Evropská liga: Slavia-Tallin 1:3 a 2:0 Návrat do pohárů po sedmi letech blamáží neskončil. Fotbalisté pražské Slavie dokázali smazat dvoubrankové manko z Tallinnu a v odvetě 2. předkola Evropské ligy porazili Levadii 2:0. Jejich postup měl vytoužený scénář, svými góly se o něj postarali kanonýři Škoda a Van Kessel, kteří v prvním utkání ještě chyběli. Překvapivě končí po dvojzápasu s Jelgavou Slovan Bratislava. S aktuálně čtvrtým týmem lotyšské ligy před týdnem doma uhrál bezbrankovou remízu, v odvetě ale podlehl vysoko 0:3. Druhý slovenský celek byl úspěšnější: Trnava postoupila přes arménský Širak Gjumri a vyhrála v prvém zápase ve Vídni s Austrií 1:0.  Další utkání: Škendija Tetovo (Mak.) - Mladá Boleslav 2:0, Admira Mödling (Rak.) - Slovan Liberec 1:2, Slavia Praha - Rio Ave (Port.) 0:0.

Liga mistrů: Fotbalisté Trenčína vstoupili do 2. předkola Ligy mistrů výhrou 4:3 na hřišti Olimpije Lublaň. Už ve 32. minutě přitom vedli o čtyři branky. Slovenský mistr nastřílel čtyři góly i bez svého nejlepšího střelce Gina Van Kessela, který ve středu přestoupil do pražské Slavie. V odvetě sice vedl Trenčín 2:0, ale nakonec se musel strachovat o postup, když prohrál 2:3. V 3. předkole prohrál Trenčín doma s Legii Varšava 0:1.

Jen bezgólovou remízou musela vzít za vděk mistrovská Plzeň v úvodním duelu 3. kvalifikačního předkola fotbalové Champions League. V konfrontaci s Karabachem sice hrála až do vyloučení Baránka v 75. minutě na jednu bránu, ale gólmana hostů Sehiče nevyzkoušela, natož aby ho překonala. Ázerbájdžánský obranný val byl prostě nad její um a schopnosti. Odveta za týden v Baku bude proto pro Pivarníkův celek hodně svízelná. Letenské naděje na postup do play off Ligy mistrů žijí. Nejsou však zdaleka tak velké, jak by se po domácím zápase slušelo. Fotbalisté pražské Sparty v prvním utkání 3. předkola se Steauou Bukurešť jen remizovali 1:1, což je před odvetou v pekelném rumunském prostředí nepříjemná výchozí pozice. Letenští šli do přestávky Šuralovým gólem do vedení, druhou půli však nezvládli. (sport.cz)