Další sezóna Nokturen

A to již patnáctá sezóna začne 4. října koncertem indické sopranistky Kripy Nageshwar, žijící v Monrealu, která zazpívá česky písně Vítězslavy Kaprálové a Antonína Dvořáka. Kripa Nageshwar  je úžasným talentem na kanadské scéně a při tom její kariéra zatím jen začíná.

Během roku uslyšíme šest klasických koncertů, z toho tři pianisty a dva jazzové koncerty (Drew Jurečka trio a George Grosman kvartet ) v restauraci Praha na Masaryktownu

Z pianistů to budou Jan Novotný, Adam Zukiewicz a Karolína Kubálková, která jde úspěšně ve šlépějích svého vynikajícího otce – pianisty Antonína Kubálka.

Lahůdkou podzimu bude Zemlinského kvarteto, které bohužel bude koncertovat ve středu, kvůli jejich stále častějšímu angažmá v USA, ale po pěti letech to bude pro milovníky komorní hudby opět vynikajci zážitek. Předvánočni koncert v kostele sv. Václava nám předvede Aliska Latawiec, jejíž překrásný hlas zná mnoho z vás z kostela a jiných vystoupení.

Neváhejte si předplatit celou sezónu, neboť předplatitelé, kromě ceny, která je nižší než dvacet dolarů za koncert, dostanou dva lístky na jakýkoliv koncnert zdarma, aby mohli přivést své příbuzné nebo známé a inspirovat je tak hudbou. Zároveň, zakoupením předplatného podporujete českou kulturu a umělce zde v Kanadě. Vždyť jsem přece národ muzikantů.

Na shledanou v říjnu při prvním koncertu patnácté sezóny. Veškeré informace najdete na www.nocturnesinthecity.com a  v přiloženém programu.

Miloš Krajný

***