Satellite 1-416

NHL

Pred brankou Toronta (obrance vpravo je Tomas Kaberle)

Nakonec Toronto
Toronto-Ottawa 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Branky:
7. Kilger 1 (Domi), 8. Nieuwendyk 4 (Leetch, Ponikarevskij), 20. Nieuwendyk 5 (McCabe, Antropov), 48. McCabe 3 (Kilger, Reichel) - 21. Varada 1 (Chara, Hossa). Strely na branku: 26:37. Presilovky: 8:4. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19646. Stav serie 4:3.
V rozhodujicim sedmem utkani melo vice stesti Toronto, ktere rozhodlo o svem vitezstvi behem prvni tretiny, kdy se ujalo vedeni 3:0. Dopomohly mu k tomu obzvlaste dve ne prilis tvrde strely Nieuwendyka z leve strany, ktere skoncily za zady nestastneho ottawskeho brankare Lalima. Toho vystridal v druhe tretine cesky golman Martin Prusek. V druhe tretine Ottawa pridala a hned po prestavce dotlacil za Belfourova zada puk Vaclav Varada. Toronto vsak pozorne branilo a kdyz jiz torontska obrana neco propustila, byl zde vynikajici Edi Belfour, ktery ma hlavni zasluhu na tom, ze Toronto v teto namahave serii zvitezilo. Po utkani jsme zastihli, jak Tomase Kaberleho tak Roberta Reichla a pozadali jsme je o dojmy z utkani.

Brankar Lalime po treti inkasuje

A musel byt vystridan Martinem Pruskem


TK: Urcite to byla narocna serie. Ukazalo se, ze vyhoda domaciho prostredi nam pomohla. O tuto vyhodu jsme usilovali celou sezonu. Nakonec se rozhodlo v 82. zapase, kdy jsme v Ottawe vyhrali 6:0. Jsme radi, ze jsme postoupili. Zacali jsme dobre. Pomohlo nam i to, ze jejich golman pustil dve lacine branky. S tim se musi ovsem pocitat. Hrali jsme dobre v obrane. Edi nas take podrzel. V takove serii muze rozhodnout uvodni branka. My jsme dali tri rychle za sebou. Treti gol byl pred odchodem do satny. Psychicky nam to pomohlo.
ABE:
Vaclav Varada zaznamenal v uvodu druhe tretiny jedinou branku Ottawy, jak to otraslo vasim sebevedomim?
TK:
Takovy nastup po prestavce bychom nechteli uz mit. Zustali jsme vsak klidni a pokracovali jsme ve sve hre. Vice jsme branili, coz se v takovem utkani da ocekavat a vydrzeli jsme do konce zapasu.

Tentokrat narazil Marian Hossa na McCaba
ABE: Co lze ocekavat ve Philadelphii?
TK:
Mame den odpocinku a dobry rozpis zapasu. Nasleduji totiz dva dny volna mezi jednotlivymi zapasy. Hrajeme sice ve ctvrtek, coz neni takova nevyhoda protoze jsme rozjeti. Dulezite je, ze Philadelphia vyradila New Jersey, ktere bylo v poslednich letech vyborne.
ABE: Nejste unaveni po teto narocne serii?
TK:
Tak urcite techto sedm zapasu bylo narocnych. Ale v poslednich dvou mesicich jsme se pripravovali na play-off a hodne jsme trenovali, takze jsme na to pripraveni. Pokud chceme vyhrat Stanley Cup, tak musime byt pripraveni na celou snuru techto zapasu. Od prvni minuty prvniho utkani ve Philadelphii budeme se snazit hrat svou hru, prestoze je tam bourliva atmosfera.
Podobne hodnotil tuto serii i Robert Reichel:

RR:
Byla to tezka serie. Ottawa mela ambice na Stanley Cup a s nimi je to vzdycky vyrovnana serie. Edi chytal vyborne behem cele serie. Hodne nam pomohlo, ze jsme vyhrali v Ottawe v poslednim zapase regulerni sezony.
ABE: Co bylo nejdulezitejsi v cele serii?
RR:
Hlavne asi ten vyhrany zapas v Ottawe. Prohrali jsme totiz prvni utkani doma a potrebovali jsme ziskat zpet vyhodu domaciho prostredi.
ABE: V jednotlivych utkanich jste tezili hodne z trpelivosti, obzvlaste vam vyhovovalo, kdyz to bylo dlouho 0:0
RR:
Myslim si, ze co bylo take dulezite, ze se nam podarilo eliminovat presilovku muzstva, ktere behem zakladni sezony bylo v pocetni prevaze nejuspesnejsi. To bylo skutecne pro nas plus.
ABE: Uspech je o to vetsi, ze jste hrali bez kapitana Matse Sundina?
RR:
To se nam podarilo pred dvema roky taky a to je jen dukazem toho, ze muzstvo je silne psychicky.
ABE: Jake jsou pocity pred zapasem ve Philadelphii?
RR:
Myslim si, ze to je dost tezky souper a kazdy zapas bude dulezity.
ABE: Jaka je atmosfera ve Philadelphii?
RR:
Zalezi na tom, jak se dari Flyers. Kdyz se jim dari, tak je vyborna. Neco jineho je kdyz se jim nedari. Musime tedy dobre branit. Pokusit se vstrelit nejakou branku a musime tam neco vyhrat.
ABE: Jak sledujes ostatni serie SC?
RR:
Mam toho hokeje tolik, ze ani nemam chut se na neco jineho divat. Radeji se venuji rodine a detem.
ABE: Jednou me behem Stanley Cupu Mirek Frycer rikal, ze mu to prilis pripomina praci
RR:
Tak bych to nerekl, ale potrebuji si od hokeje take odpocinout.
ABE: Jak se divas na nadchazejici MS v Praze?
RR:
Mam jeden cil a tim je Stanley Cup. MS jsme vyhral trikrat, ziskal jsem olympijskou zlatou medaili a tak preji klukum v Praze, aby ziskali zlate medaile. Letos mame velkou sanci Stanley Cup ziskat. Uz je poslednich osm muzstev a udelam pro to vsechno, aby se to letos podarilo.
Ales Brezina

Jednim z nejlepsich hracu serie byl ottawsky obrance Zdeno Chara

 

Satellite1-416.com

NHL