Toronto FC i bez hvězd šlapalo jako hodinky

Nutno dodat, že to bylo v zápase s Columbusem a hlavně v druhém poločase, kdy hrálo v závěru bez vyloučeného Delgada. Přesto dokázalo v posledních deseti minutách dvakrát skórovat náhradníky Osoriem a Hamiltonem a upravit na konečných 5:0. Skóre utkání zahájil Španěl Vazquez z Barcelony, když proměnil penaltu za sražení Ricketsa. Další branku připojil v 39. minutě Morrow. V druhé polovině pak Vazquez z trestného kopu po zemi zvýšil na 3:0. Toronto FC tak odčinilo špatný dojem z prohry v Ottawě, kdy v mistrovství Kanady prohrálo s Ottawou Fury 1:2 a s náskokem pěti bodů vede MLS. Potěšitelná byla i návštěva 25376 diváků. Při tom v utkání nehráli dva nejlepší hráči Sebastian Giovinco pro zranění a distancovaný Jozy Altidore. Snímek zachycuje situaci před brankou Toronta v prvním poločase.

text, foto: abe

Slavia mistrem, sestupují Hradec a Příbram

Před devíti lety utekla Slavia ze strahovského vyhnanství do Edenu, aby na svém novém stadiónu oslavila mistrovský titul, v sobotním odpoledni se na kopec nad Prahou vrátila, aby si právě tam vychutnala třetí korunovaci v tomto miléniu. Zaslouženou, protože v závěrečném ligovém dějství zlomila Brno dvěma slepenými góly, pod nimiž se podepsal náhradník v brněnské bráně Veselý, na šňůru zápasů bez prohry tak navlékla díky vítězství 4:0 šestadvacátý korálek a jakmile hodiny ukázaly 18:53, mohl se červenobílý národ oddat společně se Šilhavého svěřenci mistrovské euforii přímo na hrací ploše. Druhá Plzeň vyhrála sice nad Jihlavou 2:0, když obě branky byly vlastní a na obou se podepsal hostující Štěpánek. Sestupující Hradec porazil Bohemians 1905 1:0. S Příbramí v lize se přišlo rozloučit 1118 diváků, ta podlehla doma Zlínu 0:2. Teplicím stačilo k postupu do předkola Evropské ligy zdolat Duklu. V závěru utkání domácí zoufale útočili, za nerozhodného stavu se domácí tlačili ve velkém počtu do šestnáctky a při dvou standardních situacích šel do vápna i Grigar. Ze závarů se ale nic nezrodilo a v poslední minutě domácí dorazil další brejk Koreše, který ještě vrátil míč Preislerovi. Jeho přesná střela k tyči byla vůbec posledním, co se v zápase stalo. Do předkola Evropské ligy jdou Sparta, Mladá Boleslava a Zlín, který ve finále Českého poháru porazil v Olomouci druholigovou Opavu 1:0. Do první ligy postupují Olomouc a Ostrava (Opava).

Sport.cz

***

Žilina vyhrála na Slovensku

O LM se bude ucházet Žilina. Slovan, Ružomberok a Trenčín budou hrát předkolo EL. Vzhledem k tomu, že Myjava opustila během zimní přestávky ligu, nesestupuje nikdo a z druhé ligy postoupí pravděpodobně VSS Košice, které mají pětibodový náskok před Nitrou.

***