Kvalifikace MS:

Norsko - Česko 1:1

Červnový termín je prostě pro českou fotbalovou reprezentaci prokletý. Národní tým v kvalifikaci mistrovství světa 2018 jen remizoval 1:1 v Norsku a postup do Ruska se tak vzdálil. Češi ztrácejí na druhé Severní Irsko již čtyři body a uniká jim tak naděje na případnou baráž. Po gólu Gebre Selassieho přitom vedli, druhý poločas na stadiónu Ullevaal ale nezvládl. Vikingové vůbec nezačali jako odevzdaný tým, jehož šance na postup už jsou jen pramalé. Naopak, Tarik Elyounoussi hned na úvod po jednoduché akci jen těsně minul Vaclíkovu branku.Češi přijeli vyhrát a tři body potřebovali o to víc, že Severní Irsko v podvečer zvítězilo v Ázerbájdžánu, což do Jarolímova postupového scénáře vůbec nezapadalo. Hosté mnohem více spoléhali na kombinaci, zpočátku však měli povážlivě průchozí defenzívu.Nástup do druhé půle patřil českému týmu. Krmenčík nejprve zazdil nadějný brejk a Souček o chvíli později trefil prudkou střelou břevno. Trest přišel vzápětí. Sivok hasil chybu v defenzivě faulem na T. Elyounoussiho a nařízenou penaltu Söderlund bombou pod břevno proměnil.

Litva-Slovensko 1:2 (0:1)

I vzhledem ke komplikovanému závěru si naopak slovenští fotbalisté udrželi naději na postup na MS. Ztrácejí sice čtyři body na vedoucí Anglii, ale v případě dalšího vítězství by si zajistili druhé místo ve skupině. Vedoucí branku Slovenska vstřelil v 32. minutě Weis z nahrávky Hamšíka. Druhá branku vstřelil Hamšík z přímého kopu přes zeď v 58. minutě. Teprve v posledních vteřinách zaznamenal jediný gól domácích Novikovas.

***

Jágra konec na Floridě překvapil: Spousta lidí neví, co se tam stalo!

Kladno- 24. 7. 17 (sport.cz)  Z jeho slov je patrné, že konec po třech sezónách strávených na Floridě ho překvapil. Hokejový útočník Jaromír Jágr se však k rozchodu s Pantery nechce vracet a doufá, že nakonec půjde o tu nejlepší věc, která se mu přihodila. Ani více než tři týdny poté, co se v NHL stal volným hráčem, ještě nové angažmá nemá, jednání však probíhají. „Momentálně ale nevím, jak to se mnou v příští sezóně bude,“ řekl Jágr v pondělí po poledni poté, co v Kladně absolvoval trénink s A týmem Rytířů, jejichž je majitelem.

***