Satellite 1-416

NHL

Reichel v soubji s Johnsonem

Zaver jako v detektivce
Toronto-St. Louis 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1)

Branky:
35. Sundin 11 (Pilar, Renberg), 60. Nieuwendyk 7 (Sundin, Roberts) v oslabeni - 28. Rycroft 4 (Weight), 33. Drake 6 (Mayers, Pronger) v oslabeni, 61. Pronger 5 (Tkachuk, Weight) presilovka. Strely na branku: 15:27. Presilovky: 7:5. Vyuziti: 0:1. Divaci: 19410.
Pred utkanim bylo otazkou, jestli Toronto bude schopne v tomto utkani prodlouzit svou snuru osmi vitezstvi za sebou. Po bezgolove prvni tretine, hrali Maple Leafs v uvodu druhe tretiny bezzubou presilovku pri vylouceni Lowa a Mellanbyho. Kdyz se pomer sil na lede vyrovnal, prekvapil torontske obrance Rycroft, ktery za brankou ziskal puk, najel si pred ni, polozil si Belfoura a St. Louis vedlo 1:0. Nasledovala dalsi ctyrminutova presilovka pri vylouceni Tkachuka. Maple Leafs, vsak nejenze neskorovali, ale naopak inkasovali pri uniku dvojice Mayers-Drake. Teprve po druhe brance hostu se Maple Leafs vzchopili a Sundin dal z leve strany prvni gol domacich. Tento stav vydrzel az temer do konce utkani. Kdyz jiz to vypadalo, ze Blues si bezproblemove odvezou oba body, protoze tri minuty pred koncem zapasu byl za hru vysokou holi vyloucen Fitzgerald na ctyri minuty, Toronto srovnalo skore: Nejprve ve ctyrech hracich vyvezlo puk do utocne tretiny, Belfour odjel na stridacku a Nieuwendyk sedmnact sekund pred koncem zapasu vyrovnal. Presilovka St. Louis tedy pokracovala i v prodlouzeni, ale tentokrat ctyri na tri a po triceti sekundach se podarilo Prongerovi rozhodnout utkani. V dresu vitezu nastoupili utocnici Petr Cajanek a Pavol Demitra. Zde je nekolik jejich postrehu. Nejprve Petr Cajanek:

Petr Cajanek


PC
: Ten zapas jsme meli vyhrat jiz v normalni hraci dobe, ale trochu jsme zpanikarili a zapas zdramatizovali.
ABE: Ale v prodlouzeni jste zahrali dobre
PC:
My jsme hrali presilovku posledni ctyri minuty a v normalnim case jsme hrali hrozne, ale v prodlouzeni to na stesti vyslo a my jsme radi, ze to tak dopadlo.
ABE: Jak bys hodnotil tento zapas?
PC:
V poslednich zapasech hrajeme podobny hokej, hodne branime a snazime se hrat zezadu. Meli jsme respekt z Toronta, ktere osm zapasu neprohralo, takze jsme hrali opatrne. Zatim nam to vychazi.
ABE: Jak hodnotis situaci v St. Louis?
PC:
Vloni jsme meli silne muzstvo, ale v play-offs jsme vybuchli. Zacali jsme hrat obranny hokej take proto, ze odesla rada utocniku vcetne Martina Rucinskeho. Tento styl by mohl byt uspesny v play-offs. Takze doufam, ze je to spravna cesta.
ABE: V muzstvu hraje Pavol Demitra, jak bys ho charakterizoval?
PC:
Pavol je jeden z nejlepsich hracu v NHL. Ma vyborny prehled, je trpelivy s pukem a ma dobrou strelu. Osobne mi hodne pomohl a usnadnil mi zde zacatek. Nema zapotrebi vyhledavat osobni kontakt, drzi si klidnou hlavu, aby pripravoval sance druhym a daval goly.
ABE: Co bylo pro tebe nejtezsi, kdyz jsi prisel do NHL?
PC:
Hlavne jazyk, protoze v mem veku uz to neni tak jednoduche, jako kdyz nekdo prijde v osmnacti. Prvni rok ledacos clovek prekousne, ale druhym rokem uz mu ruzne veci zacnou vadit, protoze se na to diva strizlivejsima ocima.
ABE: V Extralize jste byli zvykli na pevne formace, nevadi ti, ze se zde formace michaji?
PC:
V St. Louis zustavaji prvni dve formace pohromade. Ostatni se trochu michaji. Urcite je lepsi, kdyz si hraci vic rozumi.
ABE: Jsi spokojeny s casem na lede?
PC:
Vzdycky to muze byt lepsi, spokojeny s tim nejsem, ale tezko se s tim da neco delat.
ABE: Jake je prani v teto sezone?
PC:
Zustat zdravy a kazdy si preje jit nejdal v play-off.

