Satellite 1-416

NHL

 

Martin Havlat vstrelil branku a pripsal si jednu asistenci

Ottawska nadilka v uvodu
Toronto-Ottawa 1:7 (0:5, 0:0, 1:2)

Branky:
46. Klee 4 presilovka, - 3. Neil 4 (Hnidy), 5. Redden 9 (Smolinski, Rachunek), 7. Bonk 10 (Vermete, Hossa), 7. Smolinski 10 (Havlat, Spezza), 13. Spezza 14 (Smolinski, Leschyshyn), 50. Havlat 8 (Spezza, Redden), 51. Redden 10 (Rachunek, White) presilovka. Strely na branku: 35:30. Presilovky: 9:7. Vyuziti: 1:1. Divaci: 19395.
Divaci, kteri prisli do Air Canada Centre v Torontu o chvilku pozdeji, nemohli uverit svym ocim. V 13. minute to bylo jiz 0:5. Toronto totiz nastoupilo k utkani predem s porazeneckym postojem, protoze chybela rada hracu, kteri muzstvo drzeli v predeslych utkanich. Mezi zranenymi byli i Tomas Kaberle a Robert Reichel. K nim pribyl i Mats Sundin, ktery mel zastavenou cinnost na jedno utkani za to, ze vhodil hokejku do hlediste. Ottawe jeste vyslo vse na co ottawsti utocnici sahli a tak jiz v 7. minute to bylo 0:4. Kdyz v 13. minute Spezza zvysil na 5:0 pro Ottawu meli divaci pocit, ze se blizi historicka pohroma. Na stesti pro Toronto, Ottawa v druhe tretine polevila a v zaveru treti tretiny se Kleemu podarilo vstrelit jedinou branku Maple Leafs. Kdo by vsak cekal, ze tim zatroubil k zaverecnemu korigovani neprizniveho stavu, zle se zmylil. Jeho branka pouze znovu vyhecovala Senatory, kteri jeste dvakrat skorovali a tak do konce utkani uz to byla pro divaky pouze nuda, kterou zpestrila sem tam nejaka bitka. K nejlepsim hracum na lede patrili brankar Prusek s 29 uspesnymi zasahy. V obrane Ottawy se darilo Charovi i Rachunkovi, ktery si pripsal dve asistence pri Reddenovych brankach. V utoku pak skorovali Havlat a Bonk. Havlat si pripsal jednu asistenci stejne jako Marian Hossa, ktery pro nas zhodnotil utkani.

Marian Hossa


MH:
Takovy zacatek jsem necekal ani ve snu a ani to zrejme necekal zadny fanousek. Byli jsme sami prekvapeni. Nas podrzel Martin Prusek. Skoro kazda strela skoncila v siti a diky tomu jsme naskocili perfektne do hry.
ABE: Prostredni tretina byla tak trochu nudna, o utkani bylo rozhodnuto?
MH:
My jsme mysleli jen na obranu a to jsme nemeli, pak podle toho vypadal zbytek zapasu. V treti tretine se to pak zase rozbehlo a my jsme zacali opet utocit.
ABE: Do jake miry vas vyhecovala Kleeova branka?
MH:
Myslim, ze ano, protoze pak jsme vstrelili dalsi dve branky.

Brankar Prusek kapituloval pouze jednou po strela Kleea


ABE: Jak je dulezite zvitezit v teto divizi?
MH:
Je to dost dulezite skoncit prvni, ale mame jeste dost zapasu pred sebou. Ted se nam dari a doufam, ze to vydrzi.
ABE: Jak bys hodnotil tuto sezonu?
MH:
Zacali jsme trochu pomaleji. Nikdo s tim nebyl spokojeny, ani divaci ani my. Ale posledni mesic se to zlepsilo a hrajeme velice dobre.
ABE: V dnesnim utkani jsi zaznamenal 42. bod, jak hodnotis tuto skutecnost?
MH:
Body nejsou vsechno a nikdy nemuzu byt spokojeny sam se sebou. Vzdy je zapotrebi se zlepsovat. Presto doufam, ze my toto stesti vydrzi a ze budu bodovat nadale.
ABE: S Radkem Bonkem jste hodne na lede, unavuje to nebo to vic povzbuzuje?
MH:
Kdyz si na to hrac zvykne, je lepsi byt vice na lede. Navic, kdyz hrajeme hodne spolu, tak vim, co mam ocekavat.
ABE: V Montrealu hral tvuj bratr Marcel, co je s nim?
MH:
Momentalne ho poslali do Hamiltonu a ceka na svou prilezitost. Musi tvrde pracovat sam na sobe a doufam, ze bude brzy zpatky.
ABE: Sledoval jsi MS junioru a zapas Slovensko-Cesko, ktery prenasela kanadska televize?
MH:
Tento zapas zacal dobre pro Slovensko, Slovensko vedlo 2:1, ale Cesi to rychle otocili a v zapeti pecetili na 4:2. V Kanade je toto juniorske MS velice popularne. Vloni bylo v Halifaxu temer vzdy vyprodano, zatimco v Evrope jsem na MS junioru nevideli tolik lidi.
Ales Brezina

Niuwendyk v souboji s Charou

 

Satellite1-416.com

NHL