Satellite 1-416

NHL

 

Karel Pilar pada do strely

Urputna bitva
Toronto-Vancouver 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky:
1. Roberts 8 (Sundin), 43. Sundin 7 presilovka - 17. Morrison 8 (Naslund, Bertuzzi). Strely na branku: 33:25. Presilovky: 6:4. Vyuziti: 1:0. Divaci: 19437.
V dramatickem utkani se ujali Maple Leafs vedeni jiz po 24 sekundach hry: Roberts po Sundinove akci zblizka dopravil puk za Hedbergova zada. Tri a pul minuty pred koncem prvni tretiny vsak Morrison srovnal skore a pak obe muzstva cekala na chybu soupere. Ta prisla na zacatku treti tretiny, kdy se k odrazenemu puku dostal nejlepsi hrac utkani Sundin a bez pripravy tvrdou strelou temer od modre cary prekonal vancouverskeho brankare po druhe. V zaveru se pokusili Canucks vyrovnat pri power play, ale dvoji zakazane uvolnovani je pripravilo o posledni sanci. V utkani nastoupili tri cesti obranci: Tomas Kaberle a Karel Pilar v dresu Toronta a Marek Malik v barvach Vancouveru. Je doplnil v utoku domacich Robert Reichel. Dalsi cesky obrance Jiri Slegr nehral. Pozadali jsme tedy Marka Malika a Karla Pilare o zhodnoceni.
Nejprve Marek Malik: Myslim si, ze to byl pekny, fyzicky hokej. V utkani bylo hodne sanci, ale brankari hrali skvele. Toronto bylo trosku stastnejsi. Nevim, jestli lepsi.
ABE: Nebylo to deprimujici po 24 sekundach prohravat 0:1?
MM:
Urcite. V poslednich peti zapasech nam vzdy zacatek trochu utece. Musime to dohanet, coz nas stoji hodne sil.
ABE: Podarilo se vam vyrovnat. Druha tretina vsak byla bez branek, cim to bylo zpusobeno?
MM:
Oba golmani hrali dobre a zlikvidovali hodne sanci. Meli jsme trochu smulu, ale Belfour byl vyborny. Hrali jsem dobry hokej, ale na ukazateli skore se nic nemenilo. Meli jsme byt duraznejsi, vice pritlacit.
ABE: Byla Sundinova branka nahodna?
MM:
Byla to pro brankare tezka strela. Sla mu mezi nohy, nad kolena. To se tezko chyta.
ABE: V zaveru utkani pri power-play vam bylo odpiskano zakazane uvolnovani. Bylo to podle pravidel?
MM:
Nevim, jestli to nekdo netecoval, ale puk byl vystrelen za cervenou carou.
ABE: Jak bys hodnotil tuto sezonu?
MM:
Meli jsme vyborny start, ale v poslednich peti zapasech jsme polevili a trochu nam to skripe. Nechame soupere skorovat a pak nas stoji strasne sil, abychom to dohnali. Tohle musime obratit. Dve minuty nejak odflikneme a to nam pak chybi. Je zapotrebi hrat sedesat minut.
ABE: Do muzstva prisel Jiri Slegr
MM:
Jirka nedostal zatim tolik prilezitosti. Treneri davaji prednost mlademu Bryanu Allenovi. Mame sedm vybornych obrancu, ale nastupuje pouze sest.

Marek Malik s brankarem Hedbergem likviduje torontskou akci


ABE: Jak se divas na hodnoceni plus/minus v kterem jsi byl na cele NHL?
MM: T
o bylo pred peti zapasy, ted to slo trochu dolu. Nezajimam se prilis o statistiku, ale kdyz to jde do minusu, tak to neni dobre.
V satne Toronta Maple Leafs jsme pak zastihli Karla PIlare, ktery byl spokojen, ze po dlouhe prestavce opet hraje. Ten k utkani rekl:
KP:
Jak bych to hodnotil? Vyhrali jsme a to se vzdycky hodnoti dobre. Canucks hrali dnes lepe nez ve Vancouveru v sobotu, kdy jsme vyhrali 5:3. Cekali na nasi chybu, ale my jsme zadnou nastesti neudelali. Hrali jsme jako kdybychom byli venku. Trpelive jsme cekali a nakonec jsme vyhrali.
ABE: Po 24 sekundach jste vedli 1:0. To vas dost uklidnilo
KP:
Nestacil jsem se ani napit a uz jsme vedli. To byla vyhoda, protoze oni museli dotahovat.
ABE: Meli jste krizovy moment v utkani?
KP:
Nemyslim si, ze jsme meli nejakou krizi. Hrajeme dobre v oslabeni a diky tomu jsme vyhrali posledni dva zapasy.
MS: Druha branka Sundina vypadala jako nahodna, protoze Hedberga prekvapila
KP:
V NHL je prakticky kazda branka nahodna. Tato liga je nesmirne vyrovnana. Ja jsem mel tri strely. Nemel jsem vsak sanci, Hedberg vsechno videl. Mats nemel tak tvrdou strelu a presto mu to tam spadlo. Dnes jsou prakticky vsechny branky se stestim.
ABE: Karle, delsi dobu jsi nehral, jak dlouho to bylo?
KP:
Deset a pul mesice. Navrat byl super. Hrozne jsem se tesil a chvili jsem ani neveril, ze se vratim. Jiz pri prvnim treninku a pri rozbrusleni jsem citil tu atmosferu. Dnes prvni zapas doma, bylo to skvele.
ABE: Veril jsi tomu, ze se vratis do tymu a ze budes mit tolik casu jako napriklad dnes, kdy jsi byl na lede pres osmnact minut?
KP:
Ze zacatku jsem neveril, ze budu hrat. Pak jsem tomu uveril, ale nevedel jsem kde. Myslel jsem, ze zustanu v Cechach. Nakonec mi zavolali z Toronta, ze me chteji. Cekal jsem, ze pujdu na delsi dobu na farmu, abych se rozehral, ale dopadlo to jeste lepe.
ABE: Byla to zasluha Pat Quinna, ze te dokazal motivovat?
KP:
To je nejlepsi motivator, jakeho jsem kdy poznal. Prilis neprobira taktiku, ale dokaze motivovat muzstvo.
Ales Brezina
***

Karel Pilar

 

 

Satellite1-416.com

NHL