Slavia-Sparta 1:1

Fotbalisté Slavie odmítli vzít v dohrávce 22. kola ePojisteni.cz ligy mistrovskou partii do vlastních rukou a udělat další krok k vytouženému titulu. V derby se Spartou byli sice favoritem, ale po výkonu limitovaném přílišnou nervozitou a navrch i taktikou se museli spokojit s remízou 1:1, kterou navíc zachraňoval v první minutě nastaveného času z penalty jejich kanonýr Milan Škoda. Slavia tak nevyužila nahrávky na smeč, kterou ji sobotní remízou s Teplicemi 2:2 předložila Plzeň, takže v tabulce zůstává druhá s jednobodovou ztrátou na Viktorii. Spartě ovšem remíza také nijak nepomohla, neboť z manka na první dvě příčky nic neumazala.

Až po změně stran v sobě Slavia našla víc odvahy k útočení a mínila režírovat partituru derby. Když ale Barák nenašel po individuálním průniku pochopení u svých spoluhráčů a Frydrychův pád v šestnáctce po střetu s Kadlecem zase nenašel pochopení u sudího Fraňka, Sparta hru bez problémů vyrovnala a držela soupeře na distanc.

V poslední čtvrthodině už bez svého kapitána, neboť Lafata si sám řekl o vystřídání. Kadlec měl vzápětí šanci derby rozhodnout, když se po rohovém kopu ocitl sám tři kroky před odkrytou bránou, jenže míč mu utekl. Bleskově však všechno napravil, neboť Konatého střílenou přihrávku usměrnil za Pavlenkova záda.

Bojovnější a lepší Sparta už sahala po výhře, ale v poslední minutě její snažení pohřbil Karavajev. Jeho střet se střídajícím Mingazovem posoudil rozhodčí jako penaltový, takže Škoda z pokutového kopu vyrovnal a zachránil svému týmu alespoň remízu.


 

Hokej play – offs:

Česká liga – předkolo: Vítkovice-Plzeň 2:3 na zápasy, Chomutov-Mladá Boleslav 3:2. Čtvrtfinále: Liberec-Plzeň 4:2, Třinec-Chomutov 2:4, Hradec-Litvínov 4:1, Sparta-Brno 0:4. 

Semifinále: Liberec-Chomutov 2:2, Hradec-Brno 2:3. Hraje se na čtyři vítězná utkání.

Slovenská liga - Čtvrtfinále: Bystrica-Nové Zámky 4:1, Košice-Martin 2:4, Nitra-Poprad 4:0, Žilina-Zvolen 4:3.

Semifinále: Bystrica-Martin 3:1, Nitra-Žilina 3:0. Hraje se rovněž na čtyři vítězná utkání.