Satellite 1-416

NHL

Radek Dvorak pred brankou Belfoura

Edmontonu chybela koncovka
Toronto-Edmonton 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky:
8. Sundin 3 (Mogilnyj, Berg), 20. Mogilnyj 2 (McCabe, Sundin) presilovka, 24. Reichel 3 (Klee, Domi), 60. Mogilnyj 3 (Stajan) do prazdne branky - 52 Smyth 5 (Brewer, Staios). Strely na branku: 23:35. Presilovky: 4:5. Vyuziti: 1:0. Divaci: 19000.
Toronto dokazalo zvitezit, obzvlaste diky vynikajicimu vykonu Alexandra Mogilneho, ktery dal dve branky a na uvodni Sundinuv gol nahral. Darilo se i Robertu Reichlovi, ktery zaznamenal svou letosni treti branku. V dresu Edmontonu hral Radek Dvorak, jenz byl na lede pri jedine edmontonske brance. Ales Hemsky v tomto zapase nenastoupil. Pred utkanim se rozcvicoval i v torontskem dresu Karel Pilar, ale na lede se zrejme objevi az behem nadchazejiciho zajezdu. O zhodnoceni jsme pozadali edmontonskeho Radka Dvoraka a torontskeho Roberta Reichla.
RD: Nebylo to dobre utkani. Prvnich deset minut se castokrat stalo, ze jeli dva na jednoho. Po prvni tretine jsme prohravali o dva goly. Potom se to jiz tezko dotahovalo. Obzvlaste po treti brance v druhe tretine. Sice jsme jeste snizili, ale to jiz bylo hodne pozde.

Pozdni branka Edmontonu
ABE: Jak se ti libi v Edmontonu a mohl bys to srovnat s pusobenim v New Yorku?
RD:
V Edmontonu se mi opravdu libi. Vloni situace v New Yorku nebyla nejlepsi a proto jsem privital zmenu, ktera nastala. Jeste bych se mel zlepsit strelecky. Vetsinou mam zacatky sezony pomalejsi, ale uz bych to mel protrhnout a zacit hrat to, co mam. Jinak je Edmonton pekne mesto, ktere zije hokejem.
ABE: Na Floride jsi hral s Robertem Svehlou, jste stale v kontaktu?
RD:
Naposledy jsem s nim mluvil, kdyz byl v Torontu, ale manzelky si velice casto telefonuji.
ABE: Zmenil jsi nejen dres, ale i konference, jak bys je porovnal?
RD:
Zapadni konference je mnohem rychlejsi. Ve Vychodni se spis hraje technicky hokej. V Zapadni konferenci se vic napada, je to druh hokeje, ktery mi vice vyhovuje. Obe konference jsou oddelene jiz dost dlouho a vybudovaly si svuj vlastni styl a rozdilne pojeti hry. Kdyz pak prejde nektery hrac z jedne konference do druhe, tak zmeni i zpusob hry.
ABE: Ty jsi se stehoval nejen z vychodu na zapad, ale i z jihu na sever. Jaky je v tom rozdil?
RD:
Rozdil mezi Miami a Edmontonem je znacny. Na Floride je hokej spis okrajovym sportem, kdezto v Kanade je to sport cislo jedna a take je to videt na priznivcich, propagaci, televizi. Tento rozdil asi zustane. Hokej na jihu Spojenych statu tezko prorazi a bude to mit cim dal horsi.
ABE: Mas nejaky oblibeny stadion?
RD:
Mam rad Edmonton a mel jsem ho rad, i kdyz jsem hral za Floridu nebo za New York. V Edmontonu je nejlepsi led z cele NHL. Je tam velice prijemna domaci atmosfera.
ABE: Prestoze Edmonton ani Calgary nejsou spickova muzstva, ma stale albertsky duel svou atmosferu?
RD:
Atmosfera je podobna jako v kazdem derby. To same bylo v New Yorku mezi Rangers a Islanders. I mezi Calgary a Edmontonem vznikla zdrava agresivita.
Podstatne lepe se citil po zapase torontsky Robert Reichel:
RR:
Byl to tezky zapas. Vcera jsme uhrali dulezity bod v New Jersey a dnes to byl velice houzevnaty souper. Edmonton je muzstvo, ktere si nemuze dovolit hvezdy a proto zde hraji mladi, ale rychli hraci. Edi chytal vyborne.
ABE: Vratme se jeste k zapasu v New Jersey
RR:
To je neprijemny souper, ktery vynika disciplinou a obrannou hrou. Maji rovnez vyborneho brankare. Je tedy velice tezke dostat se pres jejich obranu. Tento styl hokeje asi nema rado zadne muzstvo. Vedeli jsme do ceho jdeme, ze nepadne hodne branek a bod byl skutecne zaslouzeny.
ABE: Ceka vas delsi zajezd, jak se pred nim citite?
RR:
Mame dobrou serii nekolika zapasu bez prohry a muzstvo je dobre psychicky naladene. Osobne se citim dobre v utoku s Tuckerem a Domim. Na to, ze hrajeme hodne defenzivne, davame i dost branek. Neni zapotrebi na tom nic menit.
ABE: Vasi delnicke prace si vsimla i zdejsi media, jak je sledujes?
RR:
Me tisk nezajima, ale zajima me nazor Pat Quinna, ktery mi dava duveru. Vim, co dokazeme a to je dulezite, nikoliv co si mysli novinari.
Ales Brezina
***

Reichel se probji pres Pisaniho

 

 

Satellite1-416.com

NHL