Toronto postoupilo, Plzeň ne

Se zájmem se očekávaly pohárové odvety, které se hrály minulý týden. Toronto dokázalo v prvním utkání zdolat mexického mistra Tigres de la Universidad Autónoma de Nuevo León 2:1, když prohrávalo 0:1, ale po akci Giovinca se TFC podařilo vyrovnat a v závěru Osorio zajistil jednobrankový náskok. V Mexiku pak Toronto dlouho drželo bezbrankovou remízu. V 64. minutě však po akci Giovinca Carioca dopravil míč do vlastní branky. O pět minut později UANL vyrovnalo Vargasem. Byl to však opět Giovinco, který dostal TFC do vedení z trestného kopu. V závěru utkání Francouz Gignac dvěma góly zajistil domácím vítězství 3:2, ale díky většímu počtu branek vstřelených venku postupuje do semifinále Champions League Toronto.

Po prohře 0:2 v Lisabonu, nikdo nedával v Evropské lize Plzni proti Sportingu mnoho nadějí. Západočeši doma ve čtvrteční odvetě osmifinále druhé nejprestižnější evropské soutěže lisabonský Sporting šokovali rychlou brankou. Následně byli lepším týmem a Bakoš jejich snahu přetavil v druhou trefu, čímž smazal manko z prvního duelu. Vynikající Hruška pak udržel nulu i při penaltě a zařídil prodloužení. Jenže Plzní nezvládnutá standardní situace v závěru prvního prodloužení, kdy Battaglia hlavou zaznamenal důležitý gól, poslala do dalšího kola portugalský tým, zatímco Vrbova družina ani na třetí pokus z osmifinále neprošla.

Při uzávěrce tohoto čísla se hrálo i derby Sparta-Slavia. Sparta vedla v poločase 3:0, ale Slavia dokázala vyrovnat v závěru na 3:3. Kuriozitou byly dva vlastní góly Slavie a několikrát změněný verdikt rozhodčího po shlédnutí videozáznamu. Naposledy v 95. minutě, kdy přisoudil Slavii penaltu, kterou Škoda proměnil.

***