Satellite 1-416

NHL

Robert Reichel bojuje s Primeauem a Amontem

Flyers vyhrali v prodlouzeni
Toronto-Philadelphia 2:3 (0:2, 0:0, 2:0, 0:1)
Branky:
50. Pilar 1 (Mogilnyj, Sundin), 56. Sundin 4 (Roberts, Mogilnyj) - 10. Somik 1 (Handzus, Brashear), 16. Roenick 3 (Zamnov, Kapanen), 68. Roenick 4 (Pitkanen). Strely na branku: 36:25. Presilovky: 3:2. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19625. Stav serie: 2:4.

Poprve hral Karel Pilar a vstrelil take prvno torontskou branku
Poprve se v letosnim Stanley Cupu objevil na lede obrance Maple Leafs Karel Pilar. Ten se take postaral o to, ze se z utkani stalo drama, kdyz necelych jedenact minut pred koncem zapasu strelou z prave strany obrany poprve prekonal vyborneho Esche v brance Philadelphie. Nasledoval zaverecny napor Toronta a Sundinovi se podarilo vyrovnat na 2:2. Toronto pri tom prohravalo jiz od 16. minuty 0:2. Vedouci branku Philadelphie vstrelil ze sesti metru Radovan Somik v 10. minute. O sest minut pozdeji upravil Roenick na dvoubrankovy rozdil. Jelikoz se utkani skoncilo v normalnim case nerozhodne 2:2, nastalo prodlouzeni, v kterem meli Maple Leafs nekolik sanci, ale po tvrdem narazeni Kapanena Tuckerem, se dostala naopak Philadelphia dvakrat do brejku. Pri druhem Roenick strelou pod klacek rozhodl celou serii.
Po viteznem utkani se nam podarilo hovorit s Michalem Handzusem a Radovanem Somikem. Zde jsou jejich postrehy:

