, zalozena v roce 1909 v Montrealu, zajistuje dustojne pohrby kanadskym vojenskym veteranum, vyjimecne i veteranum ostatnich spojeneckych armad. Last Post Fund ma pobocky ve vsech provinciich. Alice Lintonova je reditelkou pobocky ontarijske.
am
***
Webove adresy pro lyzare
Spicak na Sumave je idealni pro lyzare. Pokud se chcete podivat, jak to tam ted prave vypada: mate moznost toto nalezt na adrese: http://www.spicak.cz. Pak se muzete podivat i na dalsi mista v Ceske republice
***
Pre milovnikov lyzovania a zimnej rekreacie je tu novy rekreacny dom. Zarezervujte si pobyt na adrese:
http://www.chataalexandra.host.sk
http://www.skonline.sk/ubytovanie/1114-alexandra.html
***


Navrat na hlavni stranu