Satellite 1-416

NHL

Ani z této akce Niuwendyka nepadla branka

Torontske trapeni
Toronto-Boston 2:5 (1:3, 1:2, 0:0)

Branky: 1
5. Nolan 14 v oslabeni, 27. Stajan 11 (Antropov, Perrott) - 1. Knuble 17, 12. Hilbert 1 (Bergeron, Rolston), 17. Murray 24 (Slegr, Bergeron), 23. Donato 5 (Lapointe), 24. Thornton 16 (Murray, Slegr). Strely na branku: 24:26. Presilovky: 5:5. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19500.
Toronto po vitezstvi v Pittsburghu pusobilo unavenym dojmem. Navic hned v prvni minute z druheho utoku inkasovalo branku a nedokazalo skorovat ani z nejlepsich sanci. Slabe hrajici torontska obrana kapitulovala po druhe v 12. minute, kdy Hilbert vyuzil Bergeronovi nahravky. Teprve za stavu 0:2 pri vylouceni Kleeho dokazal Nolan snizit, ale posledni slovo v prvni tretine patrilo opet Murraymu, ktery dorazil strelu Jiriho Slegra. Dalsi asistenci si pripsal Jiri Slegr pri pate bostonske brance, ktera padla z hole Thorntona. Neuplynula ani polovina utkani a munice byla vystrilena. V 27. minute totiz Stajan upravil na konecnych 2:5. Jiri Slegr byl vyhlasen tretim nejlepsim hracem utkani a zde je nekolik poznamek k utkani:

Jiri Slegr v Torontu
JS:
Byl to dulezity zapas i dulezite vitezstvi. Na tomto zajezdu jsme prohrali s Ottawou v prodlouzeni, vybojovali jsme tak bod a dnes jsme prehrali Toronto. Nasi utocnici hrali vyborne vzadu, vypomahali obrane a meli jsme vyborneho golmana.
ABE: Jak byl dulezity uvod utkani?
JS:
Nam se povedl, Torontu ne. Kiddovi nevysel zacatek utkani. Pak se rozchytal. Kazdy zacatek je dulezity, ale hlavne Toronto bylo po vcerejsku unavene.
ABE: Zaznamenal jsi dve asistence, co bys k tomu mohl rici?
JS:
Jsem rad, ze jsme vyhrali. Asistence prijdou s tim, kdyz je muzstvo uspesne.
ABE: Jaky byl pro tebe prichod z Vancouveru do Bostonu?
JS:
Byla to prijemna zmena, protoze jsem ve Vancouveru temer nehral a kdyz jsem hral tak sedm nebo osm minut. To nestaci na to, aby hokejista mohl ukazat, ze neco umi. Proto jsem se s manazerem dohodl na tom, ze me vymeni nekam, kde mne budou chtit. Splnil sve slovo a ja jsem spokojen.
ABE: Mel jsi hodne casu na lede, presto dnes pri presilovkach nepadl ani jeden gol.
JS:
Kazdy zapas se nepovede, tak jak by clovek chtel. Presilovky nejsou nejlepsi, ale my na nich pracujeme a snazime se je zlepsit. Dneska to tam pri presilovce nespadlo, ale snad priste.
ABE: Jaky byl po rocni prestavce navrat do NHL?
JS:
Obzvlaste dobre bylo to, ze jsem vloni sel do Ruska a tam jsem se zranil a nehral jsem temer celou sezonu. Byl jsem rad, ze jsem dostal sanci od Vancouveru a ze jsem se mohl vratit do NHL, i kdyz jsem tam mnoho nehral.
ABE: Jake to bylo hrat v Rusku?
JS:
Nebyly spatne. Do hokeje davaji hodne penez a snazi se, aby hokej byl na dost vysoke urovni.
ABE: Podobne jako v severni Americe je tam hodne cestovani
JS:
Nemyslim si, ze to bylo tak zle maximalne tri hodiny.
ABE: Vyhlidky Bostonu?
JS:
Pevne doufam, ze pujdeme, co nejdal. Je zde dost silnych muzstev, ktera maji sanci a my jsme jednim z nich.
Ales Brezina

Jiri Slegr po utkani

 

Satellite1-416.com

NHL