Satellite 1-416

NHL

Josef Melichar v souboji s Ponikarevskym

Pittsburgh opet vitezne
Toronto-Pittsburgh 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky:
16. Nieuwendyk 16 (Nolan, McCabe) presilovka, 54. Sundin 27 - 7. Jackman 8 (Kraft, Tarnstrom) presilovka, 22. Fata 14 (Morozov, Tarnstrom), 37. Morozov 11 (Malone, Strbak). Strely na branku: 46:17 (!). Presilovky: 3:3. Vyuziti: 1:1. Divaci: 19411.
Po zaverecne sirene na ukazateli poctu strel na branku skore 46:17 pro Toronto, ale na branky to bylo 2:3. Hrdinou utkani byl hostujici brankar Sebastien Caron, ktery po dvaceti minutach vystridal zraneneho Jean-Sebastiena Aubina. Caron privadel torontske utocniky k zoufalstvi. Kryl totiz behem 40 minut z sestatriceti strel petatricet. Jedine Sundin, ktery se pred nim ocitl v zaveru sam ho dokazal prekonat. V dresu Pittsburghu hrali spolu v obrane Josef Melichar a Martin Strbak. Martin Strbak si pripsal jednu asistenci v druhe tretine pri brance Morozova. Jednu asistenci si pripsal i Milan Kraft pri uvodni brance Jackmana. Bylo to pri presilove hre a Kraft nahraval z leve strany do stredu kluziste. Po zapase jsme postupne hovorili s Josefem Melicharem, Martinem Strbakem i Milanem Kraftem.
Nejprve hodnotil utkani Josef Melichar:
JM: Myslim si, ze jsme hrali padesat minut vyrovnany hokej. Parkrat jsme udelali hodne cerno pred torontskou brankou. Nutno dodat, ze oni pred nasi taky, ale nas podrzel golman. Ve treti tretine melo Toronto v zaveru absolutni prevahu. My jsme jen vyhazovali puky, ale stacilo to.

Josef Melichar
ABE: Proc doslo k vystridani brankare po prvni tretine?
JM:
Nas brankar se zranil, ani nevim presne, co mu je (na zacatku druhe tretiny nebyl ani na stridacce pozn. red.)
ABE: Hral jsi s Martinem Strbakem, jak vam to slo spolu v obrane.
JM:
Martin se vratil po zraneni, takze chodi jeste driv stridat. Snazi se hrat rychleji, jednoduse. Hraje to, co mne vyhovuje. Je to vyborny hokejista, mam se od nej co ucit, kdyz s nim hraji. Rad bych to s nim letos dohral.
ABE: O co se vlastne hraje, Toronto ma postup zajisteny, vy naopak nepostoupite
JM:
Cely tym hraje o umisteni. Jsme profesionalove, nemuzeme odevzdavat zapasy. Sebeucta - nechceme skoncit posledni. Bylo by dobre dotahnout muzstvo, ktere je pred nami. Vyhrali jsme ctyri zapasy za sebou, coz je vynikajici pocit. Jsme mlady tym a jsme radi, kdyz nam to zacalo slapat pohromade. Divame se dopredu a nejde pouze o tuto sezonu, ale i o tu pristi.
ABE: V utoku hral Milan Kraft, jak jemu se darilo v teto sezone?
JM:
Milan se ze zacatku nemohl dostat do sestavy. Nehral prvnich osm zapasu. Posledni tri, ctyri tydny hraje skvele, je sebejisty a v nejlepsi forme. Umi dat gol i nahrat a rozhoduje zapasy.

Martin Strbak a Alexej Ponikarevskij
Martin Strbak hodnoti zapas takto:
Dnes jsme sli do zapasu s tim, ze nemame, co ztratit, protoze se do play-offs nedostaneme. Slo o to, abychom hrali dobre jako tym a abychom to stizili kazdemu. Vyhrali jsme se stestim, ale vyhrali jsme. Nevim proc Caron stridal Aubina, ale nastoupil na led s chuti a vyslo mu to. Mel skvele zakroky, pomahal nam dobre v defenzive tim, ze nejen dobre chytal, ale i presne rozehraval puky.
Milana Krafta jsme se nejprve zeptali, jak sleduje Plzen, odkud pochazi, v souboji s Pardubicemi:
MK:
Sleduji vsechny zapasy na internetu. Doufam, ze porazi Pardubice a pujdou dal. Na Plzen skutecne vzpominam v nejlepsim, bylo to misto, kde jsem okusil extraligu.
K samotnemu utkani pak Milan Kraft rekl: Nam se ted dari, i kdyz Toronto melo vice ze hry. Meli jsme dost stesti, ale hrajeme dobre jako tym a vyhravame.
Svou ctrnactou asistenci v teto sezone videl takto:
Pri presilovce jsem mel hodne prostoru, najel jsem mezi kruhy a tam jiz byl Ric Jackman, ktery prakticky skoroval do prazdne branky.
Ales Brezina

Tentokrát s Ponikarevskym bojuje Milan Kraft

 

 

Satellite1-416.com

NHL