Satellite 1-416

NHL

Druhá branka Toronta. Na lede lezi bezmocny Tomas Vokoun

Nashville vzdoroval
Toronto-Nashville 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky:
44. McCabe 8 (Sundin, Roberts) presilovka, 50. McCabe 9 (Sundin, Ponikarevskij)-39. Walker 13 v oslabeni. Strely na branku: 21:25. Presilovky: 6:8. Vyuziti: 1:0. Divaci: 19000.
Robert Reichel, ktery ma zranene rameno se na lede ani tentokrat neobjevil. Ke vsemu se obnovilo po srazce s Robertsem i zraneni Tomasi Kaberlemu. Ke konci utkani nenastupoval ani Karel Pilar, zatimco v dresu Predators byl v brance Tomas Vokoun, v obrane pak Marek Zidlicky a Robert Schnabel a v utoku Martin Erat a slovensky utocnik Vladimir Orszagh, ktery tentokrat nastupoval na levem kridle misto na pravem. Toronto nastoupilo v brance s Kiddem, ktery podal vynikajici vykon podobne jako na druhe strane jeho protejsek Tomas Vokoun. Ten mel hlavni zasluhu na tom, ze Nashville v Toronte sahal po bodu. Pozadali jsme ho tedy o zhodnoceni utkani.
TV: Bylo to pro nas tezke utkani, protoze jsme dohravali jen se ctyrmi obranci. Mame dost zranenych hracu. Vedli jsme 1:0 a chteli jsme to udrzet. Toronto melo nekolik presilovek v zaverecne tretine a jedne se jim podarilo vyuzit, kdyz strela se odrazila od hokejky naseho utocnika a nakonec jsme zapas prohrali.

Pred Vokounovou brankou


ABE: Jaky je to pocit pro brankare, kdyz sehraje dobry zapas a presto prohraje?
TV:
Ja hraji proto, abych vyhral. Statistiky pro mne nejsou tak dulezite. Vitezstvi je na prvem miste, jako pro kazdeho hrace. Vse je relativni a vzdycky se da neco pro muzstvo udelat. Dneska jsme prohrali a uz se na tom neda nic zmenit. Je nutne se pripravit na dalsi zapas.
ABE: Jste na postupovem miste, jak vidis sanci na postup?
TV:
Bude to tezke. Mame hodne zranenych hracu. Ale myslim si, ze pokud se nekteri vrati, tak mame sanci na postup, ale nebude to lehke.
ABE: Jak se pripravujes na utkani po "teoreticke" strance?
TV:
Pred utkani mame takticke porady. Jaky je zpusob hry soupere, jak hraje presilovky atd. Osobne vetsinu hracu znam, protoze jsem tu jiz dost dlouho, vim proti komu hraji a znam vetsinu hracu, jak drzi hokejku a jak strili. Na tyto veci se soustreduji az tesne pred zapasem.
ABE: Jsou muzstva, ktera mas ci naopak nemas rad?
TV:
Nezalezi na tom proti komu hraji, ale spis zalezi na tom, jak se citim. Pokud se poctive pripravim, tak mam sanci, ze dopadne utkani dobre. Nikdy to nevim s jistotou, ale clovek si musi verit a mit urcite sebevedomi.
ABE: Jak se pripravujes na utkani, koncentrujes se nejak?
TV:
Ja se pripravuji vzdy stejne, mam urcitou rutinu, kterou nemenim.

Zidlicky (3), Vokun (v pozadi) a Schnabel (36)


Dalsim hracem, ktereho jsme vyzpovidali byl Vladimir Orszagh:
VO:
Samozrejme kazda prohra mrzi. Obzvlaste v Toronte, kdyz jsme vedli po druhe tretine 1:0 a nakonec jsme prohrali dvema slepenymi goly. Jinak to byl tvrdy a zajimavy zapas.
ABE: Jedinou branku jste vstrelili v oslabeni, kdyz jsi byl na trestne lavici. Jaky to byl pocit?
VO:
Pro hrace, kdyz jeho muzstvo da branku je to jedno jestli sedi na stridacce nebo na trestne lavici, je to vzdy dobry pocit. Kdyz sedi na trestne lavici, tak je to, o to lepsi, ze jste neinkasovali branku, ale branku dali.
ABE: Dnes hrala dobre obrana vcele s Tomasem Vokounem, jak bys je hodnotil?
VO:
Tomas je jednoznacne nejlepsim hracem. Drzi nas nad vodou. Cely system stoji na obrane a na Tomasovi. Dnes to bylo o to obtiznejsi, ze se nam zranili dva obranci, takze jsme hrali pouze se ctyrmi. Marek Zidlicky je skvelou posilou, hlavne pri presilovkach. Dobre vidi led, ma vynikajici nahravku i strelu. Robert Schnabel byl dlouho zraneny, ale ted je jiz v poradku a v obrane je platnym hracem.

Vladimir Orszagh po utkani


ABE: S kym hravas?
VO:
Vetsinou hraji na pravem kridle s Martinem Eratem a Archipovem. Dnes jsem hral na levem kridle. Tezko rici, jestli mame moznost hrat evropskym zpusobem, protoze trener nam dava presne pokyny a chce nahodit puk do utocne tretiny, nedelat prihravky na modre, aby nedoslo k chybe. Kdyz vsak mame moznost zakombinovat, tak toho vyuzijeme, ale hlavne se drzime naseho systemu.
ABE: Kdyz mas moznost porovnat Mistrovstvi sveta a NHL?
VO:
Mistrovstvi sveta trva dva tydny, je to emotivni zalezitost a hraci se snazi podat nejlepsi vykon. NHL se hraje 82 zapasu a trva dost dlouho. Na MS hrajete za svou krajinu a hrajete s kamarady. V NHL nekdy toto zaniceni chybi, protoze je toho skutecne hodne.
ABE: V prvni casti NHL se vlastne rozdavaji karty, v druhe se hraje o postup do Stanley Cupu a pak je jeste Stanley Cup, jak bys hodnotil tu prvni cast?
VO:
Na to, ze nas vsichni odpisovali a ze nam prorokovali jedno z poslednich mist si vedeme dobre. Je jenom na nas, jak to dohrajeme a pak take zalezi na tom, kolik budeme mit zranenych hracu.
ABE: Zapadni konference je narocnejsi, co se tyka cestovani, ci zmeny pocasi, necitite se znevyhodneni?
VO:
Nashville ma dobrou polohu ve stredu Spojenych statu, takze mame vsude stejne daleko. Nejdal je do Kalifornie. Na Vychod je pouze hodinovy casovy posun, takze cestovani tolik nevadi.
ABE: Jaky je tvuj cil v teto sezone?
VO:
Pred sezonou jsem si dal cil dvacet branek a udelat ctyricet bodu. Mel jsem slabsi zacatek, pak se mi zacalo darit. Ted jsem nejakou dobu nebodoval, ale myslim si, ze se da tento cil splnit.
Ales Brezina

Prvni branka v siti Nashvillu: Vokoun a York pouze prihlizeji, zatimco domaci hraci se raduji

 

Satellite1-416.com

NHL