Satellite 1-416

NHL

 

Miroslav Satan se pokousi proniknout pres Domiho

Plichta na zacatku roku
Toronto-Buffalo 3:3 (1:0, 0:3, 2:0)

Branky:
7. Roberts 16 (Sundin, McCabe) presilovka, 44. Sundin 16 (McCabe, Klee) presilovka, 57. Stajan 6 (Klee, Kaberle) - 26. Satan 15 (Hecht, Tallinder), 27. Drury 7 (Zitnik, Brown), 34. Fitzpatrick 1 presilovka. Strely na branku: 37:16. Presilovky: 4:4. Vyuziti: 1:1. Divaci: 19352.
V tomto utkani vydelali divaci, kteri si koupili listky za branku, kterou hajil v prvni tretine brankar Biron. Videli totiz zblizka vsech sest branek, zatimco divaci na protejsi strane, prestoze se utkani skoncilo nerozhodne 3:3, si nemohli tento pozitek doprat ani jednou. Toronto sice rozstrilelo sveho soupere pomerem strel na branku 37:16, ale blize k vitezstvi meli hoste, kteri vedli po dvou tretinach o dve branky a meli naskok jedne branky jeste tri minuty pred koncem normalniho casu. Nakonec se obe muzstva rozesla s remizou. Torontu stale jeste chybel zraneny Robert Reichel. V dresu Buffala zaznamenal dulezitou prvni branku Miroslav Satan. Zde je nekolik jeho postrehu z utkani.

MS:
Myslim si, ze jsme meli dobrou druhou tretinu, vedli jsme o dve branky. V treti nam trosku dosly sily. Toronto bylo odpocatejsi, protoze my jsme narozdil od Maple Leafs hrali i vcera. To se projevilo behem utkani.
ABE: Vstrelil jsi dulezitou prvni branku, mohl bys ji trochu popsat?
MS:
Byla to velmi snadna branka, protoze mi Hecht pekne nahral a ja mel uz pred sebou jen prazdnou branku. Tak snadnych branek mnoho behem sezony nepada.
ABE: Jak vzpominas na lonske MS?
MS:
Cele mistrovstvi bylo velmi zajimave. Nam se darilo, krome semifinaloveho zapasu se Svedskem. Pro divaky, jak v Cechach tak na Slovensku bylo jiste pritazlive utkani o bronzovou medaili. Bylo zajimave i pro hrace. My jsme se asi vyhecovali vic a byli jsme radi, ze se nam podarilo vyhrat.
ABE: Jak jsi spokojen s touto sezonou v Buffalu?
MS:
Nemel jsem dobry mesic v listopadu, nedarilo se mi. V posledni dobe je to lepsi. Doufam, ze to vydrzi. V prosinci jsme meli snuru sesti zapasu bez vyhry. To ovlivnilo nase umisteni v tabulce. Doufam, ze druha polovina sezony bude lepsi.
ABE: Takze vanocni prestavka byla pro vas vysvobozenim?
MS:
Ta dvoudenni prestavka nam pomohla a i muzstvu se zacalo darit.
ABE: Jak jsi ty prozil Vanoce?
MS:
Neni to jako na Slovensku. Hrali jsme 23. a 26. prosince, takze to byly Vanoce z rychliku. Presto byla zelnacka i ryba, jako u nas.
ABE: Byl snih?
MS:
Letos je to zvlastni, jindy nas snih zasype, ale letos ho bylo pouze trochu a hned roztal.
ABE: Toronto neni daleko, jak sem jezdite?
MS:
Autobusem. Je to asi hodinu a tri ctvrte.
ABE: Hrajes zde rad?
MS:
Atmosfera je zde fantasticka a prestoze Toronto neni lehky souper, tak zde hraji rad.
ABE: Tento mesic bude pro vas velice narocny
MS:
V lednu nas ceka sestnact zapasu, takze rozpis je velmi tezky. Jsem zvedavy, jak to nejen ja, ale cele muzstvo zvladneme.
ABE: Co by sis pral v tomto roce?
MS:
Hlavne bych chtel, aby mi vydrzelo zdravi a pak mit trochu toho hokejoveho stesti.
Autor jedne asistence, torontsky Tomas Kaberle hodnotil utkani takto:
TK:
Urcite jsme zacali lepe nez v poslednich zapasech, kdy jsme museli dohanet, ale usnuli jsme na vavrinech a ze trech sanci jsme inkasovali tri branky. Ke konci druhe tretiny jsme se zlepsili a v treti tretine jsme na ne vlitli a vyplatilo se nam to a ziskali jsme bod. Meli bychom hrat sedesat minut dobreho hokeje, nikoliv pouze prvni a treti tretinu.
ABE: Zaznamenal jsi jednu asistenci, jak k tomu doslo?
TK:
Byli jsme dlouho v jejich tretine. Mozna minutu a pul. Vymenili jsme si puk s Kleem na modre care. Klee vystrelil a Stajan tecoval.
ABE: Ty a Robert Reichel jste byli zraneni. Co to bylo?
TK:
Je to skoda, ze jsem ztratil pet zapasu. Trochu to boli, ale da se s tim hrat. V obou pripadech se jedna o zraneni ramena. Robertovi se to stalo v utkani s Rangers, kdyz do nej najel Kasparajtis.
Na zaver naseho rozhovoru jsem popral Tomasi Kaberlemu hodne uspechu v tomto roce a aby se jemu i vsem nasim hokejistum, nejen v dresu Toronta Maple Leafs, zraneni vyhybala.

Ales Brezina

V obrane Toronta nastoupil Tomas Kaberle s McCabem,

 

Satellite1-416.com

NHL