N‡vrat na hlavn’ stranu

 

Mistrovstv’ Evropy v kopanŽ

Posledn’ utk‡n’ kvalifikace ME se hr‡lo v Plzni. V souboji vedouc’ch týmů A skupiny Česka a Islandu, Island vedl od 9. minuty brankou Sigurssona hlavou. V z‡věru prvn’ho poločasu vyrovnal rovněž hlavou Kadeř‡bek. O v’tězstv’ ČR 2:1 rozhodla vlastn’ branka Hald—rssona. Česko vede s 12 body A skupinu před Islandem s  9 body. Dalš’ pořad’: 3. Nizozemsko 6, 4. Turecko 4, 5. Lotyšsko 2, 6. Kazachst‡n 1.

Slovensko rovněž zv’tězilo v Makedonii 2:0. Slovensko si ve Skopje vytvořilo dvoubrankový n‡skok už v prvn’m poločase, kdy se prosadili exsparťan Kucka a Nemec. Pořad’ skupiny C: 1. Slovensko 12, 2. Španělsko 9, 3. Ukrajina 9, 4. Makedonie 3, 5. Bělorusko 1, 6. Lucembursko 1.

***[1] 

Synot liga

Plzeň si udržela v 16. kole prvn’ m’sto v’tězstv’m v Jablonci 2:1, přestože dom‡c’ byli lepš’m týmem. HostŽ se ujali veden’ v 52. minutě Teclem. Pak však Jablonec převzal iniciativu a v 66. minutě Kopic vyrovnal na 1:1. Za tohoto stavu měli jablonečt’ výraznou převahu, ale sk—rovat se jim nepodařilo. Naopak v prodloužen’ to byl Řezn’k, který rozhodl o v’tězstv’ Plzně. Sparta podle oček‡v‡n’ výhr‡la v Jihlavě 2:0 brankami Hušbauera a Brabce. Nedařilo se ostatn’m pražským týmům Bohemians prohr‡li se Slov‡ckem 1:2, Dukla s Mladou Boleslav’ 0:2 a Slavia nedos‡hla na vytčených 21 bodů, když rem’zovala pouze v Ostravě 0:0. Posledn’ Hradec vykřesal jiskřičku naděje v’tězstv’m nad Brnem 2:1, Př’bram poslala do sestupovŽho p‡sma Liberec brankou Hnan’čka. Naději na z‡chranu pos’lily i Budějovice v’tězstv’m 2:0 nad Teplicemi.

***

Slovensk‡ liga

Nest‡v‡ se často, že v některŽ fotbalovŽ soutěži před zimn’ přest‡vkou maj’ mužstva sehraný různý počet z‡pasů. Tentokr‡t se z‡pas Slovan-Trnava dvakr‡t odložil.  Podle internetu:

Podmočený tr‡vnik neumožil odohrať najvŠčšie slovenskŽ futbalovŽ derby medzi ŠK Slovan Bratislava a Spartakom Trnava.

Hlavný rozhodca Pavol Chmura uznal terŽn za nesp™sobilý, n‡hradný term’n nedeľňajšej dohr‡vky 14. kola Fortuna ligy 2014/2015 zatiaľ nie je zn‡my, pravdepodobne sa však uskutočn’ až po Novom roku.

Šl‡ger Slovana s Trnavou mal uzavrieť jesennœ časť najvyššej dom‡cej sœťaže, p™vodne sa však mal hrať 19. okt—bra, no už vtedy ho odložili pre ochorenie v t’me Spartaka.

Silný popoludňajš’ d‡žď neumožnil jeho odohratie, lopta na viacerých miestach ihriska st‡la, nekotœľala sa a hr‡či preto ani nevyšli zo šatn’.

"My sme stav hracej plochy monitorovali už dve hodiny pred stretnut’m. Jej stav sa zhoršoval, bola značne podmočen‡. Navyše rozhodca by mal dbať aj na zdravie hr‡čov," uviedol rozhodca Chmura.

Andrej Hirjak z OperačnŽho strediska z‡chrannej zdravotnej služby SR povedal, že zranenia utrpelo celkovo pŠť os™b, ktorŽ po ošetren’ previezli do nemocn’c v Ružinove a na Kram‡roch. Šlo o štyroch mužov a jednu ženu.

"Na mieste sme u všetkých piatich os™b zranenia vyhodnotili ako napadnutie s použit’m fyzickej sily. Fanœšikovia boli pri vedom’, komunikovali s pos‡dkami sanitiek. Na miesto sme vyslali celkovo tri vozidl‡," uviedol Hirjak.

Do Bratislavy pricestovalo asi 900 trnavských fanœšikov, ktorých podľa profilu Fortuna liga na Facebooku nevpustili na štadi—n a policajti ich vytlačili spŠť k špeci‡lnemu vlaku na stanicu NovŽ Mesto, ktorý ich priviezol do Bratislavy.

Niektor’ trnavsk’ fanœšikovia podľa soci‡lnej siete œdajne vtrhli na štadi—n, prevalili br‡nu a dostali sa do konfliktu s usporiadateľmi. A tak zasiahla pol’cia.

Výsledky 19. kola: Žilina-Dunajsk‡ Streda 3:1, Bansk‡ Bystrica-Slovan 0:1, Myjava-Trenč’n 2:1, ZlatŽ Moravce-Podbrezov‡ 2:1, Košice-Ružomberok 2:1, Senica-Trnava 1:1.

***

Evropsk‡ liga

V př’mŽm utk‡n’ o postup prohr‡la Sparta v Bernu s Young Boys 0:2 a je z dalš’ch bojů vyřazena. Ještě hůře dopadl bratislavský Slovan, který prohr‡l v Neapoli 0:3, skončil s pasivn’m  sk—rem 1:20 a bez zisku jedinŽho bodu posledn’ ve skupině I, nejhůře ze všech zœčastněných týmů.

***

 

 

 

 

 

N‡vrat na hlavn’ stranu

 


 [1]<!--EndFragment-->