Satellite 1-416

NHL

Pred brankou Philadelphie

Toronto srovnalo serii
Toronto-Philadelphia 3:1
(1:1, 1:0, 1:0)
Branky:
14. Sundin 2 (Roberts, Kaberle), 28. Sundin 3 (Roberts), 43. Tucker 2 (McCabe, Leetch) - 8. Gagne 3. Strely na branku: 31:29. Presilovky: 6:4. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19614. Stav serie: 2:2.
Utkani se nezacalo pro Maple Leafs nejlepe. V 8. minute McCabe pri rozehravce nezasahl puk. Ten se stal lacinou koristi Gagneho, ktery bez problemu prekonal poprve Belfoura. Jak se pozdeji ukazalo, bylo to vsak i naposledy. O sest minut pozdeji se prece jen stesti pro zmenu usmalo na torontske hrace. Sundinova strela z leve strany se odrazila od brusle Ragnarssona a bylo vyrovnano na 1:1.

Tomas Kaberle

Pri teto brance asistoval i Tomas Kaberle, ktery k teto dulezite asistenci rekl: "Philadelphia chtela stridat, tak jsem vyhodil puk na druhou stranu Robertsovi, ten priklepl Matsu Sundinovi a jeho strela se odrazila do branky. Byl to dulezity gol protoze jsme se dostali zpatky do zapasu. Pak jsme byli lepsim muzstvem a zaslouzene jsme vyhrali. Dva zapasy u nich jsme prohrali. Ted jsme dva vyhrali doma. Kdyz budeme pokracovat v teto hre mame sanci otocit serii." I dalsi branku Toronta vstrelil v druhem dejstvi kapitan Sundin. Tentokrat projel po pravem kridle, proklickoval se pred branku a bekhendem mezi betony Roberta Esche zavesil. V zaveru druhe dvacetiminutovky mohl dosahnout hattricku, ale jeho strela po solovem najezdu zazvonila pouze o horni brevno. Vitezstvi Toronta pecetil v uvodu treti casti hry Tucker, kdyz tecoval strelu McCaba. Ten tak odcinil chybu pri vedouci brance Philadelphie. Obe muzstva v utkani pozorne branila, o cemz svedci to, ze ani jeden tym nebyl schopen skorovat pri presilovce. Skutecnym delnikem v tomto utkani byl Robert Reichel, ktery k utkani rekl:

Robert Reichel
RR: M
yslim si, ze to bylo tezke utkani. Philadelphia hrala vyborne v obrane a take agresivneji nez v minulem utkani. Po prvni brance, kterou jsme dostali, se nam podarilo prevzit iniciativu. Nakonec jsme se dostali do vedeni a udrzeli ho.
ABE: Prvni branka Philadelphie byla tak trochu nestastna, mohl bys ji popsat?
RR:
McCabe chtel odpalit puk a minul ho. To se stane, protoze byl spatny led. Bylo teplo.
ABE: Jaky je led ve Philadelphii?
RR:
V teto dobe je to stejne. Nikde neni nejlepsi. Takhle spatny led bude asi az do konce Stanley Cupu.
ABE: Vyrovnavaci branka?
RR:
Rekli jsme si, ze musime strilet hodne na brankare. Byl to gol, ktery padne jednou za deset, dvacet zapasu. Puk zmenil smer od brusle jednoho z obrancu. Bylo to pro nas dulezite.
ABE: Za to ne nahodna byla druha Sundinova branka
RR:
Sundin to zatahl po kridle, obranci zalezli az pred brankare, podarilo se mu vystrelit mezi betony. Bylo to take plus pro nej, protoze po tom zraneni se mu zacalo darit a takovou odmenu si skutecne zaslouzi.
ABE: Treti branka prisla po McCabove strele, kterou tecoval Tucker
RR
: To byl hodne dulezity moment. Skoncila presilovka. My jsme podrzeli puk, od branky jsme nahrali na modrou, nasledovala vyborna strela Byl to rozhodujici moment. Pak jsme hrali zodpovedne a dotahli jsem to do vitezneho konce.
ABE: Muzes srovnat vasi situaci a situaci Philadelphie. Vyrovnali jste serii, ale Philadelphie ma stale vyhodu jednoho zapasu doma
RR:
Je to dulezity zapas, protoze my potrebujeme, alespon jednou u nich vyhrat. Navic musime vyhrat i sesty zapas doma. Obe muzstva maji asi stejnou sanci postoupit.
Ales Brezina

Handzus a Somik bojuji s Leetchem a Robertsem

Satellite1-416.com

NHL