Senzace: Česko-Anglie 2:1 (1:1)

Po uzávěrce v pátek 11. října 2019 se hrál kvalifikační zápas ME mezi Českou republikou a Anglií. Neskutečná bilance, jakou se mohla chlubit fotbalová reprezentace Albionu. Deset let neprohrála v kvalifikacích o Evropu a svět jediný zápas. A to jich sehrála třiačtyřicet... Až v Praze padla. Zaslouženě a právem, protože udatně bojující český tým ji srazil do kolen a připravil první porážku po deseti letech a samozřejmě i první v kvalifikační skupině o EURO 2020. Přiletěl z druhé strany zeměkoule na poslední chvíli, ale přesto přiblížil českou reprezentaci postupu na EURO 2020. Kobra, jak se přezdívá legionáři z amerického Dallasu Zdeňku Odráškovi, totiž v šestém kvalifikačním díle Angličany smrtelně uštkla a připravila dosavadnímu suverénovi skupiny A první prohru. Reprezentace Albionu tak poslední krok, který jí zbýval na cestě k finálovému turnaji, neudělala. Český celek se výhrou zařízenou premiérovými góly Brabce a Ondráška postupu naopak hodně přiblížil a před závěrečnými listopadovými zápasy doma s Kosovem a v Bulharsku ho má už na dosah.

Branky: 9. Brabec, 85. Ondrášek - 5. Kane z pen. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko). ŽK: Jankto - Rose, Sterling, Henderson. Diváci: 18 651.

ČR: Vaclík - Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil - Masopust (90. Zmrhal), Souček, Darida, Král, Jankto (82. Kopic) - Schick (65. Ondrášek). Trenér: Šilhavý.

Anglie: Pickford - Trippier, Keane, Maguire, Rose - J. Henderson, Rice (88. Abraham), Mount (72. Barkley) - Sancho (73. Rashford), Kane, Sterling. Trenér: Southgate.

Sport.cz