Plzeň válcuje ligu

Ještě neztratili ani bod, a tak není divu, že hlasování o nejlepšího hráče a trenéra měsíce ve fotbalové lize skončilo plzeňským triumfem. Nejlepším fotbalistou za měsíc záři se stal útočník Viktorie Michael Krmenčík, trenérem pak Pavel Vrba. Lídr soutěže tak ovládl anketu Ligové fotbalové asociace se vším všudy. Blahořečí si, že bouráka nikam nepustili... V létě se o něj zajímaly movité celky z ciziny i pražská Slavia, Viktoria však svou hlavní hvězdu pustit odmítla. Teď sklízí ovoce, neboť Michael Krmenčík je nejlepším střelcem celé ligy! Dokonce se prosadil v každém ze zářijových ligových utkání. Celkem tak skóroval už v pěti duelech HET ligy po sobě a v čele tabulky kanonýrů má se sedmi trefami gól náskok na druhého Stanislava Tecla. Pavel Vrba se už pošesté v kariéře stal Trenérem měsíce. Po devíti kolech má jeho Viktoria na kontě plný počet 27 bodů, čímž vyrovnala rekordní start Sparty z ročníku 2011/12. Ještě důležitější však pro zkušeného kouče je, že se svým týmem vede ligu už o sedm bodů před druhou Olomoucí. Na třetí Slavii má pak osmibodový náskok, na pátou Spartu dokonce dvanáctibodový.

Venku nevyhrávají, ale doma jsou silní. Fotbalisté pražské Slavie porazili v duelu 9. ligového kola poslední Brno 2:0 a drží se na třetí příčce tabulky. O oba góly se postaral Tomáš Necid, který tak zastoupil kanonýra Milana Škodu. Sešívaní prodloužili svou rekordní šňůru bez porážky na 35 zápasů nejvyšší soutěže. Necid se v české lize trefil poprvé od května 2014. Slavia vyhrála doma v nejvyšší soutěži pošesté za sebou bez inkasovaného gólu.

V 7. kole došlo k pražskému derby mezi Slavií a Spartou. Slavia byla jasně lepším týmem a vyhrála 2:0 brankami Škody a Hušbauera a to jí ještě rozhodčí v první půli neuznal jasnou Škodovu branku, protože hostující Costa vykopával míč z branky až za brankovou čarou.

Fotbalisty posledního týmu ligové tabulky Zbrojovky Brno povede podle serveru iSport.cz trenér Roman Pivarník. Klub svolal na 11:30 mimořádnou tiskovou konferenci. Padesátiletý Pivarník by měl nahradit Richarda Dostálka s Lukášem Přerostem, kteří převzali tým po Svatopluku Habancovi koncem srpna, kdy ho vedení klubu po čtvrtém kole odvolalo kvůli špatným výsledkům. (sport.cz)

***