Přátelská mezinárodní kopaná

Česko-Skotsko 0:1

První letošní test české reprezentaci vůbec nevyšel. Ani výsledkově a už vůbec ne herně. S nově se tvořícím skotským výběrem totiž na pražské Letné prohrála, ale co bylo mnohem horší - výkonem měnícím se v závěru doslova ve zmar vyvolala rozpaky. I proto z tribun zazníval pískot. Hlavně obrana až neuvěřitelně chybovala, takže jen u gólu, kterým utkání rozhodl v 10. minutě  Anya z Watfordu, zůstat nemuselo.

***

Švédsko-Česko 1:1

S obávaným švédským snajprem Ibrahimovićem si česká obrana poradila a skórovat mu nedovolila, takže i když dal Vaclíkovi gól v 14. minutě Berg, skončila stockholmská příprava pro Vrbův tým přijatelnou remízou, o kterou se postaral v 26. minutě Vydra. Devět změn v sestavě v porovnání se čtvrteční pražskou konfrontací se Skoty se na výkonu Vrbova výběru projevilo pozitivně, hra vycházející ze zabezpečené obrany a protiútoků mu rovněž vyhovovala daleko víc.

***

Slovensko-Lotyšsko 0:0

12405 diváků na Stadionu Antona Malatinského se branky nedočkalo. Sestava Slovenska: Mucha -  Škrtel (82.  Švento),  Hubočan,  Pekarík,  Ďurica - Hamšík (89.  Sabo),  Weiss,  Mak,  Hrošovský -  Duda,  Ďuriš.

***

Irsko-Slovensko 2:2

V utkání na Aviva Stadionu v Dublinu všechny branky padly již v prvém poločase. Slováky dostal do vedení již ve 14. minutě Stoch. Následovaly dvě irské penalty, které Long a McLean proměnili, ale v poslední minutě prvního poločasu Paul McShane srovnal vlastním gólem na 2:2.

***

Synot extraliga

V 23. kole se zřejmě rozhodlo o vítězi letošní Synot ligy. Zatímco Plzeň zvítězila 2:0 doma nad Jihlavou, Sparta prohrála v Uherském Hradišti se Slováckem stejným výsledkem a přestože má jeden zápas k dobru ztrácí již na Plzeň devět bodů. V malém derby porazila Slavia na Julisce Duklu 1:0, aniž by vstřelila branku. Autorem jediné branky byl totiž domácí ŠtEtina. Bohemka přestože měla proti Liberci několik gólových šancí nakonec prohrála 0:1. V souboji dvou posledních týmů porazila Olomouc Ostravu 6:2 a setupem ohrožená Příbram prohrála doma s Mladou Boleslaví 2:3. Před reprezentační přestávkou porazila v pražském derby na Letné Sparta Slavii 3:1, přestože v poločase prohrávala 0:1.

abe

Slovenská extraliga-Tabulka po 25. kole: 1. Trenčín 25, 2. Slovan 54, 3. Myjava 44, 4. Ružomberok 40, 5. Žilina 37, 6. Dunajská Streda 36, 7. Trnava 36, 8. Senica 28, 9. Podbrezová 23, 10. Zlaté Moravce 22, 11. Michalovce 19, 12. Skalica 15.