Satellite 1-416

NHL

Vynikajici Noronen

Divne veci dely se v Torontu
Toronto-Buffalo 4:6 (0:0, 3:2, 1:4)

Branky:
25. Stajan 9 (Domi, Pilar), 32. Fitzgerald 6 (Berg, Stajan), 33. Ponikarevskij 7 (Perott, Antropov), 58. Reichel 8 (Nolan, Pilar) presilovka - 38. Drury 13 (Briere, Dumont) presilovka, 39. Dumont 15 (Satan, Zitnik) presilovka, 44. Afinogenov 13 (Brown, Campbell), 51. Kotalik 14 (Kalinin, Dumont), 53. Brown 9 (Dumont, Delmore), 60. Noronen 1. Strely na branku: 36:32. Presilovky: 3:6. Vyuziti: 1:2. Divaci: 19347.
Po bezbrankove prvni tretine, prevzalo Toronto taktovku a dokazalo trikrat skorovat. Po treti brance vystridal Birona Mika Noronen a Buffalo dokazalo v zaveru druhe tretiny snizit na rozdil jedine branky a v zaverecnem dejstvi otocit skore, kdyz Ales Kotalik opakovanou strelou zaznamenal ctvrtou branku hosti. Ve chvili, kdy Brown upravil na 5:3, zdalo se, ze je rozhodnuto, ale Robert Reichel snizil na rozdil jedine branky. Torontsky trener Pat Quinn se pak rozhodl odvolat brankare, ale nahravka Roberta Reichla pred Noronena skoncila nakonec pres cele kluziste v torontske brance. Tato vlastni branka byla pripsana nejprve Kalininovi, ale pozdeji byl jako autor oznacen brankar Noronen. Dulezitou ctvrtou branku Buffala Sabers dal Ales Kotalik a proto jsme jeho tentokrat pozadali o zhodnoceni utkani:

Ales Kotalik
AK:
Tady v Torontu jsou zapasy vzdy tezke, je to prakticky derby. Toronto ma vyborny tym. Dnes to potvrdili v prvni polovine zapasu, kdyz jsme prohravali 0:3. Pri takovem stavu se tezko hraje. Ted po zapase to vypada, ze nam pomohla zmena golmana. Noronen po svem prichodu mel neskutecne zakroky a po dvou brankach, ktere jsme vstrelili v zaveru druhe tretiny, jsme se vratili zpet do zapasu. O prestavce mezi druhou a treti tretinou jsme si rekli, ze Toronto muzeme porazit, kdyz budeme na tom pracovat a tvrde za tim pujdem.
ABE: Vstrelil jsi jednu branku, mohl bys k tomu neco rici?
AK:
Bylo pred stridanim, uz mi nezbyvalo mnoho sil. Dostali jsme se k situaci tri na dva. K tomu se jeste pridal nas obrance. Nahral jsem Dumontovi, ten vratil dozadu prave obranci Delmorovi, zavolal jsem si o prihravku, kterou jsem dostal, prvni strelu Kidd chytil, ale dorazka uz skoncila v siti. Byl to velmi dulezity gol pro mne i pro cely tym.
ABE: Byl to nejen dulezity gol, ale i dulezite vitezstvi, protoze Bufalo je devate ve vychodni konferenci
AK:
Ztracime sedm bodu na Islanders a jedine, co muzeme udelat je soustredit se na sebe. Islanders hraji velice dobre. Bodovali pri zajezdu na zapad. Tam, kde mohli ztratit body, zvitezili nebo remizovali. Budeme s nimi hrat jeste nekolik zapasu a pokud zvitezime, muzeme se vratit do te osmicky. Vzhledem k vykonum, ktere predvadime, tak to neni nemozne. Po prestavce v NHL jsme ze trech zapasu tri vyhrali.
ABE: Muzete postoupit nejen na ukor Islanders, ale i Montrealu
AK:
Ja sam osobne vidim, ze to bude spis mozne pres Montreal nez pres Islanders, protoze Islanders maji lepsi tym a maji zranene nektere klicove hrace, kteri se jim vrati do sestavy. Hrajeme, jak s Islanders, tak s Montrealem a nemuzeme spolehat na to, ze oni budou prohravat, ale pouze sami na sebe.
ABE
: Kdyby Toronto postoupilo z prvni pricky a vy z osme, tak bychom se zde setkali pri Stanley Cupu
AK: My takhle daleko nepremyslime. Vime, ze dokazeme porazit i ty nejlepsi tymy. Na cele muze byt, jak Toronto, tak i Philadelphia nebo Ottawa. Jeden z techto tri tymu asi konferenci vyhraje. Osobne bych vsak radeji bral nekoho jineho nez Toronto.
Ales Brezina

Smutny Kidd po treti brance

 

Satellite1-416.com

NHL