Satellite 1-416

NHL

Milan Hejduk pred Belfourem

Rozhodla prvni tretina
Toronto-Colorado 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Branky:
8. Nolan 18 (Francis). 9. Reichel 10 (Johansson) 11. Antropov 10, 40. Sundin 30 (Mogilnyj, Roberts), 60. Nolan 19 (Kaberle) v oslabeni, do prazdne branky - 33. Liles 8 (Konowalchuk, Sakic) presilovka, 36. Sakic 32 (Kariya, Hejduk) presilovka. Strely na branku: 24:34. Presilovky: 3:8. Vyuziti: 0:2. Divaci: 19449.

Tomas Kaberle
Colorado bylo aktivnejsi, ale Toronto dokazalo vyuzit chyb a v 11. minute prvni tretiny jiz vedlo 3:0. Coloradu se podarilo pri zbytecnem vylouceni Belaka a Belfoura snizit na rozdil jedine branky, inkasovalo vsak z hole Sundina v zaveru druhe tretiny a to rozhodlo. Nolan pak pecetil do prazdne branky. V dresu Toronta vstrelil svou desatou branku Robert Reichel. Tomas Kaberle zaznamenal svou 28. asistenci. Jednu asistenci zaznamenal vloni nejlepsi strelec NHL Milan Hejduk. Zde je jeho zhodnoceni utkani:
MH: Meli jsme pomerne spatny zacatek. Dostali jsme rychle tri goly a to se pak tezko otaci. Snazili jsme se a dotahli jsme to na 2:3, ale dostali jsme deset sekund pred koncem druhe tretiny branku. Meli jsme sance na srovnani, ale Belfour zachytal dobre.
ABE: Jake jsou zmeny v muzstvu od lonske sezony, kdy jsi zaznamenal padesat branek?
MH:
Zmeny jsou velke. Vymenilo se petasedmdesat procent hracu. Zustalo snad pet nebo sest hokejistu. Zbytek je zcela novy. Vsichni od nas ocekavali nejake fantasticke vysledky, ale zatim se tak nedeje.
ABE: Neprevysuje utok obranu?
MH:
Myslim si, ze obranu mame dobrou, ale mame hodne zranenych hracu. Dnes nehral napriklad Forsberg. Nehrali jsme snad ani jednou kompletni.
ABE: Take neni nejsilnejsim mistem brankar
MH:
Ja bych Davida Aebischera nezatracoval. Chyta dobre a hodne lidi prekvapil. Neni lehke nahradit Patricka Royu. Vyporadal se s tim dobre. Dnes mozna dostal jeden nebo dva lacine goly, ale to se stane. Celou sezonu vsak chyta pomerne dobre.
ABE: Jak hodnotis tuto fazi sezony, kdy o postupujicich je rozhodnuto?
MH:
Snazime se hrat stale naplno a vypadalo to, ze bychom mohli vyhrat celou konferenci. Radi bychom sli do Stanley Cupu z prvniho mista v konferenci anebo alespon v divizi, abychom meli v prvnim kole vyhodu domaciho prostredi.
ABE: Toronto a Detroit se posilovaly do Stanley Cupu, jak to bylo s Coloradem?
MH:
Neziskali jsme sice nikoho z absolutni spicky, ale zmeny byly i u nas.
ABE: Tvuj dlouhodoby spoluhrac Martin Skoula odesel do Anaheimu, jak je tam spokojen?
MH:
Je tam spokojeny. Hodne hraje ma tam pres dvacet minut za zapas. Anaheim je skutecne jedno z tech lepsich muzstev, kam mohl jit.
Ales Brezina

Prvni branka Colorada

 

Satellite1-416.com

NHL