Satellite 1-416

NHL

B. Mezei v souboji Niuwendykem

Torontu se darilo, Floride ne
Toronto-Florida 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Branky:
6. Nolan 15 (Stajan), 11. Roberts 24 (Sundin, Mogilnyj), 45. Stajan 13 (Nolan, Fitzgerald), 52. Nieuwendyk 15, 54. Roberts 25 (McCabe). Strely na branku: 42:15. Presilovky: 3:3. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19335.
Ackoliv se Pavlu Trnkovi v predchozim zapase v Torontu darilo a vstrelil dve branky, tentokrat nehral. Vaclav Nedorost do Toronta vubec neprijel, kvuli otresu mozku. Nedarilo se ani floridske obrane, kde zustal samotny Branislav Mezei, ktery nakonec byl na lede pri ctyrech torontskych brankach a floridsky utok nedokazal nalezt recept na motivovanou torontskou obranu a zmohl se pouze na patnact strel. Pochopitelne vetsi spokojenost byla v torontskem tabore, ktery se v utery nalezite pred stanleycupovou uzaverkou posilnil. Presto hraci z Floridy poskytli ochotne interview. Nejprve nehrajici Pavel Trnka.
ABE: Pavle v dnesnim utkani jsi nehral, proc?
PT:
Na takovou otazku se tezko odpovida. Nehral jsem v poslednich dvou zapasech. Je to rozhodnuti treneru. Nic s tim nenadelam.
ABE: Jak vypada situace s muzstvem?
PT:
Ted jiz to nevypada moc dobre. Dlouho jsme doufali, protoze jsme hrali dobre. Poslednich nekolik zapasu se nam nepovedlo. Ubyvaji zapasy a sance je stale mensi a mensi.
ABE: Jaky vliv mela na hrace uzaverka pro prestupy v NHL?
PT:
Obavy jsou vzdycky. My jsme se spis hracu zbavili nez jsme ziskali. Nemeli jsme mnoho hracu na vymenu.
ABE: Jak bys srovnal atmosferu na Floride a v Anaheimu?
PT:
Hokej na vychode a na zapade je trochu rozdilny. V muzstvech vsak byla podobna atmosfera. V Anaheimu bylo take mlade muzstvo, ktere se budovalo. Tady se jedna o jedno z nejmladsich v NHL. Doufejme, ze ho nechaji pohromade. Byl bych rad kdyby se probojovalo do Stanley Cupu, ale tenhle rok to nevypada, ze postoupime.
ABE: Jakou bylo zkusenosti hrat za narodni muzstvo, jak na to vzpominas?
PT:
Nevzpominam vubec.
ABE: Na Plzen vsak vzpominas rad?
PT:
Straslive ji fandim, protoze se dostala do play-off. V sezone, kdy nikdo neveril, ze bude mit nejaky uspech. Jsem v kontaktu se svymi prateli a fandim ji strasne moc. I kdyz neprejdou pres Pardubice, myslim si, ze mohou odejit se vztycenou hlavou.
Ne prilis stastny s prubehem utkani byl obrance Branislav Mezei:
BM:
Urcite na toto utkani nebudu vzpominat rad, obzvlaste kdyz se prohralo 0:5. Jeste je urcita sance dostat se do play-off. Vsecko je mozne, prestoze nam odesli nekteri klicovi hraci.
ABE: V pripade, ze byste nepostoupili, ceka slovenskou reprezentaci MS v Ostrave, kontaktoval te nekdo?
BM:
Jeste se mnou nikdo nemluvil, ale rad bych se MS zucastnil. Jednak proto, ze je to v Cesku. Jednak bych rad hral za svou zem. Tento rok jsem vynechal polovinu sezony, tak bych si rad jeste trochu zahral hokej.
ABE: Co bylo pricinou?
BM:
Mel jsem zranene oko. Dostal jsem do nej pukem. Mel jsem do nej silne krvaceni. Byl jsem tri mesice mimo led.
ABE: Jak to vypada nyni?
BM:
Neni to stoprocentni. Stala na nej nevidim jako na to druhe, ale mohu hrat.
ABE: Myslis, ze by ti pomohl plexisklovy stit?
BM:
Bohuzel jsem ho nemel. Kdybych ho mel asi by se mi to nestalo. Plexisklo ochrani, pred pukem nebo vysokou hokejkou. Ted s nim hraji a uz jsem tam mel par obtisku, coz by znamenalo zraneni oka nebo tvare.
ABE: V muzstvu jste dva Slovaci a dva Cesi, jak vam to vyhovuje?
BM:
Je to pekne, kdyz je takova skupina ze Slovenska nebo z Cech pohromade. Obzvlaste, kdyz je nekdo novy v muzstvu.

