Satellite 1-416

NHL

Zdeno Chara zachranuje pred vlastni brankou

Torontu se podarila odveta
Toronto-Ottawa 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky:
19. Reichel 6 (Sundin, Antropov), 31. Sundin 18 (Klee, McCabe) presilovka, 40. Roberts 19 (Reichel, Klee) presilovka, 50. Ponikarovsky 6 presilovka, 60. Roberts 20 (Sundin, McCabe) presilovka - 16. Alfredsson 23 (Redden, Smolinski). Strely na branku: 25:25. Presilovky: 7:14. Vyuziti: 4:1. Divaci: 19419.
V nervoznim utkani byly rozhodujici presilove hry. Toronto dokazalo ze sedmi vstrelit ctyri branky, zatimco Ottawa jedinou a to v prvni tretine, kdyz Alfredsson pri hre pet na tri strelou od modre cary prekonal vyborneho Belfoura. Darilo se hlavne Robertu Reichlovi, ktery se podilel na dvou dulezitych brankach Toronta. V zaveru prvni tretiny v leze vyrovnal a v posledni sekunde druhe casti hry za stavu 2:1, vystrelil na ottawskou branku a Roberts tecoval na 3:1. O teto brance musel vsak rozhodnout az videozaznam. V zaverecnem dejstvi pak Ponikarovsky stastnou brankou, kdyz se od hrany mantinelu odrazil k nemu puk, zvysil na 4:1. V posledni minute pak Roberts dokoncil dilo zkazy pro ottawske na 5:1. V utkani byla rada bitek a samotny Domi dostal v posledni minute dvakrat deset minut, jednou pet a dvakrat dve minuty. Robert Reichel byl vyhlasen druhou hvezdou utkani a proto tentokrat jsme pozadali jeho o zhodnoceni zapasu:

Chara a Reichel
RR:
Myslim si, ze je hezke vyhrat proti Ottawe, ale prvni tretina nebyla nejlepsi, protoze jsme udelali radu faulu a Ottawa se dostala na kone. My jsme vsak dobre branili pri ottawskych presilovkach. Ta skorovala pouze jednou pri hre pet na tri. Pak jsme se uklidnili a ovladli jsme zapas.
ABE: Zaznamenal jsi svou sestou branku v teto sezone. Jak k ni doslo?
RR:
Byla skrumaz pred brankou puk cestoval mezi bruslemi a dostal se ke mne. Ja jsem zrovna lezel na lede. Byl to trochu nahodny gol, ale byl dost dulezity.

Druha branka Toronta
ABE: Dalsi branka padla v posledni sekunde druhe tretiny, pri ni jsi asistoval
RR:
Ta byla jeste dulezitejsi. Ta je polozila. Gary Roberts tecoval strelu ani ne vterinu pred koncem to tam padlo.
ABE: Jak lze vysvetlit rozdilne vysledky 1:7 a 5:1?
RR:
Minuly zapas jsme meli osm hracu zranenych, nemocnych nebo se zakazanou cinnosti. Jim se podarilo temer z kazde strely skorovat a za stavu 0:5 se pak tezko dotahuje.
ABE: V minulem zapase proti Ottawe jsi take nehral ty, co ti bylo a jak se citis?
RR:
Mel jsem vypadle rameno. To se hned vratilo, ale muselo se to poradne zahojit, protoze, kdyby se to nezhojilo tak hrozilo nebezpeci, ze by se to mohlo pri podobne srazce obnovit a ja bych musel na operaci.
ABE: Po vitezstvi jste v cele konference, myslis si, ze to udrzite?
RR:
Je prilis brzo neco prorokovat, je dost zapasu pred nami. Ale v soucasne dobe jsme v dobre situaci. Muze se vsak hodne zmenit.
ABE: Bude nasledovat prestavka v NHL, jak se na ni tesis?
RR:
Bude to kratka prestavka, ale kazdy hrac si rad odpocine a ja osobne taky.
Ales Brezina
***

Bonk a Hossa v souboji s McCabem

 

Satellite1-416.com

NHL