Nokturna

Jirka Grosman byl opět na Masaryktownu - opět vynikající a opět bylo zcela vyprodáno. Je to již tradice od prvního ročníku Nokturen ve městě, že Jirka Grosman buď s Bohemian swing nebo s jinou kapelou vystupuje každým rokem v Restauraci Praha na Masaryktownu. Možná, že jednou nebo dvakrát ho zastoupil Drew Jurečka, jiný bezvadný muzikant. Jirka je stále lepší a lepší a od doby. kdy se přestěhoval na Floridu, stále rozšiřuje svůj repertoár. Kupříkladu k lednovému koncertu přizval legendárního harmonikáře z New Orleansu, takže jeho večer měl přízvuk Cajun style of music. A nakonec přišel Jaroslav Ježek se svými hity a to už obecenstvo křičelo vestoje, žádajíc si přídavek za přídavkem.

Celý večer proběhl v úžasné atmosféře podtrhnuté příjemnou a rychlou obsluhou personálu Restaurace Praha, kterým patří dík. Můžeme se jen těšit na další vystoupení Jirky Grosmana. Opět přijde s něčím novým a hudba, kterou vytváří bude vynikající.

Nezapomeňte na dvě Nokturna ve městě v březnu. A sice 13.3. 2016 v kostele sv. Václava je vynikající kanadský pianista polského původu Adam Zukiewicz, který předvede skladby Frederika Chopina, Ference Liszta a soudobého českého skladatele Františka Trnky.

27. března 2016 na velikonoční neděli se představí v Restauraci Praha  Epoque kvarteto z Prahy, které předvede program od klasiky až po jazz. Pokud nejedete na Velikonoce mimo Toronto, bude to krásná příležitost strávit odpoledne při dobrém jídle a vynikající hudbě - koncert začíná v 17 hodin. Předplatitelé Nokturen ve městě mají na tento koncert 50 % slevu. Info: 416/481-7294.

Miloš Krajný

***