Juraj Kolnik za torontskou brankou
Prave kridlo Juraj Kolnik utkani komentoval takto:
JK:
Bylo videt, ze se Toronto posilnilo. Vynikajici je Brian Leetch. Je videt, ze chteji ziskat Stanley Cup. Hraji vyborne. My jsme utkani nezvladli. Dostali jsme pet golu. Po ctyriceti minutach to bylo 0:2. Chteli jsme se vratit do hry, ale nepodarilo se nam to. Takze je to zklamani.
ABE: Jak se ti letos hraje?
JK:
Je to moje prvni sezona v NHL. Odehral jsem vic nez polovinu zapasu. Mam dost prilezitosti. Vstrelil jsem trinact golu.
ABE: Jaka to byla zmena pri prechodu do NHL?
JK:
Chvili to trvalo nez jsem se do toho dostal. Kdyz vsak clovek dostane sanci, tak se ji musi chopit, co nejrychleji.
ABE: V minulych zapasech se ti proti Torontu darilo. V cem byla tato utkani jina?
JK:
V minulosti jsme dokazali vyuzit presilovky, ale dnes nikoliv. Toronto bylo perfektne pripravene na zapas, zatimco my jsme nebyli.
ABE: Ma Toronto ambice ziskat Stanley Cup?
JK:
Jsou svym zpusobem favoritem, ale play-off je jine. Tam zalezi i na stesti.
ABE: Myslis, ze pojedes na MS?
JK:
Uvidim, jestli dostanu pozvanku. Kdyz ano, tak rad pojedu reprezentovat. To zalezi od vedeni muzstva a od treneru.
Podstatne uvolnenejsi byla atmosfera v satne Toronta. Karel Pilar sice nehral, ale v obrane mel duvod ke spokojenosti Tomas Kaberle.
TK:
Utkani pro nas zacalo dobre. Meli jsme dobry start. Dali jsme rychle dva goly, pak jsme to udrzovali. V zaverecne tretine uz jsme kontrolovali hru.
ABE: Proti Buffalu jste hrali spatne, dnes vyborne, jak lze vysvetlit tyto zmeny?
TK:
Kazdy zapas je jiny. Jedna se o dlouhou sezonu. Byli jsme si vedomi chyb proti Buffalu. Take mame s Buffalem letos problemy. V sobotu nam chybelo nasazeni a to jsme dnes meli.
ABE: Co rikas tradum, ke kterym dnes doslo?
TK:
Nemyslim si, ze by byla nejaka nervozita v muzstvu, ale vsichni jsme radi, ze uz je nejistote konec. Kdyz je uzaverka v den zapasu, tak se nikdo neubrani tomu, aby na to nemyslel. Jsme radi, ze to takhle dopadlo. Dostali jsme vyborne hrace a pri tom nikdo neodesel. Vime, ze kdyz budeme chtit hrat az do konce, tak ze nas to bude stat hodne sil. Take se muze nekdo zranit a to je vzdy dobre mit nahradu. Jsou to vetsinou starsi hraci. Mnozi z nich delali kapitana, nekteri maji odehrano pres tisic zapasu. Jde nejen o silu na lede, ale i mimo led.
ABE: Jak je dulezity souboj o prve misto?
TK:
Je to dulezite, protoze je to vizitka za celou sezonou.
Ales Brezina

 

Satellite1-416.com

NHL