M. Handzus
ABE: Vyhrali jste 3:2 v prodlouzeni, zakladem uspechu vsak byla prvni tretina, kterou jste vyhrali 2:0. Co bys rekl k teto casti hry?
MH:
Vyslo nam presne to, co jsme chteli. Vedeli jsme, ze Toronto nasadi vysoke tempo a ze Maple Leafs budou hnani publikem, ale podarilo se nam dat rychle goly a publikum ztichlo, coz nam hralo do karet. Zacatek nam vysel velmi dobre.
ABE: Prvni branku vstrelil Radovan Somik. Jak k tomu doslo?
MH:
Chlapci zahrali dobre v rohu. Donald Brashear mi to nahral za brankou. Videl jsem, ze se Rado uvolnil pred brankou, tak jsem mu rychle pristrcil puk. Radovan zustal sam pred brankou a dal krasny gol primo do sibenice.
ABE: Druhou branku vstrelil Jeremy Roenick
MH:
Tuto branku jsem sledoval pouze ze stridacky. Myslim, ze mel svoji vlastni dorazku Belfourovi mezi nohy.
ABE: Druha cast se skoncila 0:0. Neuspavalo to tak trochu
MH:
Snazili jsme se Toronto brzdit, aby se nedostavalo tolik do sanci. Nejake melo, ale i druha cast nam vysla podle predstav.
ABE: Ve treti casti hry vsak Karel Pilar zaznamenal z prave strany obrany prvni gol Toronta a dostal jej zpet do hry. Nemeli jste strach o vysledek?
MH:
Ani ne. Prvnich osm minut jsme hrali dobre a obecenstvo dokonce zacalo piskat. Potom vsak Maple Leafs vyhrali vhazovani a dali gol od modre cary. To je probudilo. Zacali hrat a meli vice sanci. Byli jsme trochu tim zaskoceni a pak jiz se tezko hraje.
ABE: Sundin vsak vyrovnal na 2:2. Meli jste stale pocit, ze je vse pod kontrolou?
MH:
O serii jsme nemeli strach, ale zapas se nevyvijel podle nasich predstav. Rozhodli jsme se, ze to uhrajeme do prodlouzen a v satne, ze se uklidnime a znovu zacneme pet na pet. Pri tom jsme vedeli, ze mame skvele strelce, kteri mohou rozhodnout utkani.
ABE: Co vam rekl trener Hitchcock v prestavce mezi treti tretinou a prvnim prodlouzenim?
MH:
Abychom zacali opet hrat, protoze jsme po te druhe brance trochu prestali napadat soupere v utocnem pasmu.
ABE: Do jake miry v prodlouzeni rozhoduje nahoda?
MH:
V prodlouzeni muze prijit nestastna nahoda. Obe muzstva mela par sanci, ale prave v prodlouzeni se ukazi velci hraci, kteri dokazi dat gol v tu pravou chvili. Kratce pred viteznou brankou jsme meli sanci, pri ktere Belfour vynikajicim zpusobem zachranil. V zapeti Roenick promenil. Mame takove hrace, kteri kdyz se dostanou dvakrat do sance, tak se vetsinou po druhe jiz nespletou.
ABE: Pred touto brankou Tucker tvrde zasahl Kapanena
MH:
Myslim si, ze je v poradku. To patri k play-off. Je to dan za vyhru. On to tentokrat zaplatil, ale jiz vypada dobre.
ABE: Paradoxne tento zakrok spise zaskocil Toronto, ktere ztratilo koncentraci
MH:
Nekdy takovy bodycek vyburcuje, jindy naopak uspi. Nevim, jestli ke vsemu Toronto zle nestridalo.
ABE: Pro celou serii bylo stezejni pate utkani, kdy jste zvitezili doma 7:2. Jak bylo dulezite, nikoliv vitezstvi, ale ten rozdil?
MH:
To neni moc dulezite. Toronto je zkusene muzstvo, aby se vzpamatovalo. Obranci v tomto utkani udelali par chyb, ktere jsme rychle potrestali, pak jiz bylo rozhodnute. Pro nas bylo dulezite to, ze jsme pred tim nehrali podle svych predstav. Od tohoto utkani se situace zmenila.
ABE: Co ocekavas od pristi serie proti Tampe?
MH:
Bude to tvrda serie. Tampa ma radu vynikajicich utocniku, dobrou obranu i skveleho brankare. Myslim si, ze ve finale konference uz neni lehke muzstvo. Oni to dokazovali cely rok. Vyhrali v zakladni sezone svou konferenci. Pomerne lehko se dostali i do finale Vychodni konference v play-off. My kdyz jsme se dostali takhle daleko, tak si take verime i nadale.
ABE: V letosnim Stanley Cupu dominuji mlada muzstva. Neprecenuje se trochu zkusenost starsich hracu?
MH:
Dulezity je mix. Mit mlade hrace, kteri maji mlade nohy a dokazi bruslit a starsi, kteri maji zkusenosti, ktere jsou k nezaplaceni. Tampa ma mlade muzstvo, ale v treti a ctvrte petce maji i zkusene harcovniky. Nerekl bych, ze to je mlade nezkusene muzstvo.
Potom jsme se Radovana Somika zeptali, jestli to byla jeho prvni branka ve Stanley Cupu vubec.
RS:
Vloni jsem dal jednu branku proti Ottawe.
ABE: Byla to velice dulezita, prvni branka utkani, z nahravky Michala Handzuse, mohl bys k ni neco rici?
RS:
V poslednich trech zapasech jsme hrali dost casto spolu a Michalem Handzusem a Donaldem Brashearem. Jiz vloni se nam hralo spolu dobre. Na lede podobne myslime. Michal me videl a padlo to tam.
ABE: Jaky to byl pocit?
RS:
Byl to super pocit. Byla to prvni tretina a myslel jsem si, co bude dal. Vedel jsem, ze zapas neni rozhodnuty a ze nemuzeme nic vypustit. Okamzite jsem se tedy soustredil na dalsi prubeh utkani.
ABE: Presto jste v zaveru utkani trochu vypustili
RS:
Nemyslim si, ze bychom vypustili, ale snazili jsme se hrat poctive dozadu. Tim padem se Torontu otviral vice prostor. Uz se nam nedarilo soupere dostat pod tlak. Snazili jsme se spis ten zapas ubranit, ale nepodarilo se nam to. V prodlouzeni se jednalo uz o neco jineho.
ABE: Co ti probehlo hlavou, kdyz Jeremy Roenick vstrelil viteznou branku?
RS:
Jsou to velice emotivni momenty. Znamenalo to postup mezi posledni ctyri muzstva. V prvnim momente je to takovy vybuch radosti.
ABE: Co ocekavas od serie proti Tampe?
RS:
Hraci Tampy celou sezonu potvrzovali a hlavne pak od vanoc, ze jsou vynikajici bruslarsky dobry tym. Je to vyrovnane muzstvo, ktere toci vsechny ctyri utocne rady. Myslim si, ze to bude velice tezka serie, pri ktere muze rozhodovat kazda branka.
ABE: Nemate strach z horka na Floride?
RS:
Obe muzstva budou mit stejne podminky
ABE: Tampa je vsak na to zvykla
RS
(s usmevem): To nevadi, uz zacalo byt teplo i ve Philadelphii. Budou to narocne zapasy a nelze se skutecne uz na nic vymlouvat.
Ales Brezina
***

Radovan Somik po utkani

Satellite1-416.com

NHL