Satellite 1-416

NHL

Sundin bojuje s Whitem

Vynikajici brankari
Toronto-New Jersey 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Branka:
20. Gionta 8 (Niedermayer, Pandolfo). Strely na branku: 26:33. Presilovky: 0:1. Vyuziti: 0:0. Divaci: 19280.
Po debaklu s Ottawou hralo Toronto opatrneji a v brance opet dominoval skvely Belfour, ktery inkasoval jedinou branku z hole Gionty v zaveru prvni tretiny. Obe muzstva vyckavala a teprve v zaveru utkani Toronto otevrelo hru a odvolalo Belfoura. Branku vsak nevstrelilo. Naopak Stevenson dopravil puk do torontske branky, ale bylo to jiz po zahoukani sireny. Na obou stranach hral pouze jeden cesky hokejista. V dresu New Jersey to byl Patrik Elias v dresu Toronta Maple Leafs Karel Pilar. Zde jsou jejich postrehy k utkani:

Patrik Elias
PE: Jsme vdecni za dva body. Bylo to dulezite utkani, protoze Toronto je kvalitni tym. V posledni dobe se nam nedari, takze je to pozitivni vysledek.
ABE: Bylo to velmi obranne utkani, vyslal jsi pouze jednu strelu na branku?
PE:
Bylo to vyjimecne. Souper si daval pozor na nas utok a velmi nas hlidal. Jinak mam v kazdem zapase hodne sanci.
ABE: Zatim jste na patem miste, jak je dulezite dostat se do prvni ctyrky, ktera zacina Stanley Cup doma?
PE:
Stanley Cup je daleko. Jsme ted teprve v polovine sezony. Je dulezite to, abychom hrali v pohode a byli jsme spokojeni s tim, jak hrajeme. Zacali si verit, verili jeden druhemu na lede. Aby se zraneni hraci rychle uzdravili. Druha polovina bude rychla, protoze budeme hrat kazdy druhy den. Myslim si, ze budeme v pohode. Mame zkusene muzstvo, zkuseneho brankare a meli bychom do Stanley Cupu dobre odstartovat.
ABE: Jsi jedinym Cechoslovakem v muzstvu, jaky je to pocit?
PE:
Vloni jsem byl tri ctvrte sezony sam, prakticky od te doby, co vymenili Sykoru. Samozrejme by bylo lepsi, kdyby tu bylo par Cechu. Chybi mi ceske srandicky. Privital bych nejakeho dobreho hokejistu a dobreho kluka do muzstva.
ABE: Jak jsi oslavil Stanley Cup?
PE:
Mel jsem ho v Cechach - v Trebici a ve Znojme, protoze pokud bude stavka, tak budu hrat za Znojmo. Oslavoval jsem to s fanousky i s rodinou. Vse probehlo v naprostem poradku.
ABE: Na Stanley Cupu je take napsano jmeno Jiriho Bicka, co je s nim?
PE:
Hraje na farme. Zavolali ho parkrat do prvniho muzstva. Snazi se dostat zpatky. Je to vynikajici kluk, skvely hokejista. Ale v teto organizaci je to tezke. Hraje totiz utocnym stylem, coz se zde moc nelibi.
ABE: Jak se ti libi spoluprace s Radiozurnalem?
PE:
Delam to druhym rokem jednou za tyden deset, patnact minut a delam to rad.
ABE: Chtel by ses venovat nekdy novinarstvi nebo rozhlasu?
PE:
To asi ne, na to nemam dost vyrecnosti.
A jak hodnotil sobotni utkani torontsky Karel Pilar?
KP:
Myslim si, ze jsme hrali celkem dobre. Lepe nez ve ctvrtek. Rozhodne jsme hrali zodpovedne. Akorat jsme dali o jeden gol mene.
KP: Jak bys vysvetlil vypadek proti Ottawe, ve 13. minute 0:5?
KP:
Ja nevim, to se asi neda vysvetlit. To jednou za cas prijde. Vsichni jsme jsme se citili dobre. Byli jsme nazhaveni, pak prisly spatne rychle goly. Zadna omluva asi proto neni. Mrzelo nas to o to vic, ze to bylo pred nasimi divaky.
ABE: Jak to vypada s Tomasem Kaberlem a Robertem Reichlem?
KP:
Oba jiz brusli. Vypada to na dva az tri tydny. Snad se vrati, co nejdrive.


Pilar v souboji s Rafalskim

 

Satellite1-416.com

NHL