Satellite 1-416

NHL

Z utkani Toronto-NJ Devils - Stajan v souboji S Brodeurem

Ediho navrat
Toronto-New Jersey 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)

Branky:
10. Pilar 2 (Kaberle, Reichel) presilovka, 19. Tucker 19 (Kaberle, Pilar) presilovka, 19. Ponikarevskij 8 (Niuwendyk, Antropov). Strely na branku: 27:17. Presilovky: 5:4. Vyuziti: 2:0. Divaci: 19000.
O utkani rozhodla prvni tretina, kdy se obzvlaste ceskym hokejitum v dresu Toronta darilo. V 10. minute Karel Pilar z nahravky Tomase Kaberleho strelou od modre cary zajistil Maple Leafs vedeni. Dalsi dve branky padly v zaveru prvni tretiny v 19. minute behem 19 sekund. Nejprve Tucker z prave strany zvysil na 2:0, kdyz mu opet nahraval Tomas Kaberle. Druha asistence byla pripsana Karlu Pilarovi. Treti gol dal Ponikarevskij. Brankar Belfour, ktery nastoupil po osmi zapasech udrzel ciste konto a sklidil ovace mistnich divaku, kteri v zaveru zapasu skandovali vdecne "Edi, Edi!" Tentokrat jsme pozadali o rozhovor Karla Pilare.
ABE: Dnes jsi zaznamenal druhou branku v teto sezone. Co k tomu rici?
KP:
Konecne to tam spadlo. Snazil jsem se v poslednich zapasech hodne strilet. Jsem rad, ze vetsina strel sla na branku, takze z toho byly take dorazky.
ABE: K tomu byla jedna asistence
KP:
Nahral jsem puk Tomasovi a ten prodlouzil na Tuckera, ktery dal druhou branku.
ABE: Jak zhodnotit zajezd na Floridu?
KP
: Prohrali jsme trikrat za sebou a urcite to nechalo na nas nejake stopy. Vsichni sli do tohoto utkani nalezite nabuzeni a odhodlani nechat na lede vsechno. Kdyz hrajeme jako tym, tak nas tezko nekdo porazi.
ABE: Vykonnost Toronta jde chvili nahoru, chvili dolu, do jake miry se vam podari stabilizovat formu pred Stanley Cupem?
KP: Ted jiz je cas hrat jako v play-off. Hrat, co nejlepe. Dnes to byla tymova zalezitost. Vsechny ctyri utocne rady hraly naplno. To je pak jednoduche. Pokud v tom budeme pokracovat, tak chytneme nejakou snuru a pujdeme z dobre pozice do Stanley Cupu.
ABE: Do jake miry na vas, obzvlaste na obrance, pusobila zmena v brance?
KP:
Dnes Edi chytal perfektne, moc jsme mu ani nemuseli pomahat. Vyhrali bychom i s Trevorem v brance. Belfouruv navrat mel velky vliv na cely tym, protoze mu vsichni veri. Hraje vyborne hokejkou, coz pomuze nam obrancum. V tom je nenahraditelny.

Vynikajici Belfour
ABE: Asi by vas poskodilo pravidlo, ze brankar nemuze hrat za brankou hokejkou?
KP:
Urcite, nepamatuji se, ze bych rozehraval puk, kdyz ho nahodi souper za nasi branku. Tohle vse za nas dela Edi a takove pravidlo by nam nepomohlo. Je to sesty hrac, sesty obrance a my si vlastne jedeme do obranne tretiny pro nahravku.
ABE: Mate hrat dvakrat s Bostonem doma. Pri tom vas Boston zde porazil 5:2. Bylo to nahodne?
KP:
Boston nas tu naposled prevalcoval. My vime, co nas ceka, ale kdyz budeme hrat jako dnes, tak nemam strach z vysledku.
Ales Brezina
***

 

 

Satellite1-416.com

NHL