Satellite 1-416

NHL

 

Ctyri narodnosti se sesli v NHL: Kanadan Roberts (7), Sved Tylander (10), Rus Mogilnyj (89) a Slovak Bartovic (15).

Existencni boj Buffala
Toronto-Buffalo 1:5 (0:3, 1:1, 0:1)

Branky:
27. Tucker 21 (Reichel, Leetch) presilovka - 6. Roy 4 (Afinogenov, Campbell), 13. Roy 5 (Boulton), 16. Briere 22 (Drury, Satan) presilovka, 31. Campbell 2 (Satan), 49. Satan 26 (Drury) v oslabeni. Strely na branku: 33:32. Presilovky: 4:5. Vyuziti: 1:1. Divaci: 19406.
Buffalo bez Alese Kotalika, ale s dvaadvacetiletym Milanem Bartovicem opet prekvapilo Toronto v Air Canada Centre. Nez se domaci rozkoukali jiz dvakrat Derek Roy zavesil po chybach torontske obrany. Dalsi branku pripojil pri presilovce Briere po Satanove akci. Toronto se zmohlo pouze na jedinou branku a to v druhe tretine za stavu 0:3 Tuckerem.

Miro Satan

Pri teto brance si pripsal svou 19. asistenci v teto sezone Robert Reichel. Pak vsak jeste dvakrat zauradoval Miro Satan. Nejprve nahral Campbellovi pri ctvrte brance. Pri pate ujel a zavesil sam. Gesto pri teto brance, kdy naznacoval, ze ocekava telefonni hovor, napovida, ze by mohl byt v nejblizsich dnech pred uzaverkou, tradovan. Sam tuto spekulaci po utkani nevyloucil, ale zaroven nechtel nic novinarum prozradit. K samotnemu utkani rekl: "Je to velice prijemne vyhrat v tomto dulezitem utkani. Darilo se nam a Buffalo ma stale trochu nadeje dostat se do play-offs." O svem spoluhracovi Milanu Bartovicovi rekl, ze je to vynikajici hokejista, ktery mel byt jiz davno v muzstvu. Pak jsme jiz pozadali Milana Bartovice o zhodnoceni utkani:

Milan Bartovic v souboji s torontskym McCabem
MB: Byli jsme osm bodu za Islanders a ted jsme pouze sest a mame utkani k dobru. V nedeli hrajeme se St. Louis a tak budeme bojovat, abychom vyhrali. V tomto utkani jsme hrali dobre v obrane. Brankar Biron byl perfektni - super zapas.
ABE: Prvni dve branky vstrelil Derek Roy, ktery zatim mnoho neskoroval
MB: Je velkou nadeji pro Buffalo. Hral jsem s nim na farme, tak mohu potvrdit, ze je sikovny a rychly. Je to jen otazkou casu, kdy zacne davat vice branek. Je prvnim rokem v NHL a pro mlade hokejisty to neni zde lehke.
ABE: Od prestavky, kdy se stretla muzstva hvezd hraje Buffalo jako vymenene. Cim je to zpusobene?
MB:
Rekli jsme si, ze musime byt nejlepsim muzstvem v zaveru, pokud chceme pomyslet na ucast v Stanley Cupu a to se nam dari. Vratil jsem se na posledni tri zapasy. Nejsme velke muzstvo, ale jsme bruslarsky dobry tym. Musime tuto prednost vyuzivat, jestlize chceme postoupit do play-offs.
ABE: Velkou sanci v dvou zapasech proti Islanders jste propasli
MB: To je skoda, protoze Islanders jsou pred nami a ta utkani se mela vyhrat, ale v tom je vsak krasa hokeje, ze se nevyhraje kazde utkani. Nezalezi to ted jiz jen na nas, ale i na Islanders.
ABE: Minule utkani zde hrali Islanders a nehrali dobre. Dnes hralo spatne pro zmenu Toronto. Proc jsou ted takove vykyvy ve hre jednotlivych muzstev?
MB:
Neni to ani tak unavou, ale v kazdem muzstvu je nejake zraneni. Hraci nejsou stoprocentne zdravi. Nekdy se zahraje dobre takticky, jindy se udelaji chyby na modre care. V teto dobe se vsak vsichni snazi odevzdat maximum.
ABE: Pochazis z Trencina, jak jsi se dostal do NHL?
MB:
Hral jsem dva roky tady juniorskou soutez, takze jsem si zvykl na fyzicky severoamericky hokej. U nas doma navic nebyla cervena cara, takze to bylo take trochu jine. Jiny byl i zivot mimo ledovou plochu. Prvni rok bez rodiny za morem byl opravdu tezky, ale vyplatilo se mi to.
ABE: Hrajete pod velkym tlakem. Kdybyste postoupili , nebudete zapasem o ucast ve SC prilis vycerpani?
MB:
Na unavu nesmime myslet, protoze mame patnact zapasu do konce a chceme jit do play-offs. Na kazdem hraci lezi urcita unava. Neni stoprocentne fit, ale chceme bojovat, abychom postoupili. Verim, ze vsichni budeme makat naplno do posledniho utkani.
Ales Brezina

Miroslav Satan po pate brance

 

Satellite1-416.com

NHL