Satellite 1-416

NHL

Kubina v souboji s Fitzgeraldem

Javorove listy na svestkach
Toronto-Tampa Bay 2:7 (1:4, 1:1, 0:2)

Branky:
6. Mogilnyj 7 (Sundin, Leetch) presilovka, 22. Antropov 11 (Nieuwendyk, Ponikarevskij) - 3. Modin 27 presilovka, 7. Lukowich 5 (St. Louis, LeCavalier), 14. Fedotenko 17 (St. Louis, Andreychuk), 20. Richards 23 (Stillman, Modin), 49. Andreychuk 19 (Modin, Stillman) presilovka, 57. Le Cavalier 30 (St. Louis, Pratt), 58. Cibak 2. Strely na branku: 29:40. Presilovky: 3:5. Vyuziti: 1:2. Divaci: 19452.
Maple Leafs sehrali jedno z nejhorsich utkani v teto sezone. Nic se jim nedarilo, zatimco hostum vychazelo vse. Hostujici brankar Grahame dobre nahradil Chabibulina. Tampa byla lepsi i pri hre v poli mela behem utkani prevahu a dokazala i jednotlive akce zakoncit. Po prvnich dvaceti minutach Maple Leafs prohravali o tri branky, kdyz na zacatku druhe tretiny Antropov snizil na rozdil dvou branek, zdalo se, ze dochazi k obratu, ale Andreychuk dostal v zaveru tretiho dejstvi Lightning opet do tribrankoveho vedeni. V zaveru utkani pecetil opakovanou strelou vitezstvi hosti Martin Cibak, ktereho jsme pozadali o zhodnoceni:
MC: Prohrali jsme tri predchozi zapasy a potrebovali jsme se dostat dohromady a tento zapas nam vysel. Jsem rad, ze to bylo proti Torontu, ktere je par bodu za nami. Podarilo se nam utkani dotahnout do vitezneho konce, takze je to bomba.
ABE: Utocite na Prezidentovu trofej. Jak je dulezite ji ziskat?
MC:
Tento tym je velice mlady. Mame vekovy prumer 25-26 roku. Hrajeme dobre jako muzstvo a to je zatim duvodem uspechu. Doufam, ze nam to vydrzi do konce sezony.
ABE: Vstrelil jsi dnes svou druhou branku v teto sezone, jak jsi s ni spokojen?
MC:
Nemam mnoho casu na lede, protoze hraji ve ctvrte petce, mam jine ukoly, ale jsem rad, ze to tam padlo.
ABE: Jak se ti hraje s Pavlem Kubinou?
MC:
Velice dobre. Je to vynikajici obrance. Tento rok se mu dari i strelecky. Ma sestnact golu. Letos se dostal do All Stars. Je to ofenzivni obrance, ktereho je zapotrebi na modre care.
ABE: Na ktere muzstvo bys nechtel narazit v play-offs?
MC:
To zalezi na stesti. Kazdy tym je tezky, ale nejhorsi jsou Toronto a Boston.
ABE: Tymy z Vychodni konference mnoho necestuji, presto pro muzstvo z Floridy muze byt neprijemne, kdyz prijede nekolikrat za sezonu do chladneho Ontaria?
MC:
Je to vzdycky na kratkou dobu. Je tu zima, ale na nas to nema celkem zadny vliv.
ABE: Vyvinula se rivalita mezi vami a Floridou, nebo jsou tato utkani jako kterakoliv jina?
MC:
Samozrejme jsou to tvrdsi utkani, ale rivalita se vytvari mezi vsemi tymy v jednotlivych divizich. Takze je to dost podobne kdyz hrajeme treba s Washingtonem.
ABE: Tampa nemela prilis povest hokejoveho mesta. Jak to tam nyni vypada?
MC:
Ted je to lepsi. Lide poznavaji hokej a pak hodne lidi cestuje na Floridu z Toronta a Ottawy a ti take prijdou na hokej. Na posledni zapasy mame ted vyprodano, takze je to i po teto strance vynikajici.
ABE: Jakou ocekavas atmosferu pri play-offs?
MC:
Minuly rok jsem byl jako nahradnik, nehral jsem, ale videl jsem to a zazil jsem to. Lide jsou obleceni do bileho nebo do modreho a je to vynikajici hrat pred takovym publikem.
Ales Brezina
***

 

Satellite1-416.com

NHL