Pavol Demitra
Pavol Demitra hodnotil utkani takto:
PD:
Jsme radi, ze se nam podarilo vyhrat, protoze Toronto hraje velice dobry hokej a vyhralo osm zapasu za sebou. Udelali jsme sice chybu, ze jsme dostali par sekund pred koncem zapasu branku, ale na stesti v prodlouzeni jsme dali v presilovce vitezny gol. Takze jsou to dulezite dva body pro nase muzstvo.
ABE: Nebyl v tom paradox, ze zaverecna ctyrminutova presilovka, vam vlastne uskodila?
PD:
S tim mame stale problemy. Protoze jsme vyhravali, zpomalili jsme a zacali pouze branit a pri tom jsme meli presilovku a mohli jsme utocit. Ale Toronto ma dobre muzstvo, ktere hralo dobry hokej a pro nas jsou to nakonec dulezite dva body.
ABE: Byla v tom trpelivost, ze jste prvni branku vstrelili az temer v polovine utkani?
PD:
Kdyz hrajeme proti dobremu muzstvu, tak obe muzstva vyckavaji a cekaji na prvni prilezitost. Ted se hraje takovy hokej, brani se a ceka se na prvni chybu.
ABE: Sestnact vitezstvi a sest proher, jak jsi s tim spokojeny?
PD:
Jsem velmi. Jsme skoro na cele a pri tom jsme odehrali mene zapasu nez ostatni muzstva.
ABE: Nevadi ti tato nevyrovnanost v poctu sehranych zapasu?
PD:
Je to trochu divne, protoze je zde rozdil i peti sesti zapasu, coz je rozdil dvou tydnu a pak to musime ke konci souteze dohanet. Nedivime se tomu, protoze je hodne muzstev v NHL. Vetsina muzstev se take musi delit o misto v hale s kosikari a ostatnimi sportovci.
ABE: Jak se ti libi v St. Louis?
PD:
Jsem tam velice spokojeny, i cela rodina je zde spokojena. Je to rodinne mesto, neni velke, jsou tam dobri lide, Doufam, ze tam dokoncim svou hokejovou karieru.
ABE: Co delas ve volnem case?
PD:
Nam se narodila dcera, ktere je osm mesicu, tak se venujeme hlavne ji.
ABE: A na Slovensku
PD:
Mne se na Slovensku hrozne libi, jsem z Trencina a chci tam zit po sve kariere.
ABE: Z Trencina je Robert Svehla, jste v kontaktu?
PD:
Parkrat jsme se setkali v Trencine, spolu s nim mam nejaka procenta v Dukle Trencin. Mohl hrat jeste dva az tri roky v NHL, protoze to byl velice dobry hokejista. Rozhodl se vsak pro rodinu.
ABE: Je ti devetadvacet let, jak dlouho muze hokejista hrat v NHL?
PD:
Kazdy hokejista hraje, pokud mu zdravi slouzi a pokud podava vykony s jakymi je spokojeny. Tak dlouho budu hrat i ja. Jakmile dojde k poklesu, tak skoncim.
ABE: Myslis si, ze budes pak pokracovat na Slovensku?
PD:
Myslim si, ze ukoncim svoji karieru zde v NHL.
Ales Brezina
***

 

Satellite1-416.com

NHL