Satellite 1-416

NHL

Ani Robert Reichel neprekonal vynikajiciho Weekese

Venku vichrice v hale Hurikany
Toronto-Carolina 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky:
29. Cole 9 (Hedican, Boughner) v oslabeni, 57. Vasicek 14. Strely na branku: 32:19. Presilovky: 6:3. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19409.
Divaci, kteri prisli do Air Canada Centre z torontske snehove boure se dockali v hale dalsiho Hurikanu, ktery tentokrat pocuchal torontske Javorove listy. I kdyz Toronto melo misty az drtivou prevahu, nedokazali se domaci hraci prosadit proti zhustene obrane Caroliny vcele s vynikajicim Kevinem Weekesem. Ten dokazal zneskodnit nekolik vylozenych sanci a mel nejvetsi zasluhu na tom, ze torontsti nevyuzili v druhe tretine 92 sekund trvajici presilovku pet na tri. Bylo to za stavu 1:0, kdyz kratce pred tim skoroval v oslabeni po solovem uniku Cole. V zaveru utkani se stastny puk odrazil k Josefu Vasickovi, ktery z leve strany zpecetil torontskou prohru. V utkani byl Josef Vasicek na lede 16:17, Pavel Brendl o minutu mene a Radim Vrbata necelych osm minut. Torontsky Tomas Kaberle byl na lede 25:22, Karel Pilar 16:15 a Robert Reichel 13:15. Pozadali jsme tedy Josefa Vasicka o zhodnoceni utkani:
JV: Toronto zacalo hrat velice tvrdy rychly hokej. V techto chvilich nas podrzel brankar Weekes. V prubehu zapasu jsme se zacali probouzet. Hlavne nam pomohlo to, ze jsme vydrzeli presilovku pet na tri. Byli jsme perfektni v oslabeni i ve hre pet na pet. Jsem spokojen s vitezstvim nad nejlepsim tymem v konferenci a musime v tomto trendu pokracovat.

Josef Vasicek
ABE: Mohl bys neco rici k brance, kterou vstrelil Erik Cole?
JV:
Nevidel jsem to dobre, ale obrance (Hedican) vypichl pekne puk na vlastni modre, ten se odrazil od mantinelu k Eriku Colovi a ten jel sam na branku, vystrelil perfektne pod viko. Byla to nechytatelna strela.
ABE: Po teto brance jste trochu zabetonovali, ale v zaveru utkani jsi zaznamenal svou ctrnactou branku z leve strany, jak jsi se dostal k puku?
JV:
Nevim, jak se to stalo. Jsem rad, ze to ke mne prislo a ze jsem mohl pomoci muzstvu. Pro Toronto to byl sok a uz se nemohlo z nej vzpamatovat.
ABE: Pred dvema roky jste se dostali do finale SC. Tehdy hral v muzstvu Marek Malik. Jak pocitujete jeho odchod?
JV:
Marek chybi nejen jako hokejista, ale i jako clovek v kabine. Mel jsem ho strasne rad a zustali jsem kamaradi. Hokejove vynikal presnou rozehravku, primo na hokejku.

Radim Vrbata
ABE: Do muzstva prisli Pavel Brendl a Radim Vrbata
JV:
Pavel Brendl, prestoze neodehral zatim hodne zapasu, je skvely hokejista, ktery ma vybornou strelu, dlouhe ruce, dlouhou hokejku a diky tomu dokaze hrat dobre u mantinelu.
ABE: Brendl mel dnes hodne casu na lede, ale to neplati o Radimovi Vrbatovi
JV:
K tomu nemuzu nic rici, to je rozhodnuti treneru.

Brendl v souboji s Niuwendykem
ABE: Po dnesku mate ztratu osmi bodu na osme Islanders, myslis ze se da tato ztrata dotahnout?
JV:
Tak urcite takove zapasy jako dnes pomuzou, ale zkusime to vzit zapas po zapasu a snazit se vyhrat kazde utkani. Pokud jich vyhrajeme vetsinu, pak by to nemel byt problem, ale muzstva, ktera jsou pred nami jsou vynikajici.
ABE: Nezaskocila te trochu torontska zima?
JV:
Ani ne, spis nas zaskocil snih v Raleigh v Caroline. Tam to ochromilo cele mesto, protoze lidi na to nejsou zvykli. Ja jsem hral dva roky zde na severu Ontaria v Sault Ste. Marie. Navic jsme prijeli vcera, takze jsme s tim nemeli mnoho problemu.
Ales Brezina
***

Ani tuto sanci torontsti nevyuzili.

 

Satellite1-416.com

